Μια από τις πιο διάσημες και ιστορικές αλυσίδες καταστημάτων πώλησης ρούχων και αξεσουάρ στις ΗΠΑ βάζει «λουκέτο» σηματοδοτώντας το τέλος μιας ολόκληρης εποχής.  

Σύμφωνα με το Marketwatch, η εταιρεία Barneys New York κατέθεσε αίτημα για υπαγωγή στο Άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα για προστασία έναντι των πιστωτών της. 

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, η Barneys New York φαίνεται να είναι το τελευταίο θύμα των online πωλήσεων αλλά και της αγοράς ακινήτων στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης του ακινήτου, όπου φιλοξενείται το κατάστημα του Μανχάταν, της Νέας Υόρκης, φέτος διπλασίασε το ενοίκιο που ζητά σε σχεδόν 30 εκατ. δολάρια.

Όπως διευκρινίζεται στο δημοσίευμα, τα καταστήματα που θα κλείσουν είναι αυτά που βρίσκονται στο Σικάγο, το Λας Βέγκας και το Σιάτλ, ενώ σε λειτουργία θα παραμείνουν τα καταστήματα στη Νέα Υόρκη, την Καλιφόρνια, το Σαν Φρανσίσκο και τη Βοστώνη. Για την ώρα, το λουκέτο γλιτώνει και το ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρείας. 

Η Barneys New York κατάφερε να εξασφαλίσει 75 εκατ. δολάρια για να μπορέσει να εξοφλήσει τους υπαλλήλους και τους προμηθευτές της, την ώρα που συνεχίζει να ψάχνει για αγοραστή που θα επενδύσει στην εταιρεία. 

«Όπως πολλές εταιρείας στον κλάδο της λιανικής πώλησης, η οικονομική της κατάσταση έχει επηρεαστεί δραματικά από τις αλλαγές στον κλάδο, που έφερε κυρίως το ηλεκτρονικό εμπόριο» δήλωσε η CEO, Ντανέλα Βιτάλε.

Πρόκειται για μια από τις πιο εμβληματικές αλυσίδες καταστημάτων που άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες της πριν από περίπου έναν αιώνα και έγινε μέρος της κουλτούρας των αγορών στις ΗΠΑ.

ΔΕΙΤΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ONLINE SHOPPING

Δείτε το εδώ

SEE ALL IMAGES BARNEYS NEW YORK Rubber & Neoprene Ankle Boots XO EUR 163.29 10% Off! EUR 146.96

Δείτε το εδώ

KSUBI Python-Print Mesh Top EUR 127.00 5% Off! EUR 120.65

Δείτε το εδώ

STUTTERHEIM RAINCOATS Mosebacke Raincoat EUR 167.82 5% Off! EUR 159.43

 

Δείτε τη ζωή του πολυκαταστήματος Barneys στο Μανχάταν, τοο 2016:

 

*Με πληροφορίες από το insider.gr

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS