ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Taste the Fashion: Η υψηλή ραπτική συνάντησε την υψηλή γαστρονομία για καλό σκοπό

Mε απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για τέταρτη χρονιά το πρωτοποριακό δείπνο Taste the Fashion «Ιn the Wild» στο Hilton Αθηνών.

Taste the Fashion: Η υψηλή ραπτική συνάντησε την υψηλή γαστρονομία για καλό σκοπό

Για τέταρτη χρονιά πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016 στο Hilton Αθηνών το πρωτοποριακό fashion & gourmet δείπνο «Taste the Fashion In the Wild», με μεγάλους χορηγούς την ΣΠΑΝΟΣ ΑΕ (BMW) και τη ΦΑΓΕ, χορηγούς την Coca-Cola Τρία Έψιλον και το Diners Club και με σκοπό τη στήριξη του έργου του «ΕΛΙΖΑ- Εταιρία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού».

Taste the Fashion: Η υψηλή ραπτική συνάντησε την υψηλή γαστρονομία για καλό σκοπό

Ο Χριστόφορος Πέσκιας του Balthazar και του Different & Different, ο Στέλιος Παρλιάρος των Sweet Alchemy και o Κώστας Αθανασίου του Hilton Aθηνών εμπνεύστηκαν φέτος από τις μοναδικές συλλογές 3 ξεχωριστών brands της διεθνούς μόδας που αντιπροσωπεύονται στη χώρα μας από το κατάστημα TSERKOV, το οποίο εγκαινιάζεται φέτος στη Μύκονο, μετά την επιτυχία που γνωρίζει στη Ζυρίχη. Έτσι, παράλληλα με τις μοναδικές γευστικές προτάσεις των τριών κορυφαίων chefs, παρουσιάστηκαν στην ίδια εκδήλωση τα μοναδικά fashion shows της βρετανίδας Emilia Wickstead, αγαπημένης σχεδιάστριας της Δούκισσας του Cambridge, Kate Middleton, της Roksanda, που επιλέγουν για τις βραδινές τους εμφανίσεις οι σημαντικότερες διεθνείς trend-setters, από τη Michelle Obama και τη Gwyneth Paltrow ως τη Lady Gaga, και της θρυλικής Vivienne Westwood, της σχεδιάστριας που έχοντας αναγνωριστεί ως εκείνη που συνέστησε την πανκ στο ευρύ κοινό, γνώρισε την απόλυτη δόξα μέσα από τις προκλητικές και ανατρεπτικές επιλογές της στην παρουσίαση των δημιουργιών της και κατέκτησε μερικά από τα σημαντικότερα διεθνή βραβεία του χώρου της μόδας.

Πρώτο πιάτο από τον Χριστόφορο Πέσκια "Καραμελωμένο χέλι με πουρέ παντζάρι, σπαράγγια και σάλτσα από στραγγιστό γιαούρτι ΦΑΓΕ Total"

Ο Χριστόφορος Πέσκιας άνοιξε το δείπνο με «Καραμελωμένο χέλι με πουρέ παντζάρι, σπαράγγια και σάλτσα από στραγγιστό γιαούρτι ΦΑΓΕ Total», ενώ ταυτόχρονα παρουσιάστηκε η καλοκαιρινή συλλογή της Emilia Wickstead για το 2016, εμπνευσμένη από τη δεκαετία του '50, αλλά με μία μοντέρνα παιχνιδιάρικη προσέγγιση και κύρια χαρακτηριστικά της την απλότητα και την άνεση στις γραμμές. Ο Χριστόφορος Πέσκιας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της σχεδιάστριας για απλότητα, άνεση, κομψότητα και παιχνίδι, παρουσιάζοντας μία γευστική δημιουργία με απλά καλοκαιρινά υλικά, σε ζωηρά χρώματα, τα οποία άπλωσε στο πιάτο του σαν ζωγραφιά, δημιουργώντας καμπύλες που παρέπεμπαν στη γυναικεία σιλουέτα.

Κυρίως πιάτο από το Κώστα Αθανασίου "Μοσχαρίσιο φιλέτο γάλακτος μαγειρεμένο σε κενό αέρος πάνω σε κρέμα από καλαμπόκι και πολέντα, "χώμα" από ελιά, κρεμμύδι και πατάτες, ρεντουξιόν κόκκινου κρασιού και baby λαχανικά"

Ο Κώστας Αθανασίου ανέλαβε το κυρίως πιάτο της βραδιάς εμπνεόμενος από την καλοκαιρινή συλλογή της Vivienne Westwood, μια συλλογή που θυμίζει ανέμελες διακοπές με χαλαρά φορέματα με παιχνιδιάρικες πτυχές και παστέλ ρίγες, φλοράλ κομμάτια σε γλυκούς χρωματισμούς, perfect style blazers και φαρδιά καπέλα, που συνθέτουν την τέλεια «βαλίτσα» για μια ξέγνοιαστη απόδραση γεμάτη στυλ. Αντιλαμβανόμενος τη διάθεση της σχεδιάστριας ο Κώστας Αθανασίου πρότεινε τον ιδανικό προορισμό με ένα «Μοσχαρίσιο φιλέτο γάλακτος μαγειρεμένο σε κενό αέρος πάνω σε κρέμα από καλαμπόκι και πολέντα, “χώμα” από ελιά, κρεμμύδι και πατάτες, ρεντουξιόν κόκκινου κρασιού και baby λαχανικά». Ένα πιάτο που χάρις στη γήινη βάση του, που θύμιζε ξηρή γη τόσο στην όψη όσο και στην υφή, τα πράσινα στοιχεία της διάσπαρτης βλάστησης και το πορτοκαλί του πιο μαγευτικού ηλιοβασιλέματος, απεικόνιζε δημιουργικά την αφρικανική σαβάννα.

Επιδόρπιο από τον Στέλιο Παρλιάρο "Global με σοκολάτα, βανίλια, κραμπλ, φρούτα του δάσους και όχι μόνο".

Το δείπνο έκλεισε ο Στέλιος Παρλιάρος με το απολαυστικό επιδόρπιο «Global», το οποίο συνόδευσε ιδανικά το dessert cocktail Campari Negroni, ενώ το κοινό παρακολουθούσε την συλλογή του Οίκου Roksanda. Μια συλλογή που συνδυάζει ασύμμετρα σχέδια και αυστηρές γραμμές, και περιλαμβάνει από τις κλασικές της μακριές δημιουργίες σε A-line μέχρι απλά, ρομαντικά σχέδια με ρευστή σιλουέτα σε ροζ, μπλε, κίτρινο και μαύρο. Ο Στέλιος Παρλιάρος απάντησε με τη δική του τέχνη σε κάθε ένα από τα στοιχεία της συλλογής, παρουσιάζοντας μία γλυκιά δημιουργία ρευστή, ασύμμετρη και γεμάτη χρώμα, με εναλλακτικές γεύσεις από βανίλια, σοκολάτα, κραμπλ, φρούτα του δάσους κ.α., «κλεισμένη» μέσα στην αυστηρή γεωμετρία μίας εντυπωσιακής διάφανης σφαίρας.

Vivienne Westwood

Η πρωτοποριακή αυτή σύμπραξη που φέτος πραγματοποιήθηκε «In the Wild», θέλοντας να ταξιδέψει το κοινό της στα μαγευτικά χρώματα και τη γοητεία της αφρικανικής σαβάνας, παρουσιάστηκε στο μοναδικά διακοσμημένο από τη Μυρτώ Πεζούλα και την Rtdeco ballroom του Hilton, και σε πλήθος εκλεκτών προσκεκλημένων, ένα πολύ ενδιαφέρον μείγμα από σημαντικούς εκπροσώπους της επιχειρηματικής ζωής της χώρας, λάτρεις της μόδας και της γαστρονομίας, αλλά και αγαπημένους καλλιτέχνες και παρουσιαστές, όπως η Μαίρη Συνατσάκη, η Ράνια Θρασκιά, η Ντορέτα Παπαδημητρίου, η Έλλη Κοκκίνου, ο Μύρωνας Στρατής, η Τόνια Σωτηροπούλου, η Τζένη Μπαλατσινού και η Μαρία Μπεκατώρου, που παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην εκδήλωση εκτιμώντας την αξία τόσο μιας πρωτότυπης και υψηλής αισθητικής εμπειρίας όσο και αυτήν της κοινωνικής προσφοράς. Mε τη συμμετοχή τους στο «Taste the Fashion In the Wild» στήριξαν παράλληλα τη μεγάλη Εκστρατεία κατά της κακοποίησης ανηλίκων που ξεκινάει το ΕΛΙΖΑ, μέσα από το σχεδιασμό και την υλοποίηση εθνικών προγραμμάτων σε όλη την Ελλάδα. Ο στόχος της Εκστρατείας είναι η ευαισθητοποίηση και διαφώτιση της κοινωνίας και η επιμόρφωση των επαγγελματιών που κατά οποιονδήποτε τρόπο έρχονται σε επαφή με μικρά παιδιά.

Ντορέττα Παπαδημητρίου, Μαρία Μπεκατώρου, Τόνια Σωτηροπούλου και Μαίρη Συνατσάκη

Η Εταιρία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού ΕΛΙΖΑ ιδρύθηκε στην Αθήνα το 2008 για να προσφέρει προστασία σε παιδιά που έχουν υποστεί ή κινδυνεύουν να υποστούν κακοποίηση ή παραμέληση. Είναι δε η μόνη οργάνωση στην Ελλάδα που δίνει έμφαση στην προσχολική ηλικία. Βασική αρχή του ΕΛΙΖΑ είναι «ΣΗΜΕΡΑ, ΟΧΙ ΑΥΡΙΟ» και η αποστολή του είναι να προάγει τα δικαιώματα και να αλλάξει τη ζωή των παιδιών μέσα από καινοτόμα προγράμματα βασισμένα σε διεθνή πρότυπα και σε σύγχρονα ερευνητικά δεδομένα. Το 2009 σε συνεργασία με τα «Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος» ίδρυσε τον πρώτο Ξενώνα Θεραπείας και Αποκατάστασης για κακοποιημένα και παραμελημένα παιδιά προσχολικής ηλικίας στην Ελλάδα, ο οποίος έχει αναγνωρισθεί διεθνές ως πρότυπο κέντρο παιδικής προστασίας, θεραπείας και αποκατάστασης. Παράλληλα, το ΒΗΜΑ, ένα κοινοτικό πρόγραμμα που λειτουργεί σε συνεργασία με την οργάνωση «ένα παιδί, ένας κόσμος», προσφέρει εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες και υποστήριξη σε γονείς με μικρά παιδιά, με απώτερο σκοπό την πρόληψη της παραμέλησης ή κακοποίησης, που συχνά είναι επακόλουθα των διαταραγμένων οικογενειακών σχέσεων, της αρρώστιας, του κοινωνικού αποκλεισμού, της ανεργίας, της φτώχειας ή των διακρίσεων.

Μοντέλα των σόου στα παρασκήνια με τον Art & Fashion Director Μιχάλη Πάντο και τον hair stylist Νικόλα Βιλλιώτη

Στην έναρξη της εκδήλωσης οι προσκεκλημένοι απόλαυσαν το αγαπημένο Aperol Spritz, ενώ η Σπανός ΑΕ (BMW) με «Το δέντρο των Ευχών» έδωσε σε όσους συμμετέχοντες άφησαν στο δέντρο μια ευχή για τα παιδιά του ΕΛΙΖΑ την ευκαιρία να αποκτήσουν τα χειροποίητα origami pendants που φιλοτεχνούσε ζωντανά η γνωστή Guiness Record Holder origami artist,Μυρτώ Δημητρίου. Κατά τη διάρκεια του δείπνου οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε κλήρωση για σημαντικά δώρα και συγκεκριμένα: Ένα αυθεντικό έργο της Μαρίνας Καρέλλα, Προέδρου του ΕΛΙΖΑ, βραχιόλι Nehera από ξύλο κερασιάς, mini money bag της Vivienne Westwood και καμπαρτίνα Carin Wester από τα καταστήματα Tserkov, δαχτυλίδι λευκόχρυσο με μπριγιάν KESSARIS, πακέτο τριήμερης διαμονής στο Blue Palace, a Luxury Collection Resort and Spa στην Ελούντα, 2 εισιτήρια μετ’ επιστροφής για πτήσεις εξωτερικού από την Aegean, τσαντάκι Chanel από τη Starbags.gr, 2 σετ από την Luxury σειρά Future Solution LX της Shiseido, BMW Cruise Bike από τη Σπανός Α.Ε. (BMW), γυαλιά ηλίου «Soreal».

ΝΑΤΑΛΙ ΛΕΒΗ, ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΑΘΗ (ΔΙΟΙΚ.ΔΙΕΥΘ.ΕΛΙΖΑ), ΛΕΛΑ ΔΡΙΤΣΑ

ΜΙΚΗ ΜΠΡΟΥΝΙ, ΙΛΕΑΝΑ ΜΑΚΡΗ

Emilia Wickstead

Emilia Wickstead

Roksanda

Roksanda

ΜΥΡΩΝ ΣΤΡΑΤΗΣ, ΡΑΝΙΑ ΘΡΑΣΚΙΑ, ΜΑΙΡΗ ΣΥΝΑΤΣΑΚΗ ΚΑΙ ΝΤΟΡΕΤΤΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Μοντέλο στο backstage των σόου της εκδήλωσης

Η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΕΡΑΚΗ ΣΤΗΝ ΠΑΣΑΡΕΛΑ ΜΕ EMILIA WICKSTEAD

Vivienne Westwood

Vivienne Westwood

ΧΑΡΑ ΚΑΙΣΑΡΗ ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΡΕΛΛΑ (ΠΡΟΕΔΟΣ ΕΛΙΖΑ) ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΑΘΗ (ΔΙΟΙΚ. ΔΙΕΥΘ. ΕΛΙΖΑ) ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΣΜΠΩΚΟΥ

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ, ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΕΣΚΙΑΣ

ΧΡΥΣΙΑΝΝΑ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ

ΗΡΩ ΚΟΒΑ

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΣΕΚΟΥΡΑ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΑΚΗΣ (ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ DEUX HOMMES)

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΠΑΝΟΣ, ΗΡΩ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ

ΑΛΕΞ ΚΑΒΔΑΣ, ΜΑΡΙΛΟΥ ΠΑΝΤΑΚΗ

ΕΛΖΑ ΠΑΤΣΑΔΕΛΗ, ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΙΣΑΡΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΗ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

ΤΖΕΝΗ ΜΠΑΛΑΤΣΙΝΟΥ, ΕΛΛΗ ΚΟΚΚΙΝΟΥ, ΡΑΝΙΑ ΘΡΑΣΚΙΑ, ΜΑΙΡΗ ΣΥΝΑΤΣΑΚΗ

ΕΛΙΑΝΑ ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΥ

Read Next

30 Απρ 2024

Τα κομμάτια που χρειάζεσαι για να δημιουργήσεις μια ενημερωμένη και θηλυκή spring - summer γκαρνταρόμπα

Τα κομμάτια που θα αναδείξουν την πιο λαμπερή και θηλυκή πλευρά σου αυτή τη σεζόν.

29 Απρ 2024

H Νάνσυ Ζαμπέτογλου με το απόλυτο ανοιξιάτικο look

Η Νάνσυ Ζαμπέτογλου με κόκκινο παντελόνι και '70s πουκάμισο.

Περισσότερα από

Μόδα

29 Απρ 2024

Κλέλια Ανδριολάτου: Τα stylish looks που επιλέγει για τις ανοιξιάτικες ημέρες στην πόλη

Τα κομψά ανοιξιάτικα looks που επιλέγει η Κλέλια Ανδριολάτου για όλες τις ώρες της ημέρας

26 Απρ 2024

Πώς θα δημιουργήσεις τα πιο εντυπωσιακά bohemian chic looks για την άνοιξη σύμφωνα με την Τζωρτζίνα Λιώση

Οι πιο κομψοί συνδυασμοί που μπορείς να δημιουργήσεις φέτος την άνοιξη και το καλοκαίρι.

25 Απρ 2024

Στην γκαρνταρόμπα μίας fashion expert: Η Κατερίνα Ευαγγελινού προτείνει πως να είμαστε κομψές 24/7

Οι στιλιστικές επιλογές της Κατερίνας Ευαγγελινού από το answear.gr πρόκειται να σε εμπνεύσουν να ανανεώσεις το στιλ σου.

25 Απρ 2024

Το dress code είναι "κομψή σε κάθε ανοιξιάτικη περίσταση" και η Μαρία Παπαγεωργίου προτείνει τα πιο χρήσιμα styling tips για να το πετύχεις

Η κομψότητα είναι μία επιλογή που μπορείς να κάνεις σε κάθε ανοιξιάτικη περίσταση και η Μαρία Παπαγεωργίου το αποδεικνύει.

24 Απρ 2024

Ελένη Μενεγάκη: Πώς φόρεσε το οικονομικό λεοπάρ φόρεμα από τα Zara

Η Ελένη Μενεγάκη λέει "ναι" στο διαχρονικό λεοπάρ φόρεμα, και μας θυμίζει γιατί το αγαπάμε τόσο πολύ

24 Απρ 2024

Πώς θα συνδυάσεις τα πιο stylish looks με τα πιο κομψά παπούτσια της άνοιξης σύμφωνα με την Κέισι Μίζιου

Τα looks και τα παπούτσια με τα οποία θα δημιουργήσεις επίκαιρες και κομψές εμφανίσεις.

24 Απρ 2024

Το lookbook της άνοιξης: Η Αναστασία Παντούση δίνει την έμπνευση για να δημιουργήσεις τις πιο κομψές εμφανίσεις

Η Αναστασία Παντούση με τα ρούχα και αξεσουάρ που αξίζει να προσθέσεις στην ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

24 Απρ 2024

Το Chic Travel Style της Χρυσιάννας Ανδριοπούλου: Οι βαλίτσες και οι τσάντες ταξιδιού που επιλέγει

Τα είδη ταξιδιού που διαμορφώνουν τις τάσεις στη μόδα του chic traveling.

23 Απρ 2024

4 στιλιστικές συμβουλές για να δημιουργήσεις τα πιο κομψά και άνετα ανοιξιάτικα looks σύμφωνα με την Ελίνα Παπίλα

Η Ελίνα Παπίλα προτείνει τα must have κομμάτια της ανοιξιάτικης γκαρνταρόμπας.