Μια φορά κι έναν καιρό (όχι τόσο πολύ καιρό πριν, στην πραγματικότητα), θεωρήθηκε μέγα faux pas το να φορέσεις τα ankle boots σου με τα τζιν σου και να δημιουργούνται μάζες υφάσματος γύρω από τον αστράγαλο. Έπρεπε με άλλα λόγια, το τζιν να καλύπτει το μποτάκι ή να τελειώνει εκεί που αρχίζει (το μποτάκι).

Μάλιστα. Νοικοκυρεμένα πράγματα. Βαρετά. Έλα, όμως, που οι ρόκερ και τα διάφορα ατίθασα είδωλα χαρίζουν πλέον απλόχερα τη στιλπνή, επιθετική και ροκ αισθητική τους και όλοι προσπαθούν να διώξουν από πάνω τους τη σκόνη του καθώς πρέπει. Έλα που τα πάντα μοιάζει να φωνάζουν «αρκετά με το ίσιο, ας κοιτάξουμε λίγο λοξά. Το λάθος είναι το σωστό».

Ειδικά στη μόδα, το τελευταίο παίζει δυνατά. Το λάθος αναδεικνύει την προσωπικότητα πίσω από κάθε outfit. Έτσι, με αυτά και με τα άλλα, φτάσαμε στο σημείο που το να κάνει το τζιν σούρα πάνω από το μποτάκι δεν θεωρείται πλεόν ατόπημα. Θεωρείται υψηλή τάση στο στυλ. Αμέ!

Οι κανόνες δεν ισχύουν για πάντα, όπως τίποτε δεν ισχύει για πάντα. Το για πάντα δεν υπάρχει σε ρεαλιστικό χρόνο. Κι επειδή η μόδα είναι από τις πλέον αντικειμενικές και αυταπόδεικτες αξίες, η ροή της αλλάζει όπως ο άνεμος. Οπότε, κυρίες μου, μην προσπαθείτε να σετάρετε την μπότα με το τζιν, φορέστε τα όπως σας αρέσει, χωρίς νόμους και ευθυγραμμίσεις. Αυτό κάνουν και οι καλοντυμένες του πλανήτη τούτου, από τις διάσημες μέχρι τις καλοντυμένες άγνωστες στο δρόμο. 

Δε χρειάζεται η μπότα να είναι αρκετά λεπτή ώστε να ταιριάζει κάτω από το τζιν, ούτε αρκετά φαρδιά για να φορεθεί πάνω από αυτό. Δε χρειάζεται τίποτα. Μόνο τόλμη και δροσερή αντίληψη απέναντι στη μόδα και κατά προέκταση και στην ίδια τη ζωή. 

Δείτε αυτές που αψηφούν τους κανόνες:

Η Hailey Baldwin με Sonia Rykiel σακάκι και ζώνη και Yeezy Canvas Lace-Up Ankle Boots ($800)
Η Jessica Biel μεKrewe Taylor γυαλιά ηλίου ($215) και Jimmy Choo City Lockett τσάντα ($1495)

Δείτε ένα κατατοπιστικό βίντεο για το πώς συνδυάζονται τα διαφορετικά είδη τζιν με ankle boots:

 

TAGS