Οι πιο περιζήτητες τσάντες του 2019 έρχονται να αλλάξουν εντελώς τα δεδομένα της μόδας. Να αναθεωρήσουν τα κλασικά χρώματα και σχήματα, να συμφιλιώσουν ετερόκλητες υφές και αποχρώσεις, να υιοθετήσουν μορφές και να εκμεταλλευτούν υλικά που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε γλυπτά, σε καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις, ακόμα και σε κτίρια μοντέρνας αρχιτεκτονικής.

Ο οίκος Dior συνεργάστηκε πρόσφατα με καταξιωμένες γυναίκες καλλιτέχνιδες από όλο τον κόσμο σε μια σειρά από συλλεκτικές τσάντες που καθεμία αντικατοπτρίζει την τεχνοτροπία της εικαστικού που την υπογράφει. Αλλά δεν είναι το μοναδικό λαμπερό brand που φέρνει φέτος την επανάσταση στα αξεσουάρ της μόδας. Μεγάλα ονόματα όπως τα Prada, Fendi, ανεξάρτητοι σχεδιαστές, αλλά και οικονομικές αλυσίδες καταστημάτων έχουν μπει φέτος στην κούρσα του πιο εμπνευσμένου design.

Το αποτέλεσμα είναι μια σειρά από φορέσιμες δημιουργίες-έργα τέχνης, που υπόσχονται να δώσουν χαρακτήρα με μία κίνηση ακόμα και στο πιο αδιάφορο λουκ. Που σπάνε τα καλούπια και μας προκαλούν να ξεχάσουμε όλα όσα ξέραμε. Ανακάλυψε λοιπόν τις νέες it bags και τα μοντέλα που μπορείς να κάνεις δικά σου.

Συλλεκτική τσάντα Dior σε σχέδιο της Li Shurui, μια από τις λίγες γυναίκες εικαστικούς στην Κίνα που οργανώνουν ατομικές εκθέσεις.

Δες επτά τσάντες που μπορείς να αγοράσεις.

Δες την εδώ.

Τσάντα από faux κροκό, Staud, www.net-a-porter.com, $395

Δες την εδώ.

Δερμάτινη τσάντα Le Vanity, Jacquemus, www.modaoperandi.com, €324

Δες την εδώ.

Τσάντα χειρός, www.zara.com, 25,95 EUR

Δες την εδώ.

Τσάντα Pearl, Cult Gaia, www.modaoperandi.com, €504

Δες την εδώ.

Δερμάτινη τσάντα μέσης, Fendi, www.barneys.com, EUR 1306,62

Δες την εδώ.

Δερμάτινη τσάντα, Rejina Pyo, www.net-a-porter.com, $855

Δες την εδώ.

Τσάντα Alexa, Valet Studio, needsupply.com, $269

Κεντρική φωτό: Τσάντα της εικαστικού Morgane Tschiember για τον οίκο Dior.

TAGS