Μπορεί το φθινόπωρο να μην απολαμβάνει την ίδια δημοτικότητα με το καλοκαίρι, ιδιαίτερα φέτος, που με την πανδημία του κορονοϊού επικρατούν ο φόβος και η ανασφάλεια για τους επόμενους, πιο κρύους και εσωστρεφείς μήνες. Όμως το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι μικρές χειρονομίες που ομορφαίνουν την καθημερινότητά μας, ελπίζοντας να βγούμε σύντομα από το τούνελ.

Είναι εντυπωσιακό το πόσο, για παράδειγμα, μπορεί να φτιάξει τη διάθεσή μας ένα ζωηρόχρωμο ρούχο ή αξεσουάρ, ειδικά στην εποχή που κυριαρχούν τα ξεθωριασμένα χρώματα. Γι’ αυτό αγκαλιάζουμε τις χρωματικές τάσεις του φθινοπώρου του 2020, που έρχονται να ανεβάσουν το ηθικό μας. Και όχι μόνο αυτό: Είναι αποχρώσεις που αναβαθμίζουν αυτομάτως κάθε εμφάνιση, ακόμα και αν αποτελείται εξ ολοκλήρου από οικονομικά κομμάτια.

Ανάμεσα στις κορυφαίες επιλογές φυσικά παραμένει το μπλε της Pantone, που προτείνουμε σε ένα σκούρο, ναυτικό μπλε, το οποίο θυμίζει ωκεανό λίγο πριν από τη βροχή. 

Κόκκινο

Είναι το χρώμα που πηγαίνει σε όλες τις επιδερμίδες, ανεξάρτητα από τον τόνο τους και είναι πολύ ευχάριστο που το έχουν ενσωματώσει στις συλλογές τους όλοι οι οίκοι, από τον Bottega Veneta μέχρι τη Victoria Beckham.

Δες το εδώ

Μακρυμάνικο ζιβάγκο, &Other Stories, www.stories.com, €29

Κίτρινο

Για τις συλλογές Φθινόπωρο/Χειμώνας 2020-21 θα το επιλέξουμε σε διάφορες αποχρώσεις, από το κίτρινο του ήλιου μέχρι εκείνο των ξεθωριασμένων φύλλων, αν το τελευταίο μας φαίνεται πιο ταιριαστό στην εποχή. Ανάμεσα στα brands που το προτείνουν; Victoria Beckham, Guggi, Saint Laurent και φυσικά ακολουθούν οι αλυσίδες οικονομικών καταστημάτων.

Δες το εδώ

Κίτρινο μπλέιζερ, www.zara.com, 29,95 EUR

Μπεζ

Να και μια πιο ουδέτερη απόχρωση, την οποία ωστόσο αγαπάμε ιδιαίτερα γιατί δίνει αυτομάτως την αίσθηση της πολυτέλειας σε κάθε εμφάνιση και είναι τρομερά ευκολοσυνδύαστη.

Δες το εδώ

Μπεζ παντελόνα, eu.topshop.com, 52,00 €

Ναυτικό μπλε

Αρχοντικό, καλλιτεχνικό και στην περίπτωση της μόδας, ευέλικτο και ασφαλές. Είναι, ουσιαστικά, ένας πιο ενδιαφέρων και μαλακός τόνος του μαύρου, γι’ αυτό μπορούμε άνετα να επενδύσουμε σε ένα μικρό, μπλε φόρεμα (ή τη μάξι εκδοχή του).

Δες το εδώ

Διάφανο μάξι φόρεμα, www.cosstores.com, €115

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτό: Φ/Χ 2020-21, Ashish, EPA/ANDY RAIN
 

TAGS