Ο υπερκαταναλωτισμός των Χριστουγέννων είναι παγκόμιο φαινόμενο. Στις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου (στην Αμερική και την Αγγλία) τα εμπορικά καταστήματα στολίζουν από τις αρχές Νοεμβρίου και γεμίζουν σταδιακά τα ράφια τους με χριστουγεννιάτικες προσφορές, στολίδια και είδη δώρων δελεάζοντας τον καταναλωτή να ξοδέψει νωρίτερα περισσότερα χρήματα. 

Ως έναν βαθμό αυτή η σπάταλη συνήθεια βοηθάει αρκετά στην κίνηση και την τόνωση της αγοράς και άλλωστε το πνεύμα των γιορτών το απαιτεί. Κανείς δεν θέλει να κάθεται μόνος του σαν τον τσιγγούνη, μαγκούφη τον Σκρουτζ, όπως λέει και η YouTuber Κλαίρη Δημοπούλου στο βίντεο που ακολουθεί.

Όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι για να περάσεις καλά και φέτος τις γιορτές πρέπει να μπεις στη διαδικασία να ξοδέψεις ολόκληρο το δώρο Χριστογέννων σε άχρηστα πράγματα τα οποία με το που θα μπει η νέα χρονιά θα μαζέψεις σε κούτες στο πατάρι. 

Στο βίντεο της η Κλαίρη Δημοπούλου εξηγεί με καθόλα πειστικό τρόπο ποια είναι τα 5 πράγματα που δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να αγοράσουμε αυτά τα Χριστούγεννα και πώς θα αποφύγουμε γενικά τις άσκοπες αγορές

Τα πέντε πράγματα που δεν χρειάζεται να αγοράσουμε φέτος τις γιορτές:

1. Οτιδήποτε έχει πάνω πούλιες, παγιέτες και στρασάκια

2. Καινούργια στολίδια

3. Νέα τεχνολογικά gadgets όπως κινητά, τάμπλετς και λαπτοπ

4. Eορταστική παλέτα σκιών

5. Aπρόσωπα ή άχρηστα ή τυπικά δώρα.

Δες το βίντεο που ακολουθεί.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS