Τη διαφορετικότητα εξυμνύει η Donatella Versace στην φθινοπωρινή συλλογή της, η οποία μας εξέπληξε παρουσιάζοντας κομμάτια τα οποία μπορούν να φορεθούν από γυναίκες και άντρες. Πρόκειται για την πρώτη co-ed collection για τον οίκο Versace, που εξυμνεί επί της ουσίας την ισότητα των φύλων και ξεφεύγοντας από τα σχετικά κλισέ δηλώνει πως η ανατομία και οι ορμόνες παραμερίζονται, ενώ η σεξουαλικότητα και η έκφραση του ατόμου είναι ο κύριος πρωταγωνιστής. Στα πλαίσια της Εβδομάδας Μόδας του Μιλάνο, η Donatella Versace παρουσίασε για πρώτη φορά στην ιστορία της ταυτόχρονα την γυναικεία και την ανδρική φθινοπωρινή collection της. Και το μήνυμα της ήταν σαφές: «ο αισθησιασμός, ο οποίος προέρχεται από τον εγκέφαλό μας είναι ο τρόπος που σκέφτεται κάποιος. Και τα ρούχα μου το τονίζουν αυτό ξεκάθαρα.»

H νέα συλλογή ενσάρκωσε την κλασσική Donatella Versace πληθωρικότητα με τα εκτυφλωτικά υφάσματα, τα έντονα print, τα σέξι σκισίματα και τους τονισμένους ώμους να φωνάζουν μαξιμαλισμός! Από την άλλη η δαιμόνια σχεδιάστρια προσπάθησε να προσεγγίσει το πιο νεανικό κοινό, κάνοντας μια στροφή στο grunge με ένα «Versace twist» όπου δείχνει πολυτελές. Τα επιμελώς τοποθετημένα σκισίματα, οι λαμπερές παραμάνες, τα καρό σχέδια από luxurious υφάσματα όπως κασμίρι, καλύπτουν την αλητεία της εναλλακτικής σκηνής του Seattle με αρκετό glam και πολυτέλεια.

Ίσως μια νέα εποχή ξεκινάει για το οίκο Versace, αφού με την πρώτη co-ed collection καλωσορίζει μια πιο gender-neutral νοοτροπία παραμερίζοντας -λίγο- την σέξι θηλυκότητα που χαρακτηρίζει τον οίκο, ενώ ταυτόχρονα κάνει ένα άνοιγμα στην πολύ νεότερη γενιά, στους boomers.

Δείτε εδώ το βίντεο από την προετοιμασία της συλλογής

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram 

TAGS