Με μία κίνηση αλλάζει αμέσως εντελώς την όψη και τη γραμμή του ντυσίματός σου. Αν όμως αυτή η κίνηση δεν είναι η σωστή, θα τις αλλάξει προς την κατεύθυνση που δεν θέλεις. Θα κόψει, για παράδειγμα, πολύτιμους πόντους από το ύψος σου, θα τονίσει τα σημεία του σώματος που προσπαθείς να καμουφλάρεις ή θα γίνει η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι φτάνοντας το λουκ στην υπερβολή.

Ο λόγος για τη φαρδιά ζώνη, δυνατή τάση του φθινοπώρου, που είτε απογειώνει είτε χαντακώνει μια εικόνα: συνήθως δεν υπάρχει ενδιάμεση λύση. Για να τη φορέσεις κομψά, πόνταρε στον κανόνα της ισορροπίας. Σέταρε μια statement, θεαματική ζώνη π.χ. με print ή αγκράφα, με μίνιμαλ ρούχα ή ολοκλήρωσε ένα εντυπωσιακό λουκ με μια φαρδιά ζώνη σε απλή γραμμή και ήσυχη απόχρωση.

Οι μικρόσωμες γυναίκες καλό είναι να δείξουν μεγαλύτερη προσοχή στο πώς θα τη φορέσουν, επιλέγοντας μία ζώνη ανάλογη σε φάρδος προς το παράστημά τους, για να μην υπάρχει κίνδυνος το αποτέλεσμα να μοιάζει με πανοπλία. Εναλλακτικά, μια μίνιμαλ φαρδιά ζώνη στο ίδιο χρώμα με τα ρούχα θα ενσωματωθεί στο λουκ χωρίς να κλέψει πόντους από τον κορμό αλλά αναδεικνύοντας τη μέση και τελειοποιώντας τη γραμμή του συνόλου.

Δες πώς φορούν τη φαρδιά ζώνη στο Instagram:

PHOTO: @THESTYLESTALKERCOM

Δες τρία κομμάτια που μπορείς να αγοράσεις:

Δες το εδώ

Φαρδιά ζώνη Mm6 Maison Margiela, www.yoox.com, EUR 104,00

Δες το εδώ

Βελούδινη ζώνη με τετράγωνη αγκράφα, www.zara.com, 17,95 EUR

Δες το εδώ

Over The Town – Δερμάτινη Ζώνη «110» Ioanna Kourbela σε τρία χρώματα, ioannakourbela.com, €64.00

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram

κεντρική φωτό: Από το σόου του Balmain στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι. REUTERS/Benoit Tessier

TAGS