0
SHARES
Ο Γιώργος Παπαλέξης, ο CEO του οίκου χρυσοχοΐας Zolota.

«Το νέο κατάστημα βρίσκεται στο Χρυσό Τρίγωνο -Triangle d' Or- του Παρισιού στον αριθμό 3 της οδού Miromesnil, στην γειτονιά των μεγαλύτερων γκαλερί τέχνης της πόλης» λέει ο Γιώργος Παπαλέξης, ο CEO του οίκου χρυσοχοΐας Zolota.

Το κατάστημα σχεδιάστηκε από τον Αθηναίο αρχιτέκτονα, Λυκούργο Ψαρρέα, ο οποίος προσάρμοσε στο χώρο του Παρισιού την ατμόσφαιρα, την αισθητική και τους αρχιτεκτονικούς κώδικες που είχε δημιουργήσει το 2007 για το flagship store της Αθήνας. Το λευκό μάρμαρο που περιβάλλει τις προσόψεις μοιάζει να ανασυνθέτει το κάλλος ενός αρχαίου ναού. Στο Παρίσι, τα βασικά χρώματα έχουν αναθεωρηθεί. Σε ένα φόντο γκρι περλέ, σχεδόν διάφανο, προστίθεται μια βαθυκόκκινη πινελιά, που σε συνδυασμό με το γαλανόλευκο των ελληνικών χρωμάτων, παραπέμπει με νόημα στο εθνικό σύμβολο της Γαλλίας. Τα έπιπλα και τα εκθετήρια των σαλονιών είναι σμιλεμένα σε ορείχαλκο με μοτίβα παραστατικών κοσμημάτων. Το πολύτιμο ξύλο είναι επιχρυσωμένο και δερματόδετο. Η προσεγμένη επιλογή των υλικών και των μορφών αναδεικνύουν τις δημιουργίες του Οίκου.

«Στο διώροφο κατάστημα στο Παρίσι κάθε χώρος αντανακλά την ταυτότητα του στιλ μιας συγκεκριμένης συλλογής κοσμημάτων. Είναι ένα ζεστό περιβάλλον που προσκαλεί τον επισκέπτη να απολαύσει το ταξίδι της ανακάλυψης» συνεχίζει ο κ. Παπαλέξης.

«Τα έπιπλα και τα εκθετήρια των σαλονιών είναι σμιλεμένα σε ορείχαλκο με μοτίβα παραστατικών κοσμημάτων».
«Στο διώροφο κατάστημα στο Παρίσι κάθε χώρος αντανακλά την ταυτότητα του στιλ μιας συγκεκριμένης συλλογής κοσμημάτων».

Γιατί οδηγηθήκατε σε μια τέτοια απόφαση, να ανοίξετε ένα ακόμα κατάστημα;

«Η ανάπτυξη του οίκου κοσμημάτων Ζolotas σε διεθνείς κοσμοπολίτικες πόλεις είναι η φυσική εξέλιξη μιας σχεδιασμένης στρατηγικής καθώς τα μηνύματα της αγοράς για το επώνυμο κόσμημα είναι θετικά για τα επόμενα χρόνια. Το άνοιγμα ενός νέου καταστήματος αποτελεί πάντα μια μεγάλη πρόκληση για μια εταιρεία στην όποια δίνει μια νέα δυναμική και προοπτική». 

«Οι γυναίκες της Μεσόγειου και της Μέσης Ανατολής αγαπούν περισσότερο τις δημιουργίες μας επειδή το κόσμημα συνδέεται με τα έθιμα και την παράδοση των πολιτισμών τους και ζουν σε μέρη οπού το φως του ηλίου αναδεικνύει το χρυσό του Ζολώτα»

Γιατί επιλέξατε το Παρίσι;

«Ο οίκος Ζolotas και το Παρίσι έχουν μια μακροχρόνια ιστορία αγάπης και ήρθε η στιγμή να αναζωογονηθεί αυτή η σχέση . Το πρώτο κατάστημα του οίκου Ζolotas στο Παρίσι άνοιξε το 1966 στην οδό Saint Honore και 50 χρόνια μετά επιστρέφει ανανεωμένος στην γωνία της οδού Faubourg – Saint-Honore. Ιστορικά η Ελλάδα είναι η χώρα της γέννησης των κάλων τεχνών και η Γάλλια η χώρα της Αναγέννησής τους και γι' αυτό το λόγο υπάρχει μια σπουδαία αλληλοεκτίμηση μεταξύ των πολιτισμών μας. Οι Γάλλοι είναι φιλέλληνες και το κοινό καταλαβαίνει και αναγνωρίζει την σύλληψη και την αισθητική ενός κοσμήματος Ζolotas. Το Παρίσι παραμένει η πόλη του φωτός , η πρωτεύουσα της μόδας και της πολυτέλειας και ο πρώτος τουριστικός προορισμός που επισκέπτονται συχνά πολλοί πελάτες μας που ζουν στο εξωτερικό. Επίσης Το Παρίσι είναι μια ενεργή πηγή έμπνευσης ως πόλη και το περιβάλλον σε εμπνέει να δημιουργείς και να εξελίσσεσαι συνεχόμενα ανάμεσα στους καλυτέρους οίκους μόδας και κοσμημάτων»

Τα κοσμήματα Zolotas είναι εξαιρετικά διαδεδομένα σε όλο τον κόσμο. Σε ποιο μέρος του πλανήτη είναι πιο αγαπητά;

«Θα έλεγα ότι οι γυναίκες της Μεσόγειου και της Μέσης Ανατολής αγαπούν περισσότερο τις δημιουργίες μας επειδή το κόσμημα συνδέεται με τα έθιμα και την παράδοση των πολιτισμών τους και ζουν σε μέρη οπού το φως του ηλίου αναδεικνύει το χρυσό του Ζολώτα». 

Zolotas Βραχιόλια από τη σειρά Byzance Braceles

Ποια είναι η φιλοσοφία των κοσμημάτων Zolotas;

«Η φιλοσοφία του οίκου είναι να υπηρετεί το "ωραίο", που πηγάζει μέσα από την συμβίωση μυθικών μνημών από τα βάθη του ελληνικού και μεσογειακού πολιτισμού, σε συνδυασμό με την καινοτομία. Η έμπνευση προέρχεται συνήθως από τη φύση και τις τέχνες. Σχεδιάζουμε πάντα σκεπτόμενοι την κομψότητα , την σεμνότητα και άλλοτε την θεατρικότητα της γυναίκας. Το κάθε κόσμημα που δημιουργούμε είναι μοναδικό και κατασκευάζεται στα εργαστήρια μας από έμπειρους τεχνίτες που κατέχουν τα μυστικά των αρχαίων ελληνικών τεχνικών αργυροχρυσοχοΐας. Αυτοί είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές του οίκου , οι όποιοι αναζητούν την τελειότητα στην κάθε τους κίνηση. Πάντα με σεβασμό στην παράδοση και στην κληρονομιά μας, τα κοσμήματα του οίκου εξελίσσονται συνεχώς στιλιστικά, προσαρμόζονται στη σύγχρονη αισθητική και το αποτέλεσμα είναι ξεχωριστό».

Ποιες από τις σειρές του παρελθόντος έχετε συνδέσει απόλυτα με την Ελλάδα;

«Η σειρά Heritage είναι η εκπροσώπηση του ελληνικού κοσμήματος καθώς αναβιώνει όλο το μεγαλείο του πολιτισμού μας από την ελληνιστική και την κλασσική περίοδο. Είναι η χαρακτηριστική συλλογή Zolotas με περίτεχνα περιδέραια, βραχιόλια, σκουλαρίκια και δακτυλίδια διακοσμημένα με μυθικά σύμβολα όπως κεφαλές λιονταριών και κριαριών, σμιλεμένα σε χρυσό με πολύτιμους λίθους».

Δώστε μου τον δικό σας ορισμό για το κόσμημα.

«Το κόσμημα είναι η αναζήτηση του φωτός , η χρυσοτεχνία είναι μια τέχνη που παίρνει -ζωή - όταν διακοσμεί γυναικεία και αντρικά σώματα. Κοσμεί, προστατεύει, ξεχωρίζει και ενώνει τους ανθρώπους στις σημαντικές στιγμές της ζωής τους».

Zolotas Δαχτυλίδι από τη σειρά Heritage.

ZOLOTAS Store: 3 rue de Miromesnil / Fbg St-Honoré, 75008, Paris France

OnlineStore: www.zolotas.fr
Facebook Zolotas

TAGS