Μάλλον κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα αν αυτό είναι το τέλος του καρό σακακιού - το μόνο σίγουρο είναι πως μέχρι πρόσφατα δεν έλειπε με τίποτα από καμία ντουλάπα. 

Σε κάθε περίπτωση το επόμενο φθινόπωρο και τον επόμενο χειμώνα θα υπάρχει πολύ έντονος ανταγωνισμός στις βιτρίνες και τα ράφια των καταστημάτων, αφού ένας άλλος τύπος σακακιού έρχεται για να εκτοπίσει με δύναμη όλα τα υπόλοιπα. 

Ο λόγος για το blazer τύπου σαφάρι, με τις έντονες μεγάλες τσέπες στο μπροστινό του μέρος και την φαρδιά ζώνη που σφίγγει γύρω από τη μέση, ένα σακάκι που φέρνει στο νου εικόνες από την τελευταία φάση της βρετανικής αποικιοκρατίας στο πρώτο μισό του 20ου αιώνα ή από κάποια εξωτική φωτογράφιση μόδας στην καρδιά της Αφρικής.

Με τις ευλογίες σημαντικών οίκων μόδας και καταστημάτων το σαφάρι blazer έχει κάνει ήδη την εμφάνιση του στους δρόμους των μεγάλων, δυτικών μητροπόλεων της μόδας και φυσικά στο Instagram. 

Εκεί το είδαμε και καταλάβαμε πως αυτό το στυλ σύντομα θα θελήσουμε να το αντιγράψουμε. Μπορεί το καλοκαίρι να είναι ακόμα μπροστά, αλλά μία πρόωρη ματιά στις φθινοπωρινές τάσεις δεν έβλαψε κανέναν.

Δες παρακάτω πώς θα το φορέσουμε.

Στο κλασικό μπεζ χρώμα που έχουμε φορέσει και στο παρελθόν.

 

Μία σικάτη επιλογή με δέρμα.

 

Και ένα για όσους προτιμούν τα έντονα χρώματα.

 

Δυναμικό και υπερστιλάτο.
Το γαλάζιο θα είναι ένα από τα πιο hot χρώματα και την επόμενη σεζόν.
Η παραλλαγή με το δέρμα θα φορεθεί περισσότερο ακόμα και από την γνωστή, χακί μιλιτέρ που τόσο αγαπήσαμε.

Και μία σύντομη έρευνα αγοράς.

Δες το εδώ

Utility jacket €40

Δες το εδώ

Leather jacket with a tie belt, Η&Μ, £229.99

Δες το εδώ

Belted Army Jacket, &OTHER STORIES, €99

Δες το εδώ

Nanushka Rasta Jacket (£393)

Δες το εδώ

COTTON/LINEN SAFARI JACKET, MASSIMO DUTTI, £139.00

 

 

 

 

TAGS