Δεν είναι η πρώτη φορά που η μόδα εμπνέεται από το έργο μεγάλων ζωγράφων και το ενσωματώνει σε ρούχα και αξεσουάρ με το δικό της τρόπο, αλλά αυτή είναι πράγματι μία από τις συνεργασίες που μας αιφνιδίασε με τον καλύτερο τρόπο. Vans και Van Gogh σε ένα, μοιάζει βγαλμένο από το όνειρο κάθε φιλότεχνης fashionista. 

Κι όμως, συνέβη. Το διάσημο streetwear brand αποφάσισε να συνεργαστεί με το μουσείο Van Gogh για τη δημιουργία μιας capsule συλλογής με λίγα και καλά κομμάτια, που αποτυπώνουν τα διασημότερα έργα του θρυλικού Ολλανδού ζωγράφου. 

 

 

Τα έργα που επιλέχθηκαν είναι τα Ηλιοτρόπια, τα Άνθη Αμυγδαλιάς,η Προσωπογραφία και η Νεκροκεφαλή, ενώ αποσπάσματα από τα γράμματα του Van Gogh στον αδερφό του αποτυπώνονται σε ένα ζευγάρι Vans Slippers. Η συλλογή περιλαμβάνει τα κλασσικά sneakers του brand, αλλά και τζάκετς, T-shirts, φούτερ, καπέλα και τσάντες. 

Τα sneakers με την Ανθισμένη Αμυγδαλιά

Μάλιστα, το πρότζεκτ είναι μελετημένο στη λεπτομέρεια- κάθε κομμάτι περιλαμβάνει ένα καρτελάκι με ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες και ιστορίες από τη ζωή του ζωγράφου. 

Τα γράμματα του Van Gogh στον αδερφό του αποτυπώνονται στα κλασικά slippers

Όπως αναφέρεται στο Instagram του μουσείου Van Gogh, η συλλογή θα κυκλοφορήσει σύντομα. Ανυπομονούμε. 

Τα διάσημα ηλιοτρόπια
Τα slippers με τη Νεκροκεφαλή

 

TAGS