Το ξανθό χρώμα μαλλιών είναι αναμφίβολα το πιο εντυπωσιακό, αλλά το καστανό δίνει ένα απαράμιλλο σοφιστικέ στυλ. Κρύβει όμως και περισσότερες στιλιστικές παγίδες, αφού με τα λάθος ρούχα μπορεί να δείξει άτονο, μουντό. Αν έχεις καστανά μαλλιά, καλό είναι να γνωρίζεις τις αποχρώσεις που κόβουν χρόνια από την ηλικία σου και σου δίνουν ζωντάνια και λάμψη. Ακολουθούν πέντε σίγουρες επιλογές, κάποιες από τις οποίες ίσως να μην έχεις σκεφτεί να φορέσεις, γιατί σου φαίνονται δύσκολες ή υπερβολικά τολμηρές.

Φούξια: «Το χαμηλό προφίλ των καστανών μαλλιών μάς διευκολύνει να φορέσουμε φανταχτερές αποχρώσεις» εξηγεί η Βρετανίδα fashion editor Elinor Block.

Μπλε: Συμπληρώνει αρμονικά τον χρωματικό πλούτο των καστανών μαλλιών. Απογειώστε τον συνδυασμό φορώντας κόκκινο κραγιόν, όπως συμβουλεύει η Block.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ζωηρό κίτρινο: «Σε αντίθεση με τα ξανθά, τα καστανά μαλλιά έρχονται σε τέλεια αντίθεση με το κίτρινο». Η editor μας παρακινεί να τολμήσουμε ακόμα και το απαλό χλωμό κίτρινο, με ένα ροδακινί κραγιόν.

Ουδέτερα χρώματα: Έρχονται σε αντίθεση με τα σκούρα μαλλιά. Ιδιαίτερα αν τα σετάρουμε με επίσης σκουρόχρωμα αξεσουάρ, το λουκ έρχεται σε απόλυτη χρωματική ισορροπία.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Κόκκινο: «Πολλές καστανομάλλες έχουν μια διακριτική κόκκινη απόχρωση στα μαλλιά τους που είναι ορατή κάτω από το φως του ήλιου: τα κόκκινα ρούχα την τονίζουν και δημιουργούν έναν αβίαστα άψογο συνδυασμό» λέει η fashion editor.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Δες τρία κομμάτια που μπορείς να αγοράσεις.

Δες το εδώ.

Lacoste γυναικείο mini φόρεμα, www.notos.gr, 118,30 €

Δες το εδώ.

Τοπ με κρόσσια, www.zara.com, 22,95 EUR

Δες το εδώ.

Μεσάτο παστέλ σακάκι, www.uterque.com, 150.00 €

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram.

Κεντρική φωτό: @danrobertsstudio

TAGS