Τα σουέτ παπούτσια δίνουν μια απαράμιλλη αίσθηση ποιότητας στο ντύσιμο, η οποία όμως σταδιακά ξεθωριάζει μαζί με το ευαίσθητο αυτό υλικό. Όλες όσες έχουμε επενδύσει σε ένα ζευγάρι λευκά sneakers από σουέτ δέρμα ξέρουμε πόσο μεγάλος μπελάς μπορεί να γίνει ακόμα και ο παραμικρός λεκές όταν καταφεύγουμε στα συμβατικά μέσα καθαρισμού παπουτσιών.

Υπάρχουν όμως τρόποι να τα διατηρήσουμε για πολύ καιρό πάλλευκα και πεντακάθαρα, ακόμα και αν τα υποβάλλουμε σε τεράστιες δοκιμασίες όπως περπάτημα, θέλοντας και μη, κάτω από καταρρακτώδη βροχή. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και ένα οικονομικό αξεσουάρ των 7 ευρώ – η καλύτερη επένδυση που μπορεί να κάνουμε αν αγαπούμε το σουέτ. Τι συνιστούν λοιπόν οι ειδικοί για τη φροντίδα τους;

1. Ποντάρετε σε μια ειδική βούρτσα για σουέτ. Χρησιμοποιήστε τη βουρτσίζοντας τα παπούτσια προς μία μόνο κατεύθυνση – όχι ενάντια στη φορά των ινών των υποδημάτων, αποφύγετε δηλαδή κατά τον καθαρισμό να κάνετε την κίνηση προς-πίσω.

Δείτε την εδώ.

Τριγωνική βούρτσα για σουέτ, www.pikaifi.com.gr, 7,00€

2. Προτού καθαρίσετε τα παπούτσια, βάλτε τσαλακωμένο χαρτί στο εσωτερικό τους. Έτσι δεν θα χάσουν τη φόρμα τους ενώ τα καθαρίζετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χαρτί εφημερίδας ή μια απλή λευκή κόλλα, δεν έχει σημασία το είδος του χαρτιού

3. Μετά το βούρτσισμα, σκουπίστε τα παπούτσια με μια καθαρή πετσέτα μπάνιου. Αφαιρέστε τη βρομιά και τη σκόνη με την ειδική βούρτσα και στη συνέχεια σκουπίστε τα απαλά με την πετσέτα χωρίς να προσθέσετε νερό.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

4. Καθαρίστε τους λεκέδες με γόμα για σουέτ. Μια γόμα καθαρισμού καστόρινων θα σας βγάλει ασπροπρόσωπες.

Δείτε την εδώ.

Γόμα καθαρισμού για καστόρια, shoesmarmaras.gr, 5,00 €

5. Για δύσκολες περιπτώσεις, χρησιμοποιήστε λευκό ξίδι. Αν έχετε να κάνετε με επίμονους λεκέδες, π.χ. από φαγητό ή κρασί, ρίξτε λίγο λευκό ξίδι σε ένα καθαρό πανί και καθαρίστε απαλά την περιοχή.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram.

TAGS