ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Χ. Μαντζαβίνου: Η σύζυγος του γνωστού ζωγράφου δεν είναι μόνο η «κυρία του κυρίου»

Στο κόσμημα είναι αυτοδίδακτη. Αυτό δεν την έχει εμποδίσει να κερδίσει τη θέση της ως δημιουργός κι όχι (μόνο) ως σύζυγος του αγαπήμένου ζωγράφου, Τ. Μαντζαβίνου.

 Χ. Μαντζαβίνου: Η σύζυγος του γνωστού ζωγράφου δεν είναι μόνο η «κυρία του κυρίου»

Δεν είναι μόνο «η κυρία του κυρίου», δηλαδή η σύζυγος του γνωστού κι αγαπημένου ζωγράφου Τάσου Μαντζαβίνου. Είναι κι η δημιουργός με τη δική της πορεία στο χώρο που εκείνη ειδικεύεται - του εικαστικού κοσμήματος.

«Ο κόσμος είναι ένας. Αρκεί να τον ανακαλύψουμε» υποστηρίζει η Χριστίνα Αθανασούλα-Μαντζαβίνου (διότι περί αυτής ο λόγος) και μας καλεί να γίνουμε συνοδοιπόροι στις αναζητήσεις της στον χώρο του εικαστικού κοσμήματος, με την ευκαιρία της παρουσίασης της νέας της δουλειάς, που φιλοξενείται από το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017 στο art shop της Γκαλερί Ευριπίδη.

Στα κοσμήματα της Χριστίνας Αθανασούλα-Μαντζαβίνου, τα υλικά, παλιά και γνώριμα, «ξανασυστήνονται» λαμβάνοντας νέα υπόσταση. Πολύτιμες και ημιπολύτιμες πέτρες, κουμπιά, διάφορα κομμάτια από παλιά χρηστικά αντικείμενα, υφάσματα, ξύλο και κόκκαλο συνδυάζονται με παραδοσιακά και έθνικ στοιχεία δημιουργώντας μοναδικά κοσμήματα.

Οι εικαστικές της δημιουργίες αναδεικνύουν στο σήμερα την ομορφιά του παρελθόντος. Ιστορίες και διδάγματα ζωής, είτε από τα προσωπικά της βιώματα, είτε από εμπειρίες ανθρώπων από το κοντινό της περιβάλλον, αποτελούν τον οδηγό της σε αυτήν την «περιπέτεια» του μυαλού και της καρδιάς, που μετουσιώνεται σε κόσμημα.

Η Χριστίνα Αθανασούλα-Μαντζαβίνου έχει εργαστεί στις εφαρμοσμένες τέχνες και τη γραφιστική, ενώ στο κόσμημα είναι αυτοδίδακτη. Μέσα από τα έργα της εκφράζει την αγάπη, τον πόνο αλλά και την ελπίδα για ζωή. «Τα κοσμήματά μου είναι μια ολόκληρη περιπέτεια του μυαλού και της ψυχής. Αποτέλεσμα διαρκούς αναζήτησης σε ξεχασμένα σεντούκια, υπαίθριες αγορές και παζάρια ανά τον κόσμο», σημειώνει η ίδια.

Τα κοσμήματα της Χριστίνας Αθανασούλα-Μαντζαβίνου διακρίνονται σε τέσσερις κατηγορίες:

Κοσμήματα-Τάματα σχεδιασμένα από τον Τάσο Μαντζαβίνο

Έθνικ

Αφρικανικά

Παραδοσιακά

Με έντονες επιρροές από τους αργυροχρυσοχόους των Ιωαννίνων, αλλά και από την παράδοση της Μικράς Ασίας, η Χριστίνα Αθανασούλα-Μαντζαβίνου παντρεύει το χθες με το σήμερα, ενσωματώνοντας στα κοσμήματά της φιλιγκρί μεταλλικά στοιχεία και υφάσματα από παραδοσιακά κεντήματα και υφαντά. Με νοσταλγική διάθεση δίνει σύγχρονη εικαστική προσέγγιση στο παραδοσιακό ελληνικό κόσμημα, δημιουργώντας μοναδικά κομψοτεχνήματα.

Info:

Evripides Art Gallery

Ηρακλείτου 10 & Σκουφά Κολωνάκι, Αθήνα, 106 73

Τηλ: 210 36 15 249, 210 36 15 909, www.evripides-art.gr, info@evripides-art.gr

Ημέρες & Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη - Πέμπτη- Παρασκευή: 11.00 - 20.30

Τετάρτη: 11.00 -17.00 & Σάββατο: 11.00 -16.00, Κυριακή και Δευτέρα: κλειστά

Ο χώρος πληροί τις προϋποθέσεις για την πρόσβαση ΑμεΑ

 Χ. Μαντζαβίνου: Η σύζυγος του γνωστού ζωγράφου δεν είναι μόνο η «κυρία του κυρίου»
Στα κοσμήματα της Χριστίνας Αθανασούλα-Μαντζαβίνου, τα υλικά, παλιά και γνώριμα, «ξανασυστήνονται»
Η νέα δουλειά της Χριστίνας Μαντζαβίνου φιλοξενείται από το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017 στο art shop της Γκαλερί Ευριπίδη.

Ποια έίναι η Χριστίνα Αθανασούλα-Μαντζαβίνου

Γεννήθηκε στην Αθήνα από γονείς Μικρασιάτες, σπούδασε γραφιστική και φωτογραφία και επιμελήθηκε εικονογραφήσεις περιοδικών, κινηματογραφικές αφίσες, καθώς και λογότυπα εταιρειών. Το 2003 άρχισε δειλά-δειλά τους πρώτους της πειραματισμούς στο κόσμημα, που ξεκίνησαν ως ένα είδος «αυτοθεραπείας» στην προσπάθειά της να ξεπεράσει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Όπως εξομολογείται, στην αρχή ήταν μια καθαρά προσωπική υπόθεση, καθώς τις δημιουργίες της τις κρατούσε φυλαγμένες μέσα σε κουτιά, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα, μέχρι την στιγμή που συγγενείς και φίλοι την παρότρυναν να κάνει το επόμενο βήμα και να δείξει την δουλειά της. Έτσι ξεκίνησε ένα εικαστικό ταξίδι που κρατά μέχρι σήμερα και προσφέρει κάθε φορά νέες συγκινήσεις τόσο στην ίδια όσο και στο κοινό, που παραμένει πιστό στις δημιουργίες της.

Το 2014 παρουσίασε τα κοσμήματά της στην Γκαλερί Σκουφά στην Αθήνα και το 2016 συμμετείχε στην έκθεση εικαστικού κοσμήματος «Νew Territories» στο Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη.

Ζει και εργάζεται στην Αθήνα και ταξιδεύει ανά τον κόσμο για να γνωρίσει ξένους πολιτισμούς και να ανακαλύψει καινούργια υλικά για τα κοσμήματά της.

Read Next

12 Δεκ 2025

5 σετ χριστουγεννιάτικες πιτζάμες από την Intimissimi για να φοράς στις γιορτές

Οι πιτζάμες από την Intimissimi που θα σε βάλουν στο κλίμα των γιορτών.

12 Δεκ 2025

Η τσάντα από τη Mango που θα κρατήσεις αυτές τις γιορτές

Η τσάντα με τα στρας από τη Mango που θα απογειώσει όλα τα festive looks σου

Περισσότερα από

Μόδα

12 Δεκ 2025

Access Fashion | 25 χρόνια ελληνικού design - Η επετειακή συλλογή που επαναπροσδιορίζει τη διαχρονική κομψότητα

Η Access Fashion αποδεικνύει ότι η υψηλή μόδας δεν αφορά αποκλειστικά στα ρούχα, αλλά είναι μία ολιστική δήλωση για την ποιότητα, τη συνείδηση και την ενδυνάμωση της σύγχρονης γυναίκας.

12 Δεκ 2025

Βίκυ Καγιά | Το casual chic σύνολό της με maxi δερμάτινη φούστα και λευκές, άνετες γόβες

Πώς θα φορέσεις μία μαύρη δερμάτινη φούστα σύμφωνα με τη Βίκυ Καγιά.

12 Δεκ 2025

Οι λουστρινένιες μπαλαρίνες που θα σας κάνουν να ξεχάσετε τις γόβες στο ρεβεγιόν

Οι μπαλαρίνες που θα επιλέξετε τα φετινά Χριστούγεννα ως τέλεια εναλλακτική των ψηλοτάκουνων υποδημάτων.

12 Δεκ 2025
12 Δεκ 2025

Φούστες με παγιέτες | 5 κομψοί τρόποι για να τις φορέσετε τις γιορτές

Styling tips, σύγχρονοι συνδυασμοί και ιδέες για λαμπερές εμφανίσεις με ισορροπία.

12 Δεκ 2025

Fab Five | 5 stylish looks που μπορείς να δημιουργήσεις με τζιν παντελόνι τις γιορτές

Πώς να φορέσεις το αγαπημένο σου τζιν παντελόνι στις γιορτές;

12 Δεκ 2025

Η ultra glam εμφάνιση της Σταματίνας Τσιμτσιλή στο δείπνο της "Ελπίδας"

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή πραγματοποίησε μία αρκετά εντυπωσιακή εμφάνιση.

12 Δεκ 2025

Gift Guide | 10 items από τη Massimo Dutti που θα εκτιμήσει μία γυναίκα με elevated στιλ

Τα κομμάτια από τη Massimo Dutti που θα έκαναν χαρούμενη μία καλά ενημερωμένη fashionista.

11 Δεκ 2025

Μαίρη Συνατσάκη, Αθηνά Οικονομάκου & Σίσσυ Χρηστίδου | 3 looks έμπνευση για τα γιορτινά outfits

Πάρε έμπνευση για τα looks των γιορτών από τις Μαίρη Συνατσάκη, Αθηνά Οικονομάκου & Σίσσυ Χρηστίδου.

11 Δεκ 2025

Το κοτλέ τζιν παντελόνι από τη Massimo Dutti για all day εμφανίσεις.

Για εμφανίσεις από το πρωί μέχρι το βράδυ με αυτό το παντελόνι από τη Massimo Dutti.