Όποιος ακολουθεί με άπληστους όρους τα τρεντ μπορεί να πάθει εμμονή με αυτά και να παραβλέψει τυχόν παγίδες. Για παράδειγμα, το φετινό hot item της μόδας, η καλτσομπότα, την οποία όλες λαχταράμε και ενδεχομένως κάποιες έχουμε ήδη αγοράσει, κρύβει κάποιους κινδύνους.

Εάν δεν φορεθεί στο σωστό νούμερο, με την σωστή εφαρμογή στο πόδι, τότε μπορεί να τραυματίσει τα πέλματα ή ακόμα και τους αστραγάλους. Κι ο λόγος είναι ο εξής: Αυτό το παπούτσι έχει σχεδιαστεί για να εφαρμόζει γάντι ή αλλιώς κάλτσα. Εάν αυτό δε συμβαίνει, τότε το πόδι δεν μπορεί να ισορροπήσει με επιτυχία μέσα σε αυτό, με αποτέλεσμα να γυρίσει.  

Tο φετινό hot item της μόδας, η καλτσομπότα, την οποία όλες λαχταράμε και ενδεχομένως κάποιες έχουμε ήδη αγοράσει, κρύβει κάποιους κινδύνους.

Η ποδίατρος Dina Gohil, ιδρυτής και MD της DG Podiatrist στο Mayfair, του Λονδίνου, απαντά στο θέμα αυτό: «Οι μπότες-κάλτσες είναι μια ενδιαφέρουσα νέα τάση υποδημάτων. Προσωπικά, αισθάνομαι ότι είναι έτσι κατασκευασμένες, λόγω του πρωτοποριακού υλικού τους, το οποίο έχει αντοχή και ελαστικότητα, που προστατεύουν το πόδι πόλυτα. Υπάρχει δυνατότητα μεγάλης στήριξης του αστραγάλου και ισορροπία του ποδιού Ωστόσο, εάν το πόδι αισθάνεται πολύ χαλαρό μέσα στην κάλτσα, τότε πιθανόν να υπάρξει πρόβλημα κατά τη διάρκεια του βηματισμού. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αναζητήσετε τα υφάσματα stretch που είναι πιο υποστηρικτικά και σταθερά και δυστυχώς να αποφύγετε τις φθηνότερες εκδοχές αυτού του τρεντ. Φροντίστε να δοκιμάσετε αρκετά διαφορετικά στυλ, έτσι ώστε να έχετε ένα φάσμα επιλογών για σύγκριση μεταξύ τους. Ένα πιο χαμηλό τακούνι, επίσης, παρέχει καλύτερη στήριξη. Είναι πάντα προτιμότερο να νιώθετε μειωμένη πίεση στο μπροστινό μέρος του ποδιού» καταλήγει. 

Eάν το πόδι αισθάνεται πολύ χαλαρό μέσα στην κάλτσα, τότε πιθανόν να υπάρξει πρόβλημα κατά τη διάρκεια του βηματισμού. 

Δείτε μερικές online επιλογές της μπότας-κάλτσας:

Δείτε το εδώ

ΤΟPSHOP MOJITO Sock Boots £49.00

Δείτε το εδώ

& Other Stories Pull-On (£56)

Δείτε το εδώ

ΖΑRA FLAT MULTICOLORED OVER-THE-KNEE BOOTS 49.99 GBP

 

TAGS