Μια έξοδος σε κάποιο fancy resto είναι εξίσου διασκεδαστική και απολαυστική με οποιοδήποτε άλλο είδος εξόδου. Κι ενώ το μεγαλύτερο μέρος ενός δείπνου θα το περάσουμε καθιστές, αυτό δε σημαίνει ότι θα ακολουθήσουμε το ανέκδοτο με τον παρουσιστή ειδήσεων, που από τη μέση και κάτω φοράει τις πιτζάμες του.
Η υπηρεσία στάιλινγκ της Nordstrom, η Trunk Club, δημοσίευσε πρόσφατα τα αποτελέσματα μιας έρευνας πάνω στο ερώτημα «τι δε θα φορούσες ποτέ σε ένα εστιατόριο» θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να ορίσει την περιοχή του «ό,τι να 'ναι» με το «ό,τι πρέπει».
Το Trunk Club μίλησε σε 2.000 Αμερικανούς και διαπίστωσε ότι ένα σημαντικά μεγάλο 65% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι έχουν στρες κάθε φορά που πρέπει να ντυθούν σωστά για κάποιο εστιατόριο.
Είπαν ακόμη ότι είναι πιο αγχωτικό από την πραγματοποίηση της ίδιας της κράτησης τραπεζιού ενώ το 41% δήλωσε ότι η πίεση να φαίνονται εξαιρετικά κομψοί στα εστιατόρια είναι πέρα για πέρα αληθινή.
Το πιστεύετε ή όχι, ένας στους τέσσερις ανθρώπους παραδέχθηκε ότι αποφεύγει εντελώς αυτού του είδους τις εξόδους εξαιτίας αυτής της αγνωτικής προετοιμασίας.
Από όλα όσα φανερώθηκαν στην έρευνα η μεγαλύτερη ταύτιση απαντήσεων αφορούσε στα παπούτσια που οι άνθρωποι αρνούνται να φορέσουν στα εστιατόρια: Το 72% δε θα φορούσε ποτέ πλαστικά ή σανδάλια.
Βέβαια, οι ντιζάιν τύποι σαγιονάρων και σανδαλιών (που φέτος είδαμε παντού) δεν προσδιορίζονται, αλλά υποθέτουμε ότι το δείγμα αναφέρεται σε casual ελαστικά είδη παντόφλας, τα οποία ταιριάζουν καλύτερα στην παραλία ή στην πισίνα, σε αντίθεση με την πληθώρα των κομψών, ενυπόγραφων σανδαλιών της αγοράς.
Τα 10 item που μια γυναίκα δε θα φορούσε σε ένα εστιατόριο:
- Flip-flops, σαγιονάρες: 38%
- Σανδάλια: 34%
- Φόρμες: 32%
- Σορτς: 30%
- Καπέλα: 29%
- Tank tops, τιραντάκια: 28%
- Κολάν: 28%
- Cargo pants, χακί-στρατιωτικά παντελόνια: 28%
- Φόρμες: 28%
- T-shirts: 26%