Την προηγούμενη εβδομάδα στις Χρυσές Σφαίρες οι γυναίκες εμφανίστηκαν σε απόλυτη σύμπνοια. Ντυμένες στα μαύρα, φορώντας μακιγιάζ ή κοσμήματα στους τόνους του πράσινου και του μοβ, προκειμένου να τιμήσουν το κίνημα των Σουφραζετών, έτοιμες να δώσουν το δικό τους στίγμα στη βιομηχανία του θεάματος και θέλοντας να επιβληθούν στην κυριαρχία των αντρών που τόσο πολύ ασθαίνονται ότι τις έχει αδικήσει.

Το κατά πόσο όλα αυτά θα βοηθήσουν σε έναν πραγματικά καλύτερο, πιο ίσο κόσμο (ίσο στα πράγματα που τα σημαντικά, εκείνα που μετράνε, κι όχι στο Χολιγουντιανό σύμπαν όπου κανείς ποτέ δεν μπορεί να είναι σίγουρος τι ακριβώς έχει συμβεί) είναι άγνωστο. Όπως και χει το να βλέπεις μία τόσο μαζική ανάγκη διαμαρτυρίας, τόσο άψογα συντονισμένη και οργανωμένη παραμένει κάτι αρκετά συγκινητικό. Σαν καλοκουρδισμένη μελωδία που σε συνεπαίρνει.

Στη δινή, λοιπόν, του κινήματος Time's Up, το οποίο δρα με το μότο "Time's Up on silence. Time's Up on waiting, Time's Up on tolerating, discrimination, harrasment and abuse" ολόκληρη η Αμερική είναι αποφασισμένη ότι θέλει να συμμετέχει, στηρίζοντας την ραγδαία αναπτυσσόμενη «αντίσταση» των γυναικών της σοουμπίζ και όχι μόνο ενάντια σε ό,τι προσπαθει να τις χρησιμοποιήσει, να τις ρίξει, να τις εκμεταλλευτεί, να τις προσβάλει.

Άλλωστε τα νούμερα μιλάμε από μόνα τους. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο το κίνημα μέσω των δωρέων στο ταμείο του και τις συλλεκτικές κυκλοφορίες που έχει προωθήσει κατάφερε να συγκεντρώσει το ποσό των 16,1 εκατομμυριών δολαρίων, τα οποία σκοπεύει να διοχετεύσει μέσω ιδρυμάτων και οργανισμών για την προστασία των κακοποιημένων γυναικών σε όλο τον κόσμο.

Μία από τις βασικότερες πήγες αλλά και επιτυχίες του κινήματος το μαύρο T-Shirt με τη μεγάλη στάμπα Time's Up, το οποίο κοστίζει 25 δολάρια και έχει σαρώσει το διαδίκτυο μέσα σε λίγες μόλις ώρες.

Αυτή τη στιγμή πιθανόν να μην υπάρχει διάσημη γυναίκα στην Αμερική που να μην έχει φωτογραφηθεί με αυτό στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram με πρώτες και καλύτερες τις Jessica Chastain, Natalie Portman και Brie Larson.

Δες το εδώ

Fitted Logo T-shirt [pre-order] $25.00

 

 

 

 

 

 

TAGS