Πρόκειται για μια από τις αξιοσημείωτες περιπτώσεις της μόδας όπου η άνεση συναντά τη φινέτσα - όπως αυτή μπορεί να ερμηνευτεί από ένα αθλητικό παπούτσι – και την πράσινη συνείδηση. Τα Veja είναι, όχι τυχαία, τα sneakers της χρονιάς, αφού το 2019 φορέθηκαν στο εξωτερικό από όλους - ανάμεσα στις επώνυμες λάτρεις τους, οι Έμα Γουάτσον και Μέγκαν Μαρκλ.

Στην Ελλάδα οι πιο ενημερωμένοι της μόδας τα έχουν ανακαλύψει και έχουν ενθουσιαστεί μαζί τους, για την ποιότητα κατασκευής, τη γραμμή και την έμφαση που δίνει, το γαλλικό brand που τα υπογράφει, στην προστασία του περιβάλλοντος καθώς μέσα από τα υλικά και την παραγωγή τους εστιάζει στην εξοικονόμηση νερού, ενέργειας και στη μείωση της εκπομπής βλαβερών ρύπων στην ατμόσφαιρα. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι ανάμεσα στα υλικά που χρησιμοποιούν βρίσκουμε ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια.

Η Έμα Γουότσον ήδη τα φορούσε από το φθινόπωρο του 2016, αλλά μόλις φέτος το logo τους, V, άρχισε να εξαπλώνεται στο Instagram. Άλλωστε, έχουν τόσο μίνιμαλ σχεδιασμό, που ενσωματώνονται σχεδόν σε κάθε λουκ, από ντένιμ και λευκό T-shirt μέχρι ένα βραδινό φόρεμα ή ένα σοφιστικέ κοστούμι. Η επιτυχία τους επισφραγίστηκε από την προσθήκη τους στις κολεξιόν του Net-a-Porter στις αρχές του 2017, οπότε και βρέθηκαν, την εβδομάδα του λανσαρίσματός τους στην εμβληματική μπουτίκ, ανάμεσα στα τρία παγκόσμια μπεστ σέλερ.

Όλα δείχνουν, δεδομένου μάλιστα ότι ανταποκρίνονται στην ανάγκη της αγοράς για μια πιο βιώσιμη μόδα, ότι οδεύουν με γοργά και σταθερά βήματα προς τη σφαίρα του διαχρονικού, να συναντήσουν brands όπως τα Nike και Adidas.

Δες πώς φορούν τα Veja στο Instagram:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Δες τρία κομμάτια που μπορείς να αγοράσεις:

Δες το εδώ

Trainers V-10, Veja, www.matchesfashion.com, €125

Δες το εδώ

Δερμάτινα και σουέτ sneakers με λαστιχένια σόλα από βιώσιμους πόρους, Veja, www.net-a-porter.com, €110.00

Δες το εδώ

Δερμάτινα sneakers με επένδυση από οργανικό βαμβάκι και μεταλλιζέ λεπτομέρειες, Veja, www.net-a-porter.com, €125.00

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram

κεντρική φωτό:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

TAGS