ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

«Θυμάμαι την καλή μου φίλη Μαρία να έρχεται στο λύκειο με τακούνια»

Η άνεση των ψηλοτάκουνων είναι μία καθαρά προσωπική υπόθεση. Ο Μanolo της Ελλάδας, o Στάθης Σαμαντάς, μιλάει για αυτό με παραδείγματα.

«Θυμάμαι την καλή μου φίλη Μαρία να έρχεται στο λύκειο με τακούνια»

Ναι, μπορεί να συμβαδίζουν και αυτό οφείλεται στη καλή κατασκευή και στο πόσο είναι μαθημένη μια γυναίκα με τα τακούνια. Όσον αφορά τη κατασκευή όσο πιο σωστά μετρημένο το καλαπόδι, ο πάτος να έχει την απαραίτητη ενίσχυση, το τακούνι να είναι το σωστό, να έχει τη σωστή κλίση του καλαποδιού και τα δέρματα να είναι μαλακά, φυσικά το παπούτσι θα είναι τελικά άνετο. Όσον αφορά το δεύτερο υπάρχουν γυναίκες οι οποίες σχεδόν κοιμούνται με τα τακούνια. Θυμάμαι τη καλή μου φίλη Μαρία να έρχεται στο λύκειο με τακούνια. Τα περπάταγε σαν να φόραγε αθλητικά. Το έχω δει αυτό σε μερικές γυναίκες όταν δοκιμάζουν ψηλοτάκουνα. Τα φοράνε και περπατάνε με τέτοια άνεση σαν να φοράνε αθλητικά παπούτσια. Ούτε να τρεκλίζουν, ούτε να παραπατάνε ούτε τίποτα. Βέβαια ακόμα και το πιο καλοφτιαγμένο και προσεγμένο παπούτσι κάποια στιγμή θα κουράσει, δεν γίνεται. Τα ψηλοτάκουνα δεν είναι φτιαγμένα για βόλτες μέσα στη πόλη ούτε για να στέκεσαι όρθια στο μπαρ. Είναι περισσότερο για το θεαθήναι, για τις εντυπώσεις. Το πόδι δέχεται τέτοια καταπόνηση που δεν γίνεται κάποια στιγμή έστω και μετά από πολύ ώρα να μην νοιώσεις ένα ελαφρύ πόνο. Αλλά ποιος νοιάζεται; Μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος όταν φοράς τέτοια κοσμήματα στα πόδια σου.

Τα φτηνά παπούτσια κατασκευάζονται από συνθετικά υλικά και δερματίνες που είναι επικίνδυνες όταν έρχονται σε επαφή με το δέρμα και επίσης κάνουν τη γυναίκα να δείχνει φτηνή.


Η μόδα και όποια προϊόντα αναφέρονται σε αυτή δηλαδή, ρούχα, παπούτσια, κοσμήματα ζώνες και τσάντες δεν συμβαδίζουν πάντα όσον αφορά το κομμάτι της εργονομίας και της άνεσης. Ογκώδη και στητά ρούχα που με δυσκολία κάθεσαι, παπούτσια που στο τέλος της βραδιάς σου έχουν κάνει δώρο δύο φουσκάλες στα δάχτυλα και μια πληγή στη φτέρνα, κοσμήματα που χτυπάνε πάνω στο γραφείο και στις γωνίες από τον όγκο τους, ζώνες με άβολα κουμπώματα οι οποίες όταν κάθεσαι από την μέση του σώματος έχουν μεταφερθεί κάτω από το στήθος και τσάντες που ανοίγουν με άβολο τρόπο ή κρατιούνται με τέτοιο τρόπο λόγω του στυλ που αυτόματα το ένα χέρι έχει καταργηθεί και είναι ελεύθερο μόνο το ένα. Πραγματικά κανείς δεν τα σκέφτεται όλα αυτά διότι τα περισσότερα από αυτά τα πράγματα σπάνια φοριούνται στη καθημερινότητα αλλά φοριούνται σε ειδικές περιστάσεις όπου είναι μετρημένος ο χρόνος χρήσης τους. Ένα βράδυ είναι, πόσο θα με ενοχλήσει...

«Θυμάμαι την καλή μου φίλη Μαρία να έρχεται στο λύκειο με τακούνια»
«Καλό για μια γυναίκα είναι να αγοράζει όσο το δυνατό πιο καλά, πιο ποιοτικά παπούτσια» συμβουλεύει ο Στάθης.


Η γνώμη μου είναι η εξής. Καλό για μια γυναίκα είναι να αγοράζει όσο το δυνατό πιο καλά, πιο ποιοτικά παπούτσια. Αυτό δεν θα της εξασφαλίσει μόνο περισσότερες πιθανότητες τα παπούτσια να είναι άνετα αλλά θα της εξασφαλίσει την υγιεινή των ποδιών της διότι τα καλά παπούτσια φτιάχνονται από καλά και μαλακά δέρματα με επίσης δερμάτινες σόλες. Το δέρμα είναι φυσικό υλικό και αναπνέει, έχει ζωή μέσα του. Τα φτηνά παπούτσια κατασκευάζονται από συνθετικά υλικά και δερματίνες που είναι επικίνδυνες όταν έρχονται σε επαφή με το δέρμα και επίσης κάνουν τη γυναίκα να δείχνει φτηνή. Επίσης μια γυναίκα πρέπει να εξασκηθεί στα τακούνια. Αν φοράει συνέχεια φλατ μπότες, μπαλαρίνες και αθλητικά, το πόδι μαθαίνει σε αυτές τις φόρμες. Καλό είναι να ξεκινήσει από πιο χαμηλά τακούνια, να περάσει στα πιο μεσαία και αν μπορέσει να φτάσει σε κάτι πιο ψηλό. Ψηλό τακούνι στη υποδηματοποιία είναι και το τακούνι δέκα εκατοστών, δεν είναι μόνο τα δωδεκάποντα.

Γι’ αυτό κορίτσια την επόμενη φορά που θα πάτε για ψώνια θα ξεκινήσετε το ταξίδι σας στον μαγικό κόσμο των τακουνιών με πέντε εκατοστά τακούνια διότι έχετε και περπάτημα. Στον καφέ θα φορέσετε οχτώ πόντους τακούνι διότι θα κάθεστε και είναι και νωρίς για να εμφανιστείτε με τακούνια-ουρανοξύστες. Στη βραδινή σας έξοδο και μετά από την κεκτημένη εμπειρία θα φορέσετε τα αγαπημένα σας ψηλοτάκουνα αλλά επειδή είσαι πρωτάρα κράτα ρεζερβέ και ένα σκαμπό, αχρείαστο να είναι.
Στην τελική αν δεν καταφέρεις να τα βάλεις στη βραδινή έξοδο, έχεις ακόμα πάμπολλες επιλογές. Στο κρεβάτι, στον καναπέ, στο τραπέζι, ξέρεις εσύ.

Read Next

17 Απρ 2024

Η Νάνσυ Ζαμπέτογλου με το αλάνθαστο ανοιξιάτικο combo που χαρίζει σε κάθε γυναίκα φινέτσα

Ο chic συνδυασμός που επέλεξε η Νάνσυ Ζαμπέτογλου είναι ιδανικός για κάθε γυναίκα

16 Απρ 2024

Ο Malan Breton στην Athens Fashion Week: Το success story του πολυτάλαντου σχεδιαστή

Ο Malan Breton είναι ένας αυθεντικός celebrity της μόδας.

Περισσότερα από

Μόδα

16 Απρ 2024

Ελεονώρα Μελέτη: Πώς φόρεσε το total white κοστούμι

Η σικάτη εμφάνιση και οι δηλώσεις για την υποψηφιότητά της στις ευρωεκλογές.

15 Απρ 2024

Τα πιο κομψά looks που μπορείς να κάνεις με τα hero-pieces της ανοιξιάτικης γκαρνταρόμπας

Τα πιο stylish ανοιξιάτικα looks από τη νέα συλλογή της Calvin Klein

13 Απρ 2024

Γιάννα Αγγελοπούλου: Η σοφιστικέ εμφάνιση με γόβες και τσάντα Chanel

Η εμφάνιση της στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών μάς έδωσε έμπνευση.

13 Απρ 2024
12 Απρ 2024

Η Ελένη Πετρουλάκη με total white look: Η παντελόνα που έκανε τη διαφορά

Η εμφάνιση της fitness expert σε εγκαίνια έκθεσης στο φουαγιέ του Παλλάς

12 Απρ 2024

Νάνσυ Ζαμπέτογλου: Φόρεσε τα πιο μοντέρνα παπούτσια της άνοιξης

Με 70’s αισθητική και άνεση σε κάθε βήμα. Αυτά είναι τα παπούτσια που θα φοράς την φετινή άνοιξη.

11 Απρ 2024

Prada Galleria: Η εμβληματική τσάντα του οίκου επιστρέφει ανανεωμένη με έμπνευση από τη φύση

Η νέα εκδοχή της Prada Galleria είναι μία φρέσκια προσθήκη στη δημιουργική γκάμα του ιταλικού οίκου.

11 Απρ 2024

Η Μαρέβα Μητσοτάκη με λευκό σακάκι και sneakers στην εκδήλωση για τα "150 χρόνια Μεγάλη Βρετανία"

Η Μαρέβα Μητσοτάκη έδωσε το παρών στην προβολή του ντοκιμαντέρ για τα "150 χρόνια Μεγάλη Βρετανία".

10 Απρ 2024

Η 77χρονη Άννα Μαρία κομψή με μπλε coat dress σε βραδινή έξοδο

Το κομψό φόρεμα έφερε την υπογραφή της ελληνίδας σχεδιάστριας μόδας, Celia Kritharioti.

10 Απρ 2024

Κατερίνα Διδασκάλου: Το κομψό styling trick που αναβαθμίζει ακόμη και το πιο απλό look

Το στιλιστικό trick που ακολούθησε η 63χρονη ηθοποιός.