Όταν μιλάμε για τάσεις ελάχιστες έχουν καταφέρει να αποδειχθούν τόσο διαχρονικές και καθοριστικές όσο τα ντένιμ παντελόνια. Κι αυτό γιατί ορισμένα από αυτά έχουν καταφέρει να επιβιώσουν στο πέρασμα των χρόνων με εντυπωσιακά μεγάλη διάρκεα, να ανανεωθούν, να προσαρμοστούν στη νέα εποχή και να επιστρέψουν δυναμικά περισσότερες από μία φορές, επηρεάζοντας νέες γενιές ανθρώπων. 

Αυτό συμβαίνει εδώ και αρκετά χρόνια με το αειθαλές skinny τζιν, το αφοπλιστικά εφαρμοστό τζιν παντελόνι που λάτρεψαν οι πάντες μόνο και μόνο για να το μισήσουν λίγες σεζόν αργότερα και να το αγαπήσουν και πάλι από την αρχή. Όμως κακά τα ψέμματα, εδώ και κάποιο καιρό η τάση στη μόδα έρχεται να απορρίψει συνολικά τα υπερβολικά στενά ρούχα. Το skinny τζιν φαίνεται να συμπαρασύρεται από αυτή την ανάγκη, βλέποντας τον εαυτό του να δίνει σταδιακά τη θέση του στα πιο φαρδιά ντένιμ παντελόνια σε mummy ή buggy γραμμή, σε αυτά που τα φοράς και μπορείς να κινηθείς με μεγάλη άνεση μέσα τους.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Αυτή την άνοιξη, ωστόσο, η μόδα αναζητά την έμπνευση ξανά στο παρελθόν, επιστρέφοντας σε ένα από τα πιο δημοφιλή και παράλληλα αμφιλεγόμενα τζιν της δεκαετίας του '90. Λέγεται bootcut τζιν και είναι το παντελόνι εκείνο που είναι αρκετά στενό στους γλουτούς και αρχίσει να φαρδαίνει από τα γόνατα και κάτω, καταλήγοντας στο τελείωμα καμπάνα.

Σίγουρα μία νοσταλγική προσέγγιση στις ενδυματολογικές μας επιλογές, η οποία μας θυμίζει τις μέρες που φορούσαμε το συγκεκριμένο παντελόνι με cropped στράπλες μπλουζάκι και ακούγαμε το Wannabe των Spice Girls.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

To ίνσταγκραμ δείχνει να έχει υποκύψει ήδη σε αυτή τη νέα/παλιά τάξη πραγμάτων. Ακόμα κι αν δεν είσαι βέβαιη ότι χαίρεσαι που το βλέπεις ξανά εν έτει 2021 το μόνο σίγουρο είναι ότι σε γεμίζει με γλυκιά νοσταλγία και φωτεινές εικόνες. Στο τέλος θα το φορέσουμε όλες γι'αυτόν και μόνο το λόγο.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Δες το εδώ

Levi's Bootcut Jeans (£100)

Δες το εδώ

Mango Zendaya Bootcut Jeans (£50)

Δες το εδώ

Acne Studios 1977 High-Rise Bootcut Jeans (£250)

Δες το εδώ

Arket Stretch Jeans (£59)

Δες το εδώ

Levi's 315 Plus Shaping Bootcut Jeans (£80)

Δες το εδώ

Flared High Waist Jeans €69

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram 

Κεντρική φωτογραφία:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

TAGS