Το σουτιέν είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα κομμάτια της γκαρνταρόμπας μας και ταυτόχρονα ένα από αυτά που οφείλουμε να διατηρούμε σε άριστη κατάσταση όχι μόνο για λόγους οικονομίας, αλλά και για να συνεχίζουν να στηρίζουν σωστά το στήθος μας και να μην προκαλούν δερματικούς ερεθισμούς.

Σύμφωνα όμως με μια γυναίκα που γνωρίζει καλά την φροντίδα των εσωρούχων μας, την Debora Ramos, συνεργάτιδα της εταιρείας La Perla, τόσα χρόνια τα πλένουμε με λάθος τρόπο. «Καθώς έρχονται σε άμεση επαφή με την επιδερμίδα, πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη σημασία στην υγιεινή. Συνιστώ να έχετε τουλάχιστον τρία με τέσσερα άνετα σουτιέν που φοράτε συστηματικά, ώστε να υπάρχει πάντα ένα καθαρό».

Η ίδια συμβουλεύει να πλένουμε τα σουτιέν μας στο χέρι, καθώς έτσι κρατούν το σχήμα τους για περισσότερο χρόνο. Η ιδανική θερμοκρασία του νερού στηρίζεται σε μια λεπτή ισορροπία. «Αν είναι υπερβολικά χαμηλή, τα σουτιέν δεν καθαρίζονται σωστά. Αν είναι υπερβολικά υψηλή, υπάρχει κίνδυνος να καταστρέψετε το ύφασμα (και τα χέρια σας!). Καλύτερα να χρησιμοποιείτε χλιαρό νερό».

Αν πάλι το πλυντήριο είναι μονόδρομος (πράγμα που ισχύει για πολλές από εμάς, που καθημερινά βρισκόμαστε αντιμέτωπες με ένα βουνό από άπλυτα), υπάρχει ένα απλό τρικ που θα προστατεύσει όχι μόνο τα σουτιέν αλλά και τα υπόλοιπα ρούχα μας: «Κουμπώστε τα πριν τα βάλετε στον κάδο, για να μην πιαστούν σε άλλα υφάσματα στη διάρκεια του πλυσίματος ή, ακόμα καλύτερα, βάλτε τα σε μια ξεχωριστή σακούλα πλυσίματος».

Δες τρία κομμάτια που μπορείς να αγοράσεις.

Δες το εδώ.

Sofia Blooming Sauvage Balconette Bra, Intimissimi, world.intimissimi.com

Δες το εδώ.

Push-up σουτιέν με διακοσμητική λεπτομέρεια σε κέντημα, La Perla, www.laperla.com, €340.00

Δες το εδώ.

Γυναικείο σουτιέν Balconet Character Cup C Luna Κρέμ, www.notos.gr, 47,50 €

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram.

κεντρική φωτό: @LUCYWILLIAMS02

TAGS