ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Το κοστούμι της Λίλι Κόλινς επαναφέρει την απόλυτη τάση

Από την Μάρλεν Ντίντριχ ως τη Λίλι Κόλινς. Κοστούμια και tuxedos επιβεβαιώνουν πως η θηλυκότητα δεν εκπορεύεται από τα ρούχα, αλλά από την ενέργεια.

Το κοστούμι της Λίλι Κόλινς επαναφέρει την απόλυτη τάση

Η Λίλι Κόλινς έφτασε στην επίδειξη Μόδας του οίκου Ralph Lauren A/W 22 με την απόλυτα ανδρόγυνη εμφάνιση: το Tuxedο. Με τα υπέροχα μαλλιά της δεμένα πίσω με wet look έφτασε συνοδευόμενη από τον σύζυγό της, τον σκηνοθέτη Τσάρλι Μακ Ντάουελ. Μάλιστα, η πρεμιέρα της ταινίας τους, Windfall, έκανε πρεμιέρα στο Netflix λίγες μέρες πριν, στις 18 Μαρτίου, ανήμερα των γενεθλίων της.

Η ηθοποιός έγινε διάσημη παγκοσμίως ενσαρκώνοντας τον ρόλο της Emily στο σίριαλ Emily in Paris το οποίο βρίσκεται στο top 5 της τηλεθέασης του Netflix σε 90 χώρες του κόσμου! Η πρωτοφανής επιτυχία του που βασίζεται στο γεγονός πως παρακολουθούμε τον κόσμο της Μόδας από την κλειδαρότρυπα, τα υπέροχα outfits και παπούτσια, τον γαλλικό τρόπο ζωής και κυρίως το… Παρίσι οδήγησε στη συμφωνία να γυριστούν ακόμα 2 σεζόν. Ενώ έχει υπάρξει έντονη φημολογία πως ίσως δούμε ακόμα και τον χαρακτήρα της Σαμάνθα Τζόουνς να εμφανίζεται…

Ωστόσο σε πρόσφατη συνέντευξή της η Κόλινς, κόρη του διάσημου μουσικού, αποκάλυψε στο The Tonight Show ένα μυστικό για τη σειρά, που δεν ξέραμε: πως την «πέθαιναν» τα ψιλοτάκουνα παπούτσια που φορούσε στη σειρά και πως έπρεπε να πηγαίνει κάθε εβδομάδα σε ποδολόγο, αλλά και να ενισχύει τα παπούτσια της με ειδικούς πάτους.

Πάντως, με κοστούμι εμφανίστηκε πρόσφατα, και μάλιστα… πορτοκαλί- «κοστούμι Vitamin C» το αποκάλεσε με χιούμορ, σε άλλη τηλεοπτική της εμφάνιση.

Βέβαια, η Λίλι Κόλινς δεν είναι η πρώτη γυναίκα που φορά ανδρικό κοστούμι. Τον τίτλο αυτό διεκδικεί επίσημα η Μάρλεν Ντιτριχ σε ταινία Morocco το 1930.

Το κοστούμι της Λίλι Κόλινς επαναφέρει την απόλυτη τάση

Την ιδέα πως το κοστούμι μπορούν να φορούν κάλλιστα και οι γυναίκες διέδωσε ο Yves Saint Laurent το 1966, όταν παρουσίασε το πρώτο tuxedo για γυναίκες που έμεινε στην ιστορία ως «Le Smoking». Μάλιστα, ο ίδιος έχει πει σχετικά: «Μια γυναίκα σε κοστούμι μόνο αρρενωπή δεν είναι. Μια σταθερή και αυστηρή γραμμή μπορεί να αναδείξει τη θηλυκότητα, την γοητεία και την διττή φύση μας. Αυτή η ανδρόγυνη γυναίκα, που η γκαρναρόμπα της την εξισώνει με τους άντρες, αψηφά την παραδοσιακή και καθιερωμένη εικόνα της θηλυκότητας, που ξαφνικά μοιάζει παρωχημένη. Επιστρατεύει όλα τα εργαλεία σαγήνης της, που μόνο εκείνη ξέρει να χειρίζεται τόσο καλά, ώστε να θριαμβεύσει σε κάτι που θεωρείται εμπόδιο- που στην πραγματικότητα είναι η σαγηνευτική εικόνα της σύγχρονης γυναίκας».

Μία από τις πιο iconic στιγμές του tuxedo ήταν όταν η Μπιάνκα Τζάγκερ το φόρεσε λευκό κόβοντας την ανάσα όλων. Ανδρικό σακάκι Armani είχε φορέσει επίσης η Μισέλ Φάιφερ στην απονομή Όσκαρ και αργότερα στη

Μία από τις πιο iconic στιγμές του tuxedo ήταν όταν η Bianca Jagger που φορούσε συχνά λευκά κοστούμια καθηλώντας στο πέρασμά της.

Ανδρικό σακάκι Armani είχε φορέσει επίσης η Μισέλ Φάιφερ σε απονομή των Βραβείων Όσκαρ τη δεκαετία του '80, ενώ την αγάπη της για τα κοστούμια έχει εκδηλώσει με τις εμφανίσεις της και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ, αλλά και η Μέγκαν Μαρκλ.

Με κοστούμι έχουμε δει επίσης τη Σελίν Ντιόν, τη Γκούινεθ Πάλτροου και πολλές άλλες σταρ που γνωρίζουν πως η θηλυκότητα τονίζεται ακόμα περισσότερο με ένα «κόντρα» λουκ.

Κεντρική εικόνα: Instagram

Ακολουθήστε το Woman Toc στο Instagram

Read Next

25 Απρ 2024

Το dress code είναι "κομψή σε κάθε ανοιξιάτικη περίσταση" και η Μαρία Παπαγεωργίου προτείνει τα πιο χρήσιμα styling tips για να το πετύχεις

Η κομψότητα είναι μία επιλογή που μπορείς να κάνεις σε κάθε ανοιξιάτικη περίσταση και η Μαρία Παπαγεωργίου το αποδεικνύει.

24 Απρ 2024

Ελένη Μενεγάκη: Πώς φόρεσε το οικονομικό λεοπάρ φόρεμα από τα Zara

Η Ελένη Μενεγάκη λέει "ναι" στο διαχρονικό λεοπάρ φόρεμα, και μας θυμίζει γιατί το αγαπάμε τόσο πολύ

Περισσότερα από

Μόδα

24 Απρ 2024

Πώς θα συνδυάσεις τα πιο stylish looks με τα πιο κομψά παπούτσια της άνοιξης σύμφωνα με την Κέισι Μίζιου

Τα looks και τα παπούτσια με τα οποία θα δημιουργήσεις επίκαιρες και κομψές εμφανίσεις.

24 Απρ 2024

Το lookbook της άνοιξης: Η Αναστασία Παντούση δίνει την έμπνευση για να δημιουργήσεις τις πιο κομψές εμφανίσεις

Η Αναστασία Παντούση με τα ρούχα και αξεσουάρ που αξίζει να προσθέσεις στην ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

24 Απρ 2024

Το Chic Travel Style της Χρυσιάννας Ανδριοπούλου: Οι βαλίτσες και οι τσάντες ταξιδιού που επιλέγει

Τα είδη ταξιδιού που διαμορφώνουν τις τάσεις στη μόδα του chic traveling.

23 Απρ 2024

4 στιλιστικές συμβουλές για να δημιουργήσεις τα πιο κομψά και άνετα ανοιξιάτικα looks σύμφωνα με την Ελίνα Παπίλα

Η Ελίνα Παπίλα προτείνει τα must have κομμάτια της ανοιξιάτικης γκαρνταρόμπας.

22 Απρ 2024

Λουλούδια, χρώματα και λάμψη: Η Αντιγόνη Νεοφύτου προτείνει τα πιο stylish looks για την άνοιξη

Η ηθοποιός δοκιμάζει επίκαιρα και διαχρονικά κομμάτια δημιουργώντας κομψά outfits για την άνοιξη.

21 Απρ 2024

Μαρινιέρα + denim: Η Σοφία Καρβέλα φόρεσε τη μαρινιέρα με τον πιο ανοιξιάτικο τρόπο

Το ανοιξιάτικο outfit της Σοφίας Καρβέλα που θέλουμε να υιοθετήσουμε

20 Απρ 2024

Πήραμε μία γεύση από τα σανδάλια που θα φοράμε όλο το καλοκαίρι

Ξαφνικά μύρισε καλοκαίρι και εμείς ήδη οργανώνουμε τη γκαρνταρόμπα της θερινής εποχής.

18 Απρ 2024

Η ανοιξιάτικη εμφάνιση της Όλγας Κεφαλογιάννη με λευκό κοστούμι και εσπαντρίγιες

Το διαχρονικό κομμάτι της ανοιξιάτικης γκαρνταρόμπας που επέλεξε η Όλγα Κεφαλογιάννη

17 Απρ 2024

Το Clodist φέρνει όλες τις νέες τάσεις της μόδας για τη σεζόν SS24

Είναι καιρός να ανανεώσουμε την εμφάνισή μας ακολουθώντας ό,τι νέο και ποιοτικό ταιριάζει στο στυλ μας.