Στις αρχές των 00s, η Τζένιφερ Λόπεζ έκανε εντυπωσιακή είσοδο στα βραβεία Γκράμι, με ένα πράσινο, exotic, σέξι φόρεμα Versace, που έκλεινε μόνο στο ύψος της μέσης με μια εντυπωσιακή καρφίτσα.

Έτσι, χρόνια πριν από τις Καρντάσιαν, η Τζέι Λο έριξε το Ίντερνετ. Δεν είναι σχήμα λόγου: Το φόρεμά της έγινε τόσο δημοφιλής όρος αναζήτησης στο διαδίκτυο, που ενέπνευσε την Google να δημιουργήσει το «ψαχτήρι» εικόνων Image Search. «Ήταν η πιο δημοφιλής αναζήτηση που είχαμε δει μέχρι τότε. Αλλά δεν υπήρχε τρόπος να δείξουμε στους χρήστες αυτό ακριβώς που ήθελαν, την Τζέι Λο να φοράει εκείνο το φόρεμα. Έτσι γεννήθηκε το Google Image Search», εξηγεί για λογαριασμό της Google o Eric Schmidt.

Τα καλά νέα είναι ότι εκείνο το θρυλικό φόρεμα επέστρεψε στις πασαρέλες. Η Ντονατέλα Βερσάτσε λάνσαρε μια ανανεωμένη εκδοχή του, την οποία μάλιστα, στο σόου του οίκου, φορέθηκε από την Amber Valletta, το μοντέλο που είχε φορέσει και το original σχέδιο στην παρουσίαση της κολεξιόν Α/Κ 2000.

Στο νέο ντιζάιν η γραμμή είναι πιο γεμάτη, αφήνοντας περισσότερα στη φαντασία, ενώ τα exotic τυπώματα έχουν αντικατασταθεί από καρδούλες. Τώρα μένει να δούμε αν η Τζένιφερ Λόπεζ θα συνεχίσει την παράδοση, φορώντας το στα επόμενα Γκράμι, που περιμένουμε στις 10 Φεβρουαρίου 2019.

Το μοντέλο Amber Valleta με το original σχέδιο του φορέματος στο σόου του Versace το 2000.
Η Amber Valletta με το νέο σχέδιο του φορέματος Versace.

Δες τη θρυλική εμφάνιση της Τζέι Λο στα Γκράμι του 2000.


 

TAGS