Από τη μία είναι η μόδα αλλά από την άλλη είναι οι καλοί τρόποι. Κάτι που δεν έχει να κάνει με τη μόδα αλλά με το στυλ, το διαχρονικό όπλο μας εναντίον της κακογουστιάς, αυτό που μας χαρακτηρίζει στο μυαλό των άλλων ανθρώποων και αυτό που συνοδεύει την εικόνα μας. Οι καλοί τρόποι δεν έρχονται με τη γέννησή μας, καλλιεργούνται μέσα από τον χαρακτήρα μας και τις εμπειρίες μας. 

Δεν υπάρχει τίποτα πιο στιλάτο από την ευγένεια. Αυτή τη φράση κανείς δε μπορεί να την αμφισβητήσει. 

Στο παρακάτω βίντεο, η YouTuber, What to Wear - Fashion Over 40, καταπιάνεται με το θέμα των καλών τρόπων ως μέσω επιβολής της παρουσίας μας σε έναν χώρο, ως το απόλυτο εργαλείο της επικοινωνίας και ως τη μοναδική λύση σε όλα τα προβλήματα, πέρα από την ασφάλεια που μας παρέχει. 

Ιδού τι λέει: 

  • Μια κλασάτη γυναίκα δεν ξεχνάει ποτέ τους καλούς της τρόπους: Το «ευχαριστώ» και το «παρακαλώ» είναι στην άκρη της γλώσσας της μόνιμα, χωρίς να προσποιείται, το κάνει οργανικά, με μια φυσική χάρη. 
  • Δε βρίζει: Τουλάχιστον όχι δημόσια και με χυδαίο τρόπο. Τώρα, αν της ξεφύγει κανένα μπιπ δεν πειράζει, άνθρωπος είναι κι αυτή. Αλλά, σίγουρα δε βωμολοχεί, ώστε να φέρνει σε αμηχανία το κοινό της. 
  • Δε γίνεται «λιώμα» από το ποτό: Πίνει και γλεντάει σαν να μην υπάρχει άυριο (τουλάχιστον προ κοροϊονού αυτό ίσχυε) αλλά ποτέ δεν πέφτει στα πατώματα, δε χάνει το στυλ της και δε χρειάζεται βοήθεια από φίλους για να μεταφερθεί σπίτι της με ασφάλεια. Είναι κυριάρχη του εαυτού της. 
  • Δε φοράει πολύ αποκαλυπτικά ανοίγματα στα ρούχα: Τουλάχιστον τα αποφεύγει σε κοσμικές εμφανίσεις κύρους ή σε χώρους εργασίας που θα δημιουργήσουν επίσης, αμηχανία. Ξέρει πώς να τραβάει τα βλέμματα χωρίς να καταφεύγει σε cheesy λύσεις. 
  • Δε θα φάει ποτέ με το στόμα ανοιχτό: Μια κλασάτη γυναίκα γνωρίζει το ξεχασμένο etiquette της αυτοκυριαρχίας, της στιλάτης επικοινωνίας και της «ήσυχης γοητείας». Οποιοδήποτε αποκρουστικό θέαμα το έχει τοποθετήσει στο ντουλάποι του «ποτέ».  

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΙΔΕΕΣ:

 

Η αρχική φωτό είναι από εδώ:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

 

TAGS