Η ελευθερία είναι μια κομβική έννοια για τη μόδα. Όπως είναι και ο πειραματισμός και η πρωτοπορία. Βέβαια, αφού τελειώσουν όλα αυτά τα ωραία θεωρητικά, υπάρχει πάντοτε το τεστ της πραγματικότητας, όπου κρίνεται το αισθητικό αποτέλεσμα. 

 

 

Φυσικά, το γούστο είναι υποκειμενικό, αλλά υπάρχουν μερικές κοινές παραδοχές- όπως για παράδειγμα ότι τα Crocs είναι παπούτσια άσχημα στην όψη. Δεν έχουμε τίποτα απέναντι στα συμπαθή σαμπό από croslite, ένα αδιάβροχο υλικό με απίστευτα μαλακή αίσθηση, αλλά  στον τομέα της αισθητικής, χολαίνουν σημαντικά. Ακόμη και όσοι τα φορούν με πάθος κάθε καλοκαίρι, το παραδέχονται. 

 

 

Φυσικά, ένα τόσο άσχημο παπούτσι δε θα μπορούσε να μην αποτελέσει τοτέμ για τους πιο τολμηρούς σχεδιαστές, με αποτέλεσμα να έχουμε δει διάφορες εκδοχές του, με πιο χοντρό πάτο ή διακοσμημένο με λουλούδια. Όμως, ο οίκος Balenciaga το πήγε σε άλλο επίπεδο. 

Το viral παπούτσι. Τελικά είναι πράγματι τόσο περίεργο;

Έχοντας εστιάσει στην ιδέα του να μετατρέψει τάσεις και κομμάτια που θεωρούσαμε ξεπερασμένα σε must της σεζόν, ο Balenciaga λάνσαρε μια νέα εκδοχή Crocs με τακούνι. Όχι, δεν πρόκειται απλώς για ψηλότερο πάτο, αλλά για μια κανονική γόβα, φτιαγμένη από το ίδιο υλικό και διακοσμημένη με ανάγλυφα pins που θυμίζουν παιδικά αυτοκόλλητα.

 

 

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, αν ο οίκος συνεργάστηκε πράγματι με το brand Crocs ή απλώς άντλησε έμπνευση για το σχέδιό του, αλλά πάντως το παπούτσι έχει ήδη γίνει το επίκεντρο των συζητήσεων. Όχι άδικα. Μήπως, όμως, τελικά δεν είναι τόσο άσχημα όσο περιμέναμε;

TAGS