Γράφει ο Στάθης Σαμαντάς

Δανείζομαι τον τίτλο της ταινίας για να μιλήσω για ένα θέμα, όχι σχετικό με την ταινία αλλά σχετικό με το θέμα «τι παπούτσια φοράει μια γυναίκα σε ένα κάλεσμα σε κήπο ή σε κτήμα;».

Ιδού η απορία. Ε, δεν είναι και επιστήμη βρε κορίτσια. Καταλαβαίνω απόλυτα πως καμιά σας δεν θέλει να αποχωριστεί τα αγαπημένα της ψηλοτάκουνα αλλά αν δεν τον κάνει θα πρέπει να πάρει απόφαση πως τα τακούνια της θα φθαρούν. Αυτό το καιρό γίνονται πολλοί γάμοι και πολλές βαφτίσεις και γενικά υπάρχει μια ζήτηση για παπούτσια για εκδηλώσεις οι οποίες λαμβάνουν χώρα σε κήπους ή σε κτήματα. Θα ήθελα να βοηθήσω στο εξής πράγμα. Όπως καταλαβαίνετε το γκαζόν δεν έχει τις ιδανικές συνθήκες για τα τακούνια σας. Αυτό συμβαίνει όχι μόνο επειδή θα βάψει το δέρμα από το πράσινο χρώμα του γκαζόν αλλά το χειρότερο είναι πως θα γδαρθεί το υλικό ντυσίματος του τακουνιού και θα φανεί από μέσα το πλαστικό. Θα ήθελα να επισημάνω πως το καστόρι δεν είναι λιγότερο ευαίσθητο από το λουστρίνι πάνω στο γκαζόν διότι όπως είπα το τακούνι θα γδαρθεί και στις δύο περιπτώσεις από τις μικρές πέτρες που έχει το χώμα του γκαζόν.

Ο Στάθης Σαμαντάς, σχεδιαστής παπουτσιών και γνωστός στην πιάστα ως Manolo Blahnik της Ελλάδας, γράφει για στυλ.

Οπότε αν σκοπεύατε να αγοράσετε ένα ζευγάρι καστόρινα παπούτσια, μην τα απορρίψετε γι’ αυτόν τον λόγο διότι δεν θα βγείτε κερδισμένη. Γκαζόν - καλεσμένη, σημειώσατε 1. Επίσης το γκαζόν πάντα είναι λίγο νωπό για να είναι ζωντανό διαφορετικά θα έχει ξεραθεί. Οπότε έχετε να κάνετε και με τη υγρασία η οποία είναι ο χειρότερος εχθρός του δέρματος. Δεν θα σας σώσει το λουστρίνι. Αυτό το φιλμ που έχει δεν το κάνει αδιάβροχο. Δεν μιλάω βέβαια για τα σατέν παπούτσια. Εκεί έχετε υπογράψει την καταδίκη τους. Για να μην αποχωριστεί μια γυναίκα τα αγαπημένα της τακούνια τα οποία θέλει να βάλει σε ένα κάλεσμα σε κήπο, έχουν εφεύρει ένα ειδικό διάφανο πλαστικό σωληνάκι το οποίο ντύνει το τακούνι περιμετρικά και το προστατεύει από το γκαζόν. Βέβαια, το πόσο κομψό είναι μια γυναίκα να περπατάει με αυτό το πλαστικό σωληνάκι πάνω στα παπούτσια της, αυτό ακόμα δεν μας το έχουν πει. Το βρίσκω μάλλον κακόγουστο.

 

Δεν μιλάω βέβαια για τα σατέν παπούτσια. Εκεί έχετε υπογράψει την καταδίκη τους.

Εγώ θα πρότεινα το εξής: Χωρίς και πάλι να αποκλείουμε την πιθανότητα να μην πάθει τίποτα το τακούνι, καλό θα ήταν να βάλετε ένα παπούτσι με block heel τα οποία λόγω του όγκου τους βυθίζονται πιο δύσκολα στο γκαζόν από ότι τα στιλέτο. Επίσης μια άλλη επιλογή είναι η πλατφόρμα που δεν θα την πρότεινα διότι καταλαβαίνω πως δεν είναι η καλύτερη επιλογή για ένα βραδινό ντύσιμο. Θα πρότεινα όπως με πολύ χαρά ένα φλατ παπούτσι ή ένα φλατ πέδιλο. Είναι ιδανικό για το γκαζόν και πέρα από αυτό βρίσκω πολύ elegant ένα βραδινό φλατ με ένα βραδινό φόρεμα. Να σας θυμίσω την Έμα Τόμσον η οποία εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί στην τελετή των SAG Awards με φλατ σανδάλια. Μην διστάζετε. Κάντε την αλλαγή και δείτε τον εαυτό σας διαφορετικά, με άλλο μάτι. Γιατί όχι; Βοηθάει γενικότερα, βοηθάει στην εξέλιξη μας διότι μην ξεχνάτε πως δεν υπάρχουν ακόμα «παπούτσια με τακούνια κήπου», πέρα από τις γαλότσες.

TAGS