Αν έχεις μεγαλώσει στα 90s το πιο πιθανό είναι να έχεις με κάποιον τρόπο «σημαδευτεί» από την κινηματογραφική μεταφορά του σπουδαίου βιβλίου του Καρόλου Ντίκενς «Μεγάλες Προσδοκίες». Ακόμα και για όσους δεν είχε τύχει, μέχρι τότε, να διαβάσουν στο χαρτί την υπέροχη ιστορία ζωής του Pip και του παράφορου έρωτα του για την ακατόητη Estella, η ταινία "Great Expectations" σε σκηνοθεσία Alfonso Cuarón αποτέλεσε κομβικό σημείο σε μία μπερδεμένη εφηβεία που η ανεκπλήρωτη αγάπη φάνταζε περισσότερο σαν ζητούμενο παρά σαν παράδειγμα προς αποφυγήν. 

Ίθαν Χοκ, Γκουίνεθ Πάλτροου, Ρόμπερτ Ντε Νίρο και μία συγκλονιστική Αν Μπάνκφροτ είπαν το 1998 ξανά την ιστορία στην οποία η δικαιοσύνη μάχεται με την αδικία αυτού του κόσμου και τελικά, ακόμα κι αν της πάρει χρόνια, ακόμα κι αν της πάρει δεκαετίες βγαίνει κερδισμένη. Την ιστορία στην οποία η αγάπη νικάει το κακό. 

Εκείνη την εποχή η Γκουίνεθ Πάλτροου βρισκόταν σίγουρα στους ουρανούς του Χόλιγουντ, όχι σαν τώρα, για παράδειγμα, που ίσως από επιλογή ίσως από ανάγκη, την αφορούν πολύ περισσότερο τα λαχανικά που καταναλώνει το μεσημέρι από το να βρει σενάριο της προκοπής να παίξει στο σινεμά.

Στις «Μεγάλες Προσδοκίες» ήταν λοιπόν που το ξανθό, σέξι κορίτσι που τότε ήταν αρραβωνιασμένο με τον πιο όμορφο άντρα της Αμερικής (Brad Pitt), εμφανίστηκε με ένα καταπράσινο, μεταξωτό σύνολο αποτελούμενο από εφαρμοστή, μίντι φούστα που έγλυφε το σώμα της και ένα αέρινο πουκάμισο, χωρίς κουμπιά, με άνοιγμα κάτω από το στήθος. 

Το λουκ της στοίχειωσε το μυαλό και τις καρδιές μας, καθιστώντας στις συνειδήσεις ως την πραγματική, άφταστη Estella, που κάθε άντρας θα ήθελε να έχει στο πλευρό του. Αυτό είναι το 90's λουκ που επιστρέφει δυναμικά στο σήμερα και μας δίνει ακόμα μία ευκαιρία να το φορέσουμε - σε περίπτωση που δεν το είχαμε τολμήσει τότε. 

Με τις Γαλλίδες να κάνουν - όπως συνήθως - την αρχή οι μεταξωτές μπλούζες με το άνοιγμα στην κοιλιά είναι και πάλι εδώ, αποτελώντας το πιο σέξι item του καλοκαιριού.

Δες παρακάτω την εμφάνιση της Γκουίνεθ στις «Μεγάλες Προσδοκίες».

Και μερικές εμφανίσεις από το σήμερα. 

 

Δες το εδώ

Ciao Lucia Ludavica Top ($285)

Δες το εδώ

NANUSHKA Tai Top 236,53€

Δες το εδώ

Ciao Lucia Ludavica Top ($265)

Δες το εδώ

The Bianca - Wild Cherry $140.00

Δες το εδώ

TOP LOUISON Silk V neck top with ring, poppy print. €104.17

 

Το βρετανικό συγκρότημα Pulp έντυσε την ταινία με ένα υπέροχο τραγούδι, ίσως ένα από τα πιο ταιριαστά που γράφτηκαν ποτέ αποκλειστικά για να κολλήσουν στην ιστορία ενός φιλμ.

 

 

TAGS