«Για μένα, είναι κάτι περισσότερο από ρούχα», δήλωσε o υπερταλαντούχος σχεδιαστής, Pierpaolo Piccioli, μετά το μαγευτικό show του οίκου Valentino, το οποίο έφερε την υψηλή ραπτικής του Παρισιού σε άλλο επίπεδο. Η τραγουδίστρια Céline Dion ήταν δίπλα του για να τον συγχαρεί, προπαθώντας να συγκρατήσει τα δάκρυα που της είχε προκαλέσει η έμπνευσή του.

«Έχει δώσει στις γυναίκες την ομορφιά τους ξανά πίσω», είπε η Σελίν, ξαφνιάζοντας τους πάντες και ξεσπώντας πάλι σε δάκρυα. Οι σχεδιαστές, όπως ο Raf Simons, ο Giambattista Valli και ο Christian Louboutin ήταν πανέτοιμοι να υποστηρίξουν τον Piccioli. Αν και όλοι είχαν ήδη αντιληφθεί τι θα ακολουθήσει από την πολλά υποσχόμενη ατμόσφαιρα του preshow και η προσδοκία αυτή δε διαψεύστηκε. Ο Piccioli δεν απογοήτευσε. Η συλλογή ήταν ένας θρίαμβος του χρώματος, της άψογης εργασίας, της ελκυστικής πολυτέλειας, με γοητευτικές και αισθησιακές -πραγματικές- προτάσεις για την ημέρα και φυσικά τη νύχτα.

Τα ρούχα του Piccioli τραγουδάνε. Χορεύουν. Είναι ζωντανά. Θέλεις να χωθείς μέσα τους, να νιώσεις την ηδονή της υπέρκομψης τρυφής τους. 

«Δε μπορούμε να δημιουργήσουμε νέα χρώματα», δήλωσε ο ίδιος, «όμως μπορούμε να εφεύρουμε νέες αρμονίες στους συνδυασμούς των χρωμάτων».  Για την άνοιξη/καλοκαίρι 2019 τα απροσδόκητα μείγματα του Pierpaolo περιελάμβαναν ένα «ζαχαρωμένο ρόδι κασμιρίου με αμύγδαλο που έμοιαζε με κοράλλι, φορεμένο με μια μπλούζα κρέπα σοκολάτας και σμαραγδένιο παντελόνι από gabardine ή ένα μοτίβο λιλά που ρίχτηκε πάνω από κάποιο πορτοκαλί παντελόνι».

«Δεν πιστεύω στη νεωτεριστική μόδα» αντέδρασε ο Piccioli. «Αγαπώ την ραπτική για το αυτό που είναι -την ελαφρότητα, την μοναδικότητα». Παρόλα αυτά, χρησιμοποιώντας τα τρόπαια της υψηλής ραπτικής σε συνδυασμό με τις ρομαντικές πτυχές της θηλυκότητας, τις δαντέλες, τα βολάν και τα παλιομοδίτικα florals, καλοδουλεμένες τεχνικές και καλλωπιστικά τρικ που ο ίδιος ο Valentino τελειοποίησε μέσα τα χρόνια και τα επεξεργάστηκε με δυναμικούς τρόπους, ο Piccioli κατάφερε και δημιούργησε μια συλλογή που μοιάζει απολύτως σημαντική για το 2019 και ακόμα πιο πέρα.

Δείτε το μαγευτικό σόου:

 

TAGS