Δεν υπάρχουν πολλά παντελόνια στην ντουλάπα μας τα οποία να μην έχουν στην περιοχή γύρω από τη μέση τα γνωστά θηλικάκια. Παρόλα αυτά, είναι τελικά απαραίτητο να φοράμε ζώνη με όλα τα παντελόνια μας για ένα ολοκληρωμένο, σικάτο σύνολο; Και πόσο βασικό item είναι η ζώνη ειδικά όταν μιλάμε για ένα ψηλόμεσο παντελόνι στο οποίο όλη η προσοχή είναι στραμμένη, που αλλού; Στη μέση μας.

Mία παριζιάνα fashion vlogger και συγγραφέας έχει δεχθεί αρκετές φορές τη συγκεκριμένη ερώτηση, η οποία μοιάζει να απασχολεί αρκετά τις γυναίκες που αναζητούν τον δρόμο προς το απόλυτα, κομψό γαλλικό στυλ.

Η απάντηση, λοιπόν, έχει άμεση σχέση με το τι είδος παντελόνι φοράς. Σύμφωνα με τη Marie Anne Lecouer αν έχεις επιλέξει ένα ψηλόμεσο παντελόνι δεν είναι πραγματικά απαραίτητο να φορέσεις ζώνη, ακόμα κι αν το παντελόνι σου έχει θηλικάκια. Ανάλογα με το στυλ και το ύφος που θέλεις να δώσεις στο outfit μπορείς να αποφάσισεις αν θα βάλεις μία ζώνη όχι.

Από την άλλη σε κάποια υφασμάτινα παντελόνια τα θηλικάκια είναι τόσο φαρδιά και έντονα ώστε το σωστό είναι να επιλέξεις μία ζώνη γιατί σε διαφορετική περίπτωση η εικόνα θα μοιάζει άδεια και ελλειπής. Συνεπώς για ένα πιο ολοκληρωμένο λουκ πες «ναι» στη ζώνη.

Φυσικά υπάρχουν και οι εναλλακτικές, όπως για παράδειγμα η επιλογή του να φορέσεις αντί για μία κλασική, δερμάτινη ζώνη ένα σικάτο, μεταξωτό φουλάρι. Η Marie Anne εγκρίνει σίγουρα το συγκεκριμένο item, αλλά διευκρινίζει ότι είναι καλύτερο να το επιλέξεις τους ανοιξιάτικες ή τους καλοκαιρινούς μήνες.

Και ένα extra tip:

Eάν αυτό που επιθυμείς είναι να δημιουργήσεις το εφέ μίας πολύ λεπτής μέσης τότε το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να διαλέξεις μία ζώνη που κάνει χρωματική αντίθεση με το υπόλοιπο outfit. Αυτό θα λειτουργήσει σαν οφθαλμαπάτη επικέντρωνοντας τα βλέμματα σε εκείνο ακριβώς το σημείο.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Kεντρική φωτογραφία:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

TAGS