Παρόλο που φέτος τον χειμώνα δεν έχει κάνει ιδιαίτερο κρύο στην Ελλάδα, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, ένα από τα κομμάτια που έχουμε φορέσει περισσότερο, τουλάχιστον στην πιο λεπτή πλέξη της, είναι το cosy πουλόβερ, ιδανικό και για εντός και για εκτός σπιτιού. Υπάρχει όμως μια λεπτομέρεια που του προσδίδει αμέσως ενδιαφέρον – όταν μάλιστα συνδυάζεται και με εντυπωσιακή απόχρωση ή κάποιο μοτίβο, απογειώνει αυτομάτως την εμφάνισή μας.

Είναι οι λεγόμενες πλεξίδες, είτε εκτείνονται σε ολόκληρο το πλεκτό είτε περιορίζονται σε ένα κομμάτι του. Προσθέτουν μια φολκλόρ πινελιά που αλλάζει το λουκ, χωρίς το αποτέλεσμα όμως να δείχνει υπερβολικό. Μια χειροποίητη ποιότητα, ακόμα και όταν το πουλόβερ προέρχεται από οικονομική αλυσίδα καταστημάτων. Και φυσικά, ανάλογα με τη γραμμή του, φοριέται με τα πάντα, όχι μόνο με τζιν ή υφασμάτινο παντελόνι αλλά ακόμα και με μια ψηλόμεση πλισέ φούστα. Αν πάλι αποφασίσεις να επενδύσεις σε μια πιο πολυτελή αγορά, είναι βέβαιο ότι δεν θα το μετανιώσεις, αφού πρόκειται για ένα ρούχο που δεν βγαίνει ποτέ εκτός μόδας.

Εναλλακτικά, μπορείς να επενδύσεις σε μια ζακέτα με πλεξίδες, την οποία μπορείς να σετάρεις με λευκό T-shirt και τζιν, ώστε να παίξεις ανάμεσα στο φολκλόρ, παραδοσιακό στυλ και το casual της υπόλοιπης εμφάνισης. Να ποντάρεις στην ομορφιά των αντιθέσεων.

Δες τρία πουλόβερ που μπορείς να αγοράσεις:

Δες το εδώ

Κασμιρένιο πουλόβερ Michael Kors Collection, www.net-a-porter.com, €790

Δες το εδώ

Πουλόβερ με πλεξίδες, www.uterque.com, 89.00 €

Δες το εδώ

Πλεκτό πουλόβερ με πάτσγουορκ, www.zara.com, 19,99 EUR

 

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτό:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 


 

TAGS