Από τότε που ήμασταν μικρά κορίτσια ακόμα, κουδούνιζαν στα χέρια μας και εμείς τα κοιτούσαμε, καμαρώνοντας για τα καινούρια μας βραχιόλια. Μεγαλώνοντας είτε κάναμε τα μπρασελέ κομμάτι της καθημερινής εμφάνισής μας αλλά ως ένα συμπληρωματικό αξεσουάρ είτε τα βαρεθήκαμε και τα κρύψαμε μαζί με άλλα ενθύμια της παιδικής και εφηβικής ηλικίας μας, κάπου ανάμεσα στις Μπάρμπι και τα σχολικά ημερολόγια.

Και στις δύο περιπτώσεις, υποτιμήσαμε τη στιλιστική τους δύναμη. Όσες συνεχίζουμε να τα φοράμε, εδώ και χρόνια, το κάνουμε σχεδόν ενστικτωδώς, ως μέρος του καθημερινού τελετουργικού ντυσίματος, ή ίσως και για συναισθηματικούς λόγους, αφού διστάζουμε να αποχωριστούμε εκείνο το βραχιόλι που μας είχε χαρίσει η μαμά μας ή το πρώτο μας αγόρι.

Φέτος, ωστόσο, τα παρεξηγημένα αυτά κοσμήματα έρχονται στο προσκήνιο και διεκδικούν μια βασική θέση στα λουκ μας. Γεμίζουν χρώμα, στολίζονται με νομίσματα ή κοχύλια, τεράστια τάση φέτος, και γίνονται αντικείμενα πόθου. Τυλίγονται με κλωστή ή ντύνονται με πολύτιμα υλικά. Καταφεύγουν στη σίγουρη λύση του μίνιμαλ ή αγωνίζονται για την πρώτη θέση στο παιχνίδι των εντυπώσεων. Γίνονται γκλαμ, ρομαντικά, ποπ, μποέμ. Γίνονται το γούρι μας αλλά και ένα από τα όπλα της γοητείας μας.

Δες τρία κομμάτια που μπορείς να αγοράσεις.

Δες το εδώ.

Μπρασελέ με γράμματα του αλφαβήτου, Roxanne Assoulin, www.net-a-porter.com, $85

Δες το εδώ.

Μπρασελέ με νόμισμα, Gorjana, shop.nordstrom.com, EUR 46.87

Δες το εδώ.

Βραχιόλι Antica Murrina, www.notos.gr, 42,00 €

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram.

κεντρική φωτό: @louloudesaison

 

 

TAGS