Ας αρχίσουμε από την ιστορία. Το οπάκ καλσόν γεννήθηκε στη Γαλλία και κατά τα πρώτα χρόνια της ύπαρξης του στον κόσμο της μόδας ήταν κατασκευασμένο από πάρα πολύ απαλό μετάξι το οποίο δε ζύγιζε περισσότερο από ένα γραμμάριο. 

Μετα το πέρασμα του καιρού η βιομηχανία της μόδας έκανε το οπάκ καλσόν όλο και πιο χοντρό, δημιουργώντας σταδιακά διάφορα πάχη ανάλογα με τις ανάγκες τις κάθε εποχής. Έτσι από τα 15 den φτάσαμε στα 50 και από εκεί στα 100 που είναι άλλωστε και το πιο δημοφιλές είδος οπάκ καλσόν για τους χειμερινούς μήνες.

Το πραγματικό νόημα του οπάκ καλσόν, αλλά και ο λόγος που «γεννήθηκε» αυτό το αγαπημένο αξεσουάρ πριν από πολλά χρόνια, είναι να μας κρατάει ζεστές κατά τη διάρκεια του χειμώνα, έτσι ώστε να μπορούμε να φοράμε ακόμα τα αγαπημένα μας μίντι φορέματα ή τις μίνι φούστες μας. Παρόλα αυτά υπάρχει μία ακόμα χρήση του οπάκ καλσόν την οποία συνήθως αγνοούμε: μπορούμε να το φορούσε κάτω από το παντελόνι μας για μία επιπλέον στρώση ζεστασίας τις πιο κρύες μέρες του χεμώνα. 

Η Γαλλίδα Marie Anne Lecoeur παρουσιάζει στο παρακάτω βίντεο τρία διαφορετικά outfits πο μπορούν να αναδείξουν σωστά τη γοητεία του οπάκ καλσόν και μαζί με αυτό να τονίσουν τα καλλίγραμμα πόδια μας.

1. Με μαύρο, μάλλινο πουλόβερ -  καρό φούστα - μαύρες, ψηλοτάκουνες γόβες

Στη πιο κοριτσίστικη και παιχνιδιάρικη εκδοχή του το οπάκ καλσόν δείχνει υπέροχα στον συγκεκριμένο συνδυασμό. Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τις γόβες με ένα ζευγάρι φηλά anke boots για ένα πιο σύγχρονο αποτέλεσμα.

2. Με μαύρο, μάλλινο πουλόβερ - μπορντό, δερμάτινη φούστα - μαύρες, ψηλοτάκουνες μπότες 

Η πιο θηλυκή και σέξι πλευρά του οπάκ καλσόν δείχνει μοναδική είτε επιλέξουμε με τη συνδυάσουμε με μποτάκι, με ψηλοτάκουνες γόβες ή με ψηλές μπότες μέχρι το γόνατο.

3. Με μαύρο, μάλλινο πουλόβερ - μαύρη μίντι φούστα σε άλφα γραμμή - μαύρες, ψηλοτάκουνες μπότες

Ο συγκεκριμένος συνδυασμός αποτελείται αποκλειτικά από μαύρα κομμάτια. Γι'αυτόν τον λόγο δείχνει ακόμα ωραιότερος φορεμένος με γκρι οπάκ καλσόν. Οι μπότες μέχρι το γόνατο αποτελούν το τέλειο ζευγάρι παπούτσια αφού αφήνουν το γκρι χρώμα από μέσα να φανεί τόσο όσο πρέπει.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

 

 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτογραφία:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 

TAGS