ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Υπάρχει μια βιτρίνα στην Αθήνα που σταματάω πάντα: Από εδώ διαλέγω το επόμενο ζευγάρι παπούτσια

Πίσω από αυτή τη βιτρίνα υπάρχει το success story της οικογένειας που συνοδεύει τα βήματά μας εδώ και 130 χρόνια: Μια ιστορία με στυλ.

Υπάρχει μια βιτρίνα στην Αθήνα που σταματάω πάντα: Από εδώ διαλέγω το επόμενο ζευγάρι παπούτσια

Εκεί, στην πλατεία Κολωνακίου, στο 4 της Πατριάρχου Ιωακείμ, έκανα πάντα μία στάση, όσο κι αν βιαζόμουν, όσο κι αν έτρεχα για να προλάβω τον χρόνο. Το ιστορικό κατάστημα της Kalogirou ήταν πάντα στη θέση του, για να με δελεάσει, να σταθώ. Και κάθε στάση ισοδυναμούσε με μια καθολική εμπειρία window shopping, με ένα ονειρικό ταξίδι στη χώρα του απόλυτου στυλ. Βέβαια, ποτέ δεν έμενα στο πρώτο στάδιο. Πάντα περνούσα στο επόμενο, καθισμένη στο πολύτιμο σαλόνι του καταστήματος -το πρώτο ελληνικό salon store, όπως το αποκάλεσε η γαλλική Vogue, όπου κυριαρχούσαν οι αναπαυτικοί καναπέδες, τα πολυτελή χαλιά και οι αντίκες- δοκιμάζοντας τα αντικείμενα του πόθου μου.

Ακόμα κι όταν ήταν κλειστά τα καταστήματα, εγώ έκανα το «ρεπορτάζ αγοράς» και κάποια από τις επόμενες μέρες κατέφθανα, γεμάτη ζήλο και προσμονή, να φορέσω στα πόδια μου τα παπούτσια που είχα δει στη βιτρίνα και είχα ήδη συνδυάσει νοητά τα ανάλογα outfit, με τα οποία θα τα συνόδευα.

Υπάρχει μια βιτρίνα στην Αθήνα που σταματάω πάντα: Από εδώ διαλέγω το επόμενο ζευγάρι παπούτσια
Το ιστορικό κατάστημα της Kalogirou ήταν πάντα στη θέση του, για να με δελεάσει, να σταθώ. Αυτό κάνω ξανά, χαζεύω την επετειακή βιτρίνα των 130 χρόνων ζωής και ανυπομονώ να μπω στο ανανεωμένο κατάστημα.
Τα παπούτσια είναι η αδυναμία όλων των καλοντυμένων γυναικών και το brand Kalogirou είναι ο ναός του καλού γούστου.

Πάντα αυτό έκανα. Από τότε που ήμουν παιδί ακόμα, όταν με τη μητέρα μου πηγαίναμε για τις αγορές της σεζόν, για τις μπότες του χειμώνα, τα πέδιλα του καλοκαιριού, τα αιώνια και υπερκλασάτα slingback, που τόσο της ταίριαζαν. Αυτή τη συνήθεια, φυσικά, την οικειοποιήθηκα ασυνείδητα. Γιατί το στυλ το μαθαίνεις. Δεν το κοπιάρεις.

Τα χρόνια πέρασαν κι εγώ πάντα εκεί, στη λατρεμένη αυτή βιτρίνα, σαν την Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων. Η βιτρίνα που όριζε τις τάσεις. Η βιτρίνα-μαγνήτης.

Μια ωδή αφιερωμένη στην εκλεπτυσμένη αισθητική, τη διαχρονική κομψότητα αλλά και τις ανθρώπινες σχέσεις.

Τα παπούτσια είναι η αδυναμία όλων των καλοντυμένων γυναικών και το brand Kalogirou είναι ο ναός του καλού γούστου. Με κάποιον τρόπο, αυτή η βιτρίνα λειτουργούσε σαν την είσοδο σε ένα εκλεπτυσμένο παραμύθι, με στιλάτους ανθρώπους, με γνώση και πείρα γύρω από τα παπούτσια, με αγάπη στη φινέτσα, την κομψότητα και το αναβαθμισμένο στυλ.

Γιατί το brand Kalogirou -το οποίο δεν είναι παρά το success story μιας οικογενειακής επιχείρησης, που κατάφερε να γιγαντωθεί και να νικήσει τις δυσκολίες των καιρών-, παραμένοντας ο είναι ο βασικός συνοδοιπόρος μας μέσα στα χρόνια. Συνοδεύει τα βήματά μας, ντύνει τις αναμνήσεις μας, εδώ και 130 χρόνια. Από τις λίγες ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν γράψει ιστορία με τόσο φωτεινά γράμματα και έχει αποτυπωθεί στη συλλογική μνήμη σαν το αβαείο της λεπτότητας.

Συνοδεύει τα βήματά μας, ντύνει τις αναμνήσεις μας, εδώ και 130 χρόνια.

Σήμερα, γιορτάζει την επέτειο των 130 χρόνων από την ίδρυσή του παρουσιάζοντας την καμπάνια «A Family Affair». Με κεντρικό μήνυμα «Ιn a house that becomes a home, 130 years of aesthetics evolve from generation to generation», σκιαγραφεί συμβολικά την εξέλιξη του brand από το 1890, μέχρι και σήμερα. Από τα μοναδικά χειροποίητα παπούτσια μέχρι τα πρώτα καλούπια των έτοιμων υποδημάτων και από τα μοντέρνα ομώνυμα σχέδια Κalogirou έως συνεργασίες με τα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς μόδας, το όνομα Kalogirou διαμόρφωσε τα fashion trends, γαλούχησε αισθητικά αμέτρητες γενιές και έγινε συνώνυμο του high-end shopping.

Το όνομα Kalogirou διαμόρφωσε τα fashion trends, γαλούχησε αισθητικά αμέτρητες γενιές και έγινε συνώνυμο του high-end shopping.

Από το πρώτο μαγαζί-εργαστήρι γυναικείων υποδημάτων στην πλατεία Συντάγματος, μεταξύ των οδών Ερμού και Καραγιώργη Σερβίας μέχρι σήμερα, η ίδια αγάπη συνοδεύει αυτό το όνομα. Η αγάπη της καλαισθησίας.

Σε μια εποχή που οι ανθρώπινες σχέσεις επανέρχονται στο επίκεντρο, μια πολυτελής κατοικία –υπόδειγμα της μοντέρνας αρχιτεκτονικής της δεκαετίας του ’70- ανοίγει τις πύλες για να υποδεχτεί τα μέλη μιας οικογένειας. Εκεί, το παρελθόν συναντά το μέλλον, το σύγχρονο μπλέκεται με το παλιό, το μοντέρνο αντλεί έμπνευση από το κλασικό, αποτυπώνοντας το εκλεπτυσμένο στυλ της οικογένειας αλλά και την αξία της αισθητικής αγωγής που μεταδίδεται από γενιά σε γενιά. Από μητέρα σε κόρη, από πατέρα σε γιο, η κομψότητα είναι εγγεγραμμένη στο DNA, κληροδοτείται, ταυτόχρονα όμως μεταμορφώνεται σε κάτι εντελώς νέο και μοναδικό καθώς ακολουθεί μια προσωπική ιστορία.

Με κεντρικό μήνυμα «Ιn a house that becomes a home, 130 years of aesthetics evolve from generation to generation», σκιαγραφεί συμβολικά την εξέλιξη του brand από το 1890, μέχρι και σήμερα.

Μένω να χαζεύω την καμπάνια, με τον ίδιο τρόπο που έκανα πάντα στην αγαπημένη βιτρίνα και το ίδιο ρίγος συναισθημάτων με κατακλύζει. Η έννοια της οικογένειας, της αγκαλιάς, της προστασίας, του υψηλού στυλ, της ανάγκης για επικοινωνία μέσα από την εικόνα μας. Μια ωδή αφιερωμένη στην εκλεπτυσμένη αισθητική, τη διαχρονική κομψότητα αλλά και τις ανθρώπινες σχέσεις, ξεδιπλώνεται, μέσα από ένα ένα οπτικό αριστούργημα το οποίο αποτυπώνει με τρόπο ποιητικό, ατμοσφαιρικό και σύγχρονο, τους συμβολισμούς, τους κώδικες αλλά και τις αξίες που πρεσβεύει διαχρονικά η Kalogirou.

Και νιώθω ξανά την ίδια προσμονή να δοκιμάσω το επόμενο ζευγάρι παπουτσιών, να χαθώ στη μαγεία ενός κόσμου με τακούνια και flat, με μπότες και ankle boots, με πέδιλα, sneakers και slingback. Να προσφέρω στον εαυτό μου, ξανά, εκείνη την απερίγραπτη ικανοποίηση της απόκτησης ενός νέου ζευγαριού παπουτσιών, ενώνοντας την παιδική μου, «ασπρόμαυρη» λαχτάρα -όταν ακόμα συνόδευα τη μητέρα μου-, με την ενήλικη, πολύπλευρη αφοσίωση στο προσωπικό μου στυλ.

Χαίρομαι, που υπάρχει η Kalogirou. Τώρα που όλα αλλάζουν, είναι πολύ ανακουφιστικό να ξέρεις που είναι τα λιμάνια σου.

WWW.KALOGIROU.COM

@kalogirou_official | @kalogirou_men

Χαίρομαι, που υπάρχει η Kalogirou. Τώρα που όλα αλλάζουν, είναι πολύ ανακουφιστικό να ξέρεις που είναι τα λιμάνια σου.

Ένα βίντεο γεμάτο στυλ, μια ιστορία 130 χρόνων αγάπης και αφοσίωσης:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

17 Απρ 2024

Τα μυστικά για sexy εμφανίσεις μετά τα 50

Δεν υπάρχει όριο ηλικίας για το sexy dressing.

17 Απρ 2024

Η Νάνσυ Ζαμπέτογλου με το αλάνθαστο ανοιξιάτικο combo που χαρίζει σε κάθε γυναίκα φινέτσα

Ο chic συνδυασμός που επέλεξε η Νάνσυ Ζαμπέτογλου είναι ιδανικός για κάθε γυναίκα

Περισσότερα από

Μόδα

16 Απρ 2024

Ο Malan Breton στην Athens Fashion Week: Το success story του πολυτάλαντου σχεδιαστή

Ο Malan Breton είναι ένας αυθεντικός celebrity της μόδας.

16 Απρ 2024

Ελεονώρα Μελέτη: Πώς φόρεσε το total white κοστούμι

Η σικάτη εμφάνιση και οι δηλώσεις για την υποψηφιότητά της στις ευρωεκλογές.

15 Απρ 2024

Τα πιο κομψά looks που μπορείς να κάνεις με τα hero-pieces της ανοιξιάτικης γκαρνταρόμπας

Τα πιο stylish ανοιξιάτικα looks από τη νέα συλλογή της Calvin Klein

13 Απρ 2024

Γιάννα Αγγελοπούλου: Η σοφιστικέ εμφάνιση με γόβες και τσάντα Chanel

Η εμφάνιση της στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών μάς έδωσε έμπνευση.

13 Απρ 2024
12 Απρ 2024

Η Ελένη Πετρουλάκη με total white look: Η παντελόνα που έκανε τη διαφορά

Η εμφάνιση της fitness expert σε εγκαίνια έκθεσης στο φουαγιέ του Παλλάς

12 Απρ 2024

Νάνσυ Ζαμπέτογλου: Φόρεσε τα πιο μοντέρνα παπούτσια της άνοιξης

Με 70’s αισθητική και άνεση σε κάθε βήμα. Αυτά είναι τα παπούτσια που θα φοράς την φετινή άνοιξη.

11 Απρ 2024

Prada Galleria: Η εμβληματική τσάντα του οίκου επιστρέφει ανανεωμένη με έμπνευση από τη φύση

Η νέα εκδοχή της Prada Galleria είναι μία φρέσκια προσθήκη στη δημιουργική γκάμα του ιταλικού οίκου.

11 Απρ 2024

Η Μαρέβα Μητσοτάκη με λευκό σακάκι και sneakers στην εκδήλωση για τα "150 χρόνια Μεγάλη Βρετανία"

Η Μαρέβα Μητσοτάκη έδωσε το παρών στην προβολή του ντοκιμαντέρ για τα "150 χρόνια Μεγάλη Βρετανία".

10 Απρ 2024

Η 77χρονη Άννα Μαρία κομψή με μπλε coat dress σε βραδινή έξοδο

Το κομψό φόρεμα έφερε την υπογραφή της ελληνίδας σχεδιάστριας μόδας, Celia Kritharioti.