Πώς μπορούμε να κατακτήσουμε τη γαλλική φινέτσα; Υπάρχει μια φράση που θα μας φέρει (λίγο) πιο κοντά της. Που μπορεί να μη μας δώσει συγκεκριμένα tips, αλλά θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τη φιλοσοφία των πιο στιλάτων γυναικών στον κόσμο. Διαχρονικά.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Είναι η φράση «je ne sais quoi». Αυτολεξεί σημαίνει «δεν ξέρω τι», αλλά στο λεξιλόγιο της μόδας μεταφράζεται στο επιμελώς ατημέλητο, σε ένα λουκ που δίνει την εντύπωση ότι βγήκες από το σπίτι χωρίς να ρίξεις ούτε μια ματιά στον καθρέφτη αλλά με κάποιον τρόπο, είναι τέλειο.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Αν και φαινομενικά ανεπιτήδευτη, η γαλλική κομψότητα ακολουθεί κάποιους κανόνες. Που κανένας δεν μπορεί να τους περιγράψει καλύτερα από τις ίδιες τις Γαλλίδες. Ο λόγος σε αυτές, λοιπόν:

«Πρακτικά, η γαλλική φράση je ne sais quoi αναφέρεται στις λεπτομέρειες, είτε πρόκειται για ένα όμορφο κόσμημα, ένα όμορφο βασικό κομμάτι ή ένα όμορφο υλικό». Adenorah, μπλόγκερ

«Για μένα, το δερμάτινο τζάκετ που έχω εδώ και χρόνια είναι το κομμάτι που εκφράζει καλύτερα αυτή την ιδέα». Adeline Rapon, σχεδιάστρια κοσμημάτων και μπλόγκερ.

«Το δικό μου je ne sais quoi piece αξεσουάρ είναι ένα κασκόλ από συνθετική γούνα». Lydia Bahia, δημιουργός του brand La Seine et Moi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Δες παρακάτω τρία κομμάτια που μπορείς να αγοράσεις για να ντυθείς όπως οι Γαλλίδες.

Δες το εδώ.

Φλόραλ φόρεμα, Anthropologie, $69.95.

Δες το εδώ.

Κασμιρένια ζακέτα, Ryan Roche, www.matchesfashion.com, €1,019.

Δες το εδώ.

Κολιέ, Nina Kastens, www.yoox.com, EUR 160,00

Κεντρική φωτό: @jeannedamas

 

TAGS