ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Υπάρχει μια βιτρίνα στην Αθήνα που σταματάω πάντα: Από εδώ διαλέγω το επόμενο ζευγάρι παπούτσια

Πίσω από αυτή τη βιτρίνα υπάρχει το success story της οικογένειας που συνοδεύει τα βήματά μας εδώ και 130 χρόνια: Μια ιστορία με στυλ.

Υπάρχει μια βιτρίνα στην Αθήνα που σταματάω πάντα: Από εδώ διαλέγω το επόμενο ζευγάρι παπούτσια

Εκεί, στην πλατεία Κολωνακίου, στο 4 της Πατριάρχου Ιωακείμ, έκανα πάντα μία στάση, όσο κι αν βιαζόμουν, όσο κι αν έτρεχα για να προλάβω τον χρόνο. Το ιστορικό κατάστημα της Kalogirou ήταν πάντα στη θέση του, για να με δελεάσει, να σταθώ. Και κάθε στάση ισοδυναμούσε με μια καθολική εμπειρία window shopping, με ένα ονειρικό ταξίδι στη χώρα του απόλυτου στυλ. Βέβαια, ποτέ δεν έμενα στο πρώτο στάδιο. Πάντα περνούσα στο επόμενο, καθισμένη στο πολύτιμο σαλόνι του καταστήματος -το πρώτο ελληνικό salon store, όπως το αποκάλεσε η γαλλική Vogue, όπου κυριαρχούσαν οι αναπαυτικοί καναπέδες, τα πολυτελή χαλιά και οι αντίκες- δοκιμάζοντας τα αντικείμενα του πόθου μου.

Ακόμα κι όταν ήταν κλειστά τα καταστήματα, εγώ έκανα το «ρεπορτάζ αγοράς» και κάποια από τις επόμενες μέρες κατέφθανα, γεμάτη ζήλο και προσμονή, να φορέσω στα πόδια μου τα παπούτσια που είχα δει στη βιτρίνα και είχα ήδη συνδυάσει νοητά τα ανάλογα outfit, με τα οποία θα τα συνόδευα.

Υπάρχει μια βιτρίνα στην Αθήνα που σταματάω πάντα: Από εδώ διαλέγω το επόμενο ζευγάρι παπούτσια
Το ιστορικό κατάστημα της Kalogirou ήταν πάντα στη θέση του, για να με δελεάσει, να σταθώ. Αυτό κάνω ξανά, χαζεύω την επετειακή βιτρίνα των 130 χρόνων ζωής και ανυπομονώ να μπω στο ανανεωμένο κατάστημα.
Τα παπούτσια είναι η αδυναμία όλων των καλοντυμένων γυναικών και το brand Kalogirou είναι ο ναός του καλού γούστου.

Πάντα αυτό έκανα. Από τότε που ήμουν παιδί ακόμα, όταν με τη μητέρα μου πηγαίναμε για τις αγορές της σεζόν, για τις μπότες του χειμώνα, τα πέδιλα του καλοκαιριού, τα αιώνια και υπερκλασάτα slingback, που τόσο της ταίριαζαν. Αυτή τη συνήθεια, φυσικά, την οικειοποιήθηκα ασυνείδητα. Γιατί το στυλ το μαθαίνεις. Δεν το κοπιάρεις.

Τα χρόνια πέρασαν κι εγώ πάντα εκεί, στη λατρεμένη αυτή βιτρίνα, σαν την Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων. Η βιτρίνα που όριζε τις τάσεις. Η βιτρίνα-μαγνήτης.

Μια ωδή αφιερωμένη στην εκλεπτυσμένη αισθητική, τη διαχρονική κομψότητα αλλά και τις ανθρώπινες σχέσεις.

Τα παπούτσια είναι η αδυναμία όλων των καλοντυμένων γυναικών και το brand Kalogirou είναι ο ναός του καλού γούστου. Με κάποιον τρόπο, αυτή η βιτρίνα λειτουργούσε σαν την είσοδο σε ένα εκλεπτυσμένο παραμύθι, με στιλάτους ανθρώπους, με γνώση και πείρα γύρω από τα παπούτσια, με αγάπη στη φινέτσα, την κομψότητα και το αναβαθμισμένο στυλ.

Γιατί το brand Kalogirou -το οποίο δεν είναι παρά το success story μιας οικογενειακής επιχείρησης, που κατάφερε να γιγαντωθεί και να νικήσει τις δυσκολίες των καιρών-, παραμένοντας ο είναι ο βασικός συνοδοιπόρος μας μέσα στα χρόνια. Συνοδεύει τα βήματά μας, ντύνει τις αναμνήσεις μας, εδώ και 130 χρόνια. Από τις λίγες ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν γράψει ιστορία με τόσο φωτεινά γράμματα και έχει αποτυπωθεί στη συλλογική μνήμη σαν το αβαείο της λεπτότητας.

Συνοδεύει τα βήματά μας, ντύνει τις αναμνήσεις μας, εδώ και 130 χρόνια.

Σήμερα, γιορτάζει την επέτειο των 130 χρόνων από την ίδρυσή του παρουσιάζοντας την καμπάνια «A Family Affair». Με κεντρικό μήνυμα «Ιn a house that becomes a home, 130 years of aesthetics evolve from generation to generation», σκιαγραφεί συμβολικά την εξέλιξη του brand από το 1890, μέχρι και σήμερα. Από τα μοναδικά χειροποίητα παπούτσια μέχρι τα πρώτα καλούπια των έτοιμων υποδημάτων και από τα μοντέρνα ομώνυμα σχέδια Κalogirou έως συνεργασίες με τα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς μόδας, το όνομα Kalogirou διαμόρφωσε τα fashion trends, γαλούχησε αισθητικά αμέτρητες γενιές και έγινε συνώνυμο του high-end shopping.

Το όνομα Kalogirou διαμόρφωσε τα fashion trends, γαλούχησε αισθητικά αμέτρητες γενιές και έγινε συνώνυμο του high-end shopping.

Από το πρώτο μαγαζί-εργαστήρι γυναικείων υποδημάτων στην πλατεία Συντάγματος, μεταξύ των οδών Ερμού και Καραγιώργη Σερβίας μέχρι σήμερα, η ίδια αγάπη συνοδεύει αυτό το όνομα. Η αγάπη της καλαισθησίας.

Σε μια εποχή που οι ανθρώπινες σχέσεις επανέρχονται στο επίκεντρο, μια πολυτελής κατοικία –υπόδειγμα της μοντέρνας αρχιτεκτονικής της δεκαετίας του ’70- ανοίγει τις πύλες για να υποδεχτεί τα μέλη μιας οικογένειας. Εκεί, το παρελθόν συναντά το μέλλον, το σύγχρονο μπλέκεται με το παλιό, το μοντέρνο αντλεί έμπνευση από το κλασικό, αποτυπώνοντας το εκλεπτυσμένο στυλ της οικογένειας αλλά και την αξία της αισθητικής αγωγής που μεταδίδεται από γενιά σε γενιά. Από μητέρα σε κόρη, από πατέρα σε γιο, η κομψότητα είναι εγγεγραμμένη στο DNA, κληροδοτείται, ταυτόχρονα όμως μεταμορφώνεται σε κάτι εντελώς νέο και μοναδικό καθώς ακολουθεί μια προσωπική ιστορία.

Με κεντρικό μήνυμα «Ιn a house that becomes a home, 130 years of aesthetics evolve from generation to generation», σκιαγραφεί συμβολικά την εξέλιξη του brand από το 1890, μέχρι και σήμερα.

Μένω να χαζεύω την καμπάνια, με τον ίδιο τρόπο που έκανα πάντα στην αγαπημένη βιτρίνα και το ίδιο ρίγος συναισθημάτων με κατακλύζει. Η έννοια της οικογένειας, της αγκαλιάς, της προστασίας, του υψηλού στυλ, της ανάγκης για επικοινωνία μέσα από την εικόνα μας. Μια ωδή αφιερωμένη στην εκλεπτυσμένη αισθητική, τη διαχρονική κομψότητα αλλά και τις ανθρώπινες σχέσεις, ξεδιπλώνεται, μέσα από ένα ένα οπτικό αριστούργημα το οποίο αποτυπώνει με τρόπο ποιητικό, ατμοσφαιρικό και σύγχρονο, τους συμβολισμούς, τους κώδικες αλλά και τις αξίες που πρεσβεύει διαχρονικά η Kalogirou.

Και νιώθω ξανά την ίδια προσμονή να δοκιμάσω το επόμενο ζευγάρι παπουτσιών, να χαθώ στη μαγεία ενός κόσμου με τακούνια και flat, με μπότες και ankle boots, με πέδιλα, sneakers και slingback. Να προσφέρω στον εαυτό μου, ξανά, εκείνη την απερίγραπτη ικανοποίηση της απόκτησης ενός νέου ζευγαριού παπουτσιών, ενώνοντας την παιδική μου, «ασπρόμαυρη» λαχτάρα -όταν ακόμα συνόδευα τη μητέρα μου-, με την ενήλικη, πολύπλευρη αφοσίωση στο προσωπικό μου στυλ.

Χαίρομαι, που υπάρχει η Kalogirou. Τώρα που όλα αλλάζουν, είναι πολύ ανακουφιστικό να ξέρεις που είναι τα λιμάνια σου.

WWW.KALOGIROU.COM

@kalogirou_official | @kalogirou_men

Χαίρομαι, που υπάρχει η Kalogirou. Τώρα που όλα αλλάζουν, είναι πολύ ανακουφιστικό να ξέρεις που είναι τα λιμάνια σου.

Ένα βίντεο γεμάτο στυλ, μια ιστορία 130 χρόνων αγάπης και αφοσίωσης:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

15 Αυγ 2022

NFTs: Η νέα μεγάλη πρόκληση στη Μόδα και την Τέχνη εμπνέεται από τα bitcoins

Τα νέα αυτά ψηφιακά στοιχεία δημιουργούν πλέον έργα τέχνης, μουσικά βίντεο αλλά και couture κομμάτια.

13 Αυγ 2022

Οι οικογένειες με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο της μόδας

Η βιομηχανία της μόδας είναι οικογενειακή υπόθεση.

Περισσότερα από

Μόδα

11 Αυγ 2022

Η βασίλισσα Λετίσια με ριγέ μπλε σορτς και εσπαντρίγιες έγινε το it girl του καλοκαιριού

Η ένα κομψή εμφάνιση στα πλακόστρωτα στενά της Πάλμα ντε Μαγιόρκα.

09 Αυγ 2022
09 Αυγ 2022

Η ιστορία πίσω από το cult look της Ολίβια Νιούτον Τζον στο "Grease"

44 χρόνια μετά το σέξi rock'n'roll outfit της Ολίβια Νιούτον Τζον στο Grease εξακολουθεί να είναι επίκαιρο. Και όχι τυχαία.

08 Αυγ 2022

Vacation Ready: Τα πιο κομψά φορέματα από ελληνικά brands για τις καλοκαιρινές διακοπές

Φορέματα που θα επέλεγε μία fashion insider για άψογο grecian chic στιλ.

08 Αυγ 2022

Royals σε mood διακοπών: Η βασίλισσα Λετίσια με ροζ μίνι φόρεμα σε βραδινή έξοδο με την πεθερά και τις κόρες της

Οι royals της Ισπανίας με καλοκαιρινά outfits απολαμβάνουν διακοπές στη Μαγιόρκα.

08 Αυγ 2022

Η Άντζελα Γκερέκου με το πιο διαχρονικό look του καλοκαιριού

Το stylish αέρινο outfit που αποτελεί must επιλογή για τις καλοκαιρινές αποδράσεις.

07 Αυγ 2022

Η Βίκυ Καγιά και η Σταματίνα Τσιμτσιλή φόρεσαν το ίδιο φόρεμα που είναι ιδανικό για το καλοκαίρι

Η Βίκυ Καγια και η Σταματίνα Τσιμτσιλή ακολούθησαν το ίδιο styling tip.

05 Αυγ 2022

Σμαράγδα Καρύδη: Με stylish printed κιμονό υποδέχεται τον Αύγουστο

Η ηθοποιός σε μια άκρως καλοκαιρινή εμφάνιση ποζάρει με φόντο το μπλε της θάλασσας.

05 Αυγ 2022

Ανακαλύψαμε το μυστικό showroom με την πιο exclusive συλλογή plus size μόδας

Κάνε το πιο απολαυστικό shopping στο νέο showroom της XXLOVE.