Οι κλοπές πολυτελών εσωρούχων από τα καταστήματα της Victoria’s Secret είναι πλέον κάτι το σύνηθες. Συγκεκριμένα την περασμένη Τρίτη, από το κατάστημα του Νιου Χαμσάιρ έκαναν φτερά εσώρουχα αξίας 6.500 δολαρίων. Την ίδια μέρα, σημειώθηκαν άλλες δύο κλοπές σε καταστήματα της ίδιας αλυσίδας, με τη λεία των κλεφτών να αγγίζει κάποιες χιλιάδες δολάρια.

Σύμφωνα με αποκάλυψη υπαλλήλου του καταστήματος στο Business Insider, το φαινόμενο αυτό είναι καθημερινό και οι υπάλληλοι δε μπορούν δυστυχώς να αναλάβουν δράση για να το περιορίσουν.

Οι κλοπές πολυτελών εσωρούχων από τα καταστήματα της Victoria’s Secret είναι πλέον κάτι το σύνηθες. Συγκεκριμένα την περασμένη Τρίτη, από το κατάστημα του Νιου Χαμσάιρ έκαναν φτερά εσώρουχα αξίας 6.500 δολαρίων.

Γιατί όμως οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να κάνουν κάτι για να αποτρέψουν τις κλοπές; Γιατί η συγκεκριμένη εταιρεία έχει μια πολύ αυστηρή πολιτική, όπου οι υπάλληλοί της απαγορεύεται να κατηγορήσουν, να προσεγγίσουν και να επισημαίνουν το παραμικρό, σε όποιον βλέπουν ότι κάνει αυτή την παράνομη πράξη. Μάλιστα, όσοι διανοηθούν να παρακούσουν, κινδυνεύουν με απόλυση, όπως άλλωστε αποκαλύπτουν σε συνέντευξή τους στο Business Insider, πέντε πωλήτριες που έχουν εργαστεί στον κολοσσό εσωρούχων.

Τη μαρτυρία των πέντε υπαλλήλων επιβεβαίωσε επίσημα και εκπρόσωπος της εταιρείας. Οι εργαζόμενοι οφείλουν να είναι προσεκτικοί και να ειδοποιούν την ασφάλεια, σε περίπτωση που παρατηρούν τέτοια περιστατικά. Κάποια καταστήματα διαθέτουν ασφάλεια στην είσοδό τους σε καθημερινή βάση, ενώ στα μικρότερα, υπάρχει παρατηρητής που επισκέπτεται τα μαγαζιά μία με δύο φορές τη βδομάδα για να δει τι συμβαίνει και να παρακολουθήσει τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας.

Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει μια πολύ αυστηρή πολιτική, όπου οι υπάλληλοί της απαγορεύεται να κατηγορήσουν, να προσεγγίσουν και να επισημαίνουν το παραμικρό, σε όποιον βλέπουν ότι κάνει αυτή την παράνομη πράξη.

Η εξομολόγηση μιας άλλης πωλήτριας σοκάρει: "Υπάρχουν θρασύτατοι πελάτες, που χωρίς ντροπή έρχονται και μας λένε κατάμουτρα, σήμερα ήρθα για να κλέψω και εμείς απλά δε μπορούμε να κάνουμε το παραμικρό, γιατί κινδυνεύουμε με απόλυση. Έχω δει γυναίκες να βάζουν στην τσάντα τους δέκα αρώματα των 70 δολαρίων έκαστο και δεν έχω κάνει τίποτα, ακολουθώντας κατά γράμμα τις οδηγίες της manager του καταστήματος."

Παρόλα αυτά η Victoria’s Secret δεν είναι η μόνη εταιρεία που ακολουθεί τη συγκεκριμένη περίεργη πολιτική. Ακριβώς το ίδιο κάνει και το πολυκατάστημα Macy’s. Η εταιρική αυτή πολιτική δεν προστατεύει μόνο την ασφάλεια των εργαζομένων από βίαιες και ανεξέλεγκτες αντιδράσεις, αλλά αποτρέπει καταστάσεις, όπου κάποιος πελάτης μπορεί να κατηγορηθεί άδικα για κλοπή.

Με πληροφορίες από τη Huffington Post


 

TAGS