Στο Παρίσι, μια πόλη όπου δεν υπάρχει δρόμος που να φέρει το όνομα της Κοκό Σανέλ ή του Κριστιάν Ντιόρ, αποτελεί ευχάριστη ίσως έκπληξη το ότι από χθες Κυριακή οι Παριζιάνοι μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους στην οδό Σόνια Ρικέλ.

Ο δρόμος αυτός βρίσκεται στη μέση μιας λεωφόρου στην αριστερή όχθη, όπου η αείμνηστη σχεδιάστρια μόδας, η οποία πέθανε το 2016, αγόραζε τα λαχανικά και τα φρούτα της.

Για να γιορτάσει το γεγονός, η διάδοχος της Ρικέλ, η Ζιλί ντε Λιμπράν, διοργάνωσε μια επίδειξη μόδας με θέμα τις αγορές του Παρισιού με τα μοντέλα να εμφανίζονται με μοντέρνες καμπαρντίνες και βραδυνά ρούχα κρατώντας μπαγκέτες και λαχανικά.

"Η Σόνια Ρικέλ μας έδωσε μια αίσθηση ελευθερίας. Ήταν η πιο Παριζιάνα από τους Παριζιάνους", δήλωσε η δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας Αν Ινταλγκό.

Η σχεδιάστρια μόδας άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στην περιοχή Σεν Ζερμέν ντε Πρε, όταν ξεκίνησαν οι φοιτητικές εξεγέρσεις τον Μάιο του 1968.

Σύμφωνα με την Guardian, ένας δρόμος που θα έφερε το όνομα της Κοκό Σανέλ θα ήταν κάτι παρακινδυνευμένο πολιτικά σε μια πόλη που κατά κύριο λόγο ψηφίζει αριστερά δεδομένου ότι η αείμνηστη σχεδιάστρια πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ναζιστικής κατοχής στο ξενοδοχείο Ritz με τον εραστή της, έναν γερμανό αξιωματικό των μυστικών υπηρεσιών.

Δείτε τη συλλογή για την άνοιξη/καλοκαίρι του 2019, η οποία ήταν αφιερωμένη στο θέμα:

 

Πηγή: ΑΠΕ

TAGS