Οι εκλογές δεν είναι παίξε-γέλασε! Τι έτσι; Δεν θα σταθώ στο αυτονόητο σοβαρό νόημα που έχουν οι εκλογές αλλά θα σταθώ στο γεγονός πως για ορισμένους ανθρώπους αποκτά διάσταση κοινωνικής εκδήλωσης. Μετά την ψήφο εννοείται πως δεν μαζευόμαστε στο σπίτι μας. Τι να κάνουμε; Δεν θα κουτσομπολέψουμε; Αν έχει και καλό καιρό, δεν το συζητώ. Οι παρέες μαζεύονται στα καφέ για προεκλογικό κους-κους και όχι μόνο ή κανονίζουν για φαγητό. Για άλλους οι εκλογές επενδύονται με την επισημότητα που έχει η Ανάσταση στην εκκλησία ή μια επέτειος ή μια ονομαστική εορτή. Βάζουν τα καλά τους ρούχα για να πάνε να ψηφίσουν και μετά θα πάνε και στο καφέ για τα υπόλοιπα που προανέφερα.

Διασωθέντας αρχικά, από την νέα ίωση των δημοτικών συμβούλων η οποία δεν σε στέλνει στο νοσοκομείο αλλά στην κάλπη και κατόπιν αστειευόμενος, θα ήθελα να σας μιλήσω για το εκλογικό look. Το look της κάλπης, της πλατείας και του καφέ. Λοιπόν, έχουμε και λέμε. Θα πρότεινα στις κυρίες που ψηφίζουν σε σχολεία τα οποία είναι σε ανηφόρες να προτιμήσουν ένα αθλητικό για να μπορέσουν να ανέβουν το ανηφόρι και να μπουν στην αίθουσα κυρίες και όχι με την γλώσσα γραβάτα. Όχι όμως κάποιο ταλαιπωρημένο αθλητικό του γυμναστηρίου. Κάτι σε πιο dressy αθλητικό για να μπορεί να υποστηρίξει ένα all-day ντύσιμο χωρίς να μοιάζετε ότι πηγαίνατε για jogging και είπατε να ρίξετε και μια ψήφο έτσι για να υπάρχει. Μετά, αν το σχολείο που ψηφίζουμε είναι σε νορμάλ για την εποχή επίπεδο, εκεί μπορούμε και να βάλουμε ένα τακούνι, ανάλογα με το πόσο ψηλό μπορεί να υποστηρίξει η κάθε κυρία.

Μάλλον θα έχει και καλό καιρό, οπότε ένα mule που είναι πολύ στη μόδα με ένα crop παντελόνι και ένα πουκάμισο θα σας βγάλει ασπροπρόσωπες.

Τώρα, αν το σχολείο που ψηφίζετε είναι σε κατηφόρα, εκεί τα πράγματα δυσκολεύουν. Θα αναγκαστείτε να φορέσετε πάλι κάτι σε αθλητικό ή σε φλατ πέδιλο ή φλατ μυτερά παπούτσια τα οποία όπως έχω ξαναπεί προσφέρουν άνεση και κομψότητα. Είναι μοντέρνα και δείχνουν το πόδι πιο μακρύ και λεπτό. Όπως κάνει η μυτερή γόβα με τακούνι. Βέβαια στην περίπτωση της ψηφοφορίας σε κατηφόρα, υπάρχει και η άλλη λύση την οποία σας συνιστώ ανεπιφύλακτα. Φορέστε τα τακούνια σας και κρατηθείτε από το μπράτσο του αγαπημένου σας.

Για να πάτε και να πάμε να αποφασίσουμε αν θα δούμε ποτέ μια άσπρη μέρα σε αυτή τη πόλη, που αν με ρωτάτε… κανένας δεν έχει αγαπήσει ποτέ πραγματικά και τα αποτελέσματα είναι καθημερινά. Διότι τα όμορφα πράγματα απαιτούν δύο βασικές προϋποθέσεις. Το ωραίο γούστο και την αγάπη. Τα χρήματα, δεν «δημιουργούν» κανένα από αυτά τα δύο.

«Τα όμορφα πράγματα απαιτούν δύο βασικές προϋποθέσεις. Το ωραίο γούστο και την αγάπη. Τα χρήματα, δεν «δημιουργούν» κανένα από αυτά τα δύο» λέει ο Στάθης Σαμαντάς.

Ακολουθήστε το WomanTOC στο Instagram

TAGS