Σούπερ μόντελ, επιχειρηματίας και ακτιβίστρια. Όλη η ιστορία μίας πολυσχιδούς προσωπικότητας που δεν αρκέστηκε μόνο στα καθήκοντα του μοντέλου, της Naomi Campbell, ξετυλίγεται στις 368 σελίδες της νέας ομώνυμης συλλεκτικής έκδοσης υπογεγραμμένη από την ίδια.

Εμβληματικές εικόνες της μαύρης γαζέλας από την αρχή της καριέρας της σε εφηβική ηλικία μέχρι σήμερα μέσα από το φωτογραφικό φακό των θρυλικών Mert Alas και Marcus Piggott, Richard Avedon, Anton Corbijn, Patrick Demarchelier, Helmut Newton, Herb Ritts, Mario Testino, Ellen von Unwerth, και Bruce Weber σκιαγραφούν το προφίλ μίας ταραχώδους προσωπικότητας που έχει τολμήσει να απασχολήσει τα μέσα όχι μόνο για τα εκατοντάδες editorials ή τα αμέτρητα μίλια που έχει διανύσει στη πασαρέλα αλλά και για την ταραχώδη προσωπικότητά της.

 

Οι πρωτιές της Naomi

Αποτέλεσε το πρώτο έγχρωμο μοντέλο που πόζαρε στο εξώφυλλο της Γαλλικής Vogue και του περιοδικού TIME.

Αυτά για το πρώτο μέρος της πολυτελούς έκδοσης, καθώς το βιβλίο/γλυπτό δεν περιορίζεται μόνο στις εμβληματικές φωτογραφίσεις, στο αδημοσίευτο υλικό ή στα διάσημα editorials (όπως αυτό του Peter Lindbergh όπoυ η Naomi σαν άλλη Josephine Baker πόζαρε χορεύοντας ανάμεσα στα κλικ του Γερμανού φωτογράφου) αλλά και σε ένα αποκλειστικό αυτοβιογραφικό κείμενο που παρουσιάζεται στο δεύτερο μέρος. Η ίδια εξιστορεί από τη δική της σκοπιά τα ενδότερα της μόδας κι εμείς αδημονούμε να διαβάσουμε τόσο τις εμπειρίες μίας αειθαλούς προσωπικότητας που βρίσκεται 3 συνεχόμενες δεκαετίες στη δημοσιότητα (από τα 80s μέχρι σήμερα) αλλά και γιατί όχι μία αναφορά ή ένα σχόλιο για τις εχθρικές συμπεριφορές της απέναντι σε συνεργάτες της, που έχουν έρθει κατά καιρούς στο προσκήνιο.

 

 

Διαθέσιμο από το Φεβρουάριο του 2016 στο taschen.com.

TAGS