Αν θα υπήρχε μια λέξη-κλειδί για να χαρακτηρίσει τη μόδα του φετινού χειμώνα, αυτή θα ήταν η άνεση. Πέρα, λοιπόν, από τάσεις όπως οι chunky boots και τα μάλλινα φορέματα, έχουμε και τα καπιτονέ τζάκετ, που έχουν όμως ένα μεγάλο μειονέκτημα: σε πολλές περιπτώσεις είναι τόσο ογκώδη και άχαρα, που δίνουν την εντύπωση ότι φορέσαμε τον υπνόσακό μας και βγήκαμε.

Είναι όμως επίσης ασύγκριτα αναπαυτικά και ζεστά, ειδικά στη μάξι εκδοχή τους, γι’ αυτό αποφασίσαμε να αναζητήσουμε τις καλύτερες εποχές της αγοράς, που φαίνεται να βρίσκουν τη χρυσή τομή ανάμεσα στο πρακτικό πνεύμα και τη φινέτσα. Σε κάποιες από αυτές, μάλιστα, από οικονομικές αλυσίδες καταστημάτων, η τιμή δεν ξεπερνάει τα 70 ευρώ

Μερικά από αυτά τα κομμάτια, ειδικά αν συνοδεύονται από κομψές λεπτομέρειες όπως μια ζώνη στη μέση, δεν θα τα φορέσουμε μόνο σε casual περιστάσεις, όπως σε ένα ταξίδι ή μια βόλτα το Σαββατοκύριακο, αλλά θα τα αντιμετωπίσουμε περίπου σαν ένα μάλλινο παλτό, μετατρέποντάς τα σε πανωφόρια ακόμα και για τα βραδινά μας ρούχα. Αποχρώσεις όπως το μαύρο και το λευκό είναι ανάμεσα στις πιο ευκολοσυνδύαστες, αν όμως έχουμε ήδη αρκετά πανωφόρια και αναζητούμε μια επιπλέον προσθήκη, δεν θα διστάσουμε να ενδώσουμε και σε λίγο πιο απαιτητικά χρώματα όπως το μπλε.

Δες πέντε τζάκετ που μπορείς να αγοράσεις:

Δες το εδώ

Μακρύ τζάκετ με κουκούλα, www.cosstores.com, €195

Δες το εδώ

Μακρύ τζάκετ με ζώνη, www.stories.com, €149

Δες το εδώ

Λευκό τζάκετ με κουκούλα Moncler, www.net-a-porter.com, €1,050

Δες το εδώ

Καπιτονέ αδιάβροχο και αντιανεμικό μπουφάν, www.zara.com, 69,95 EUR

Δες το εδώ

Καπιτονέ ανοράκ με ζώνη, shop.mango.com, 79,99 €

 

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτό:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

TAGS