Εκτός από τα μακριά, φλοράλ φορέματα που σταδιακά έγιναν συνώνυμο με τη φιλοσοφία και τις ενδυνατολογικές επιλογές των χίπις της δεκαετίας του '60 και του '70, η άνοδος του ντένιμ υφάσματος ήρθε και σάρωσε τα πάντα στο πέρασμα της, αλλάζοντας μία και καλή τον τρόπο που ντυνόμαστε. 

Το τζιν έγινε το πιο διαδεδομένο είδος παντελονιού στον κόσμο, τα τζιν πουκάμισα γνώρισαν πρωτοφανή δόξα και τα ντένιμ φορέματα έγιναν τεράστια τάση, η οποία έχει παραμένει μέχρι και σήμερα στα πράγματα με κάποια σύντομα διαλείμματα.

Οι fashion experts υποστηρίζουν ότι η ουσιαστική επιστροφή του τζιν φορέματος στη μοντέρνα μόδα συνέβη όταν η Βρετανίδα σχεδιάστρια Stella McCartney εμφάνισε ένα χαριτωμένο ντένιμ κομμμάτι στη συλλογή της για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2010. Εκείνο το φόρεμα ήταν μίνι, τιραντέ και είχε κουμπιά σε ολόκληρο το μπροστινό του μέρος, μία αισθητική που έφερνε ξεκάθαρα στο νου το στυλ της μητέρας της, Linda McCartney, πίσω στα θρυλικά 70's, τότε που οι Μπητλς είχαν πια διαλυθεί και εκείνη μαζί με τον αγαπημένο της Paul είχαν συνθέσει τους Wings. 

 

Από τότε βλέπουμε όλο και πιο συχνά τζιν φορέματα στις πασαρέλες μεγάλων σχεδιαστών, ενώ το συγκεκριμένο είδος δε λείπει ούτε από τα ράφια των μεγάλων αλυσίδων ένδυσης. 

Φέτος αυτό το τόσο αγαπημένο και παράλληλα απλό κομμάτι, φτιαγμένο από το πιο βολικό υλικό στον πλανήτη, θα κάνει ξανά το απόλυτο comeback, γεννόμενο το νούμερο ένα τρεντ για την ερχόμενη άνοιξη και το καλοκαίρι. Τα κουμπιά στο μπροστινό τμήμα αποτελούν must συστατικό, το ίδιο και η ζώνη στη μέση, σε μία νοσταλγική προσπάθεια αναβίωσης ενός ρούχου που θα φέρνει για πάντα στο μυαλό την εποχή της αθωότητας.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Δες το εδώ

Zara ‘70s Premium Denim Dress (£60)

Δες το εδώ

M&S Collection Midi Shirt Dress (£38)

Δες το εδώ

H&M Denim Shirt Dress (£35)

Δες το εδώ

ASOS Design Denim Square Neck Pinny Dress (£32)

Δες το εδώ

Nanushka Daisy Denim Dress in Indigo (£375)

Δες το εδώ

Gucci Belted Appliquéd Denim Dress (£870)

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Kεντρική φωτογραφία:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

TAGS