Μέσα στους τελευταίους 12 μήνες η έννοια του «athleisure» έχει αποκτήσει νέα διάσταση στα μάτια μας. Τους τελευταίους μάλιστα τρεις μήνες περάσαμε τόσο χρόνο μέσα στο σπίτι, περιορισμένοι μόνο σε βόλτες για περπάτημα ή τρέξιμο στη γειτονιά που ο τρόπος που ντυνόμαστε άλλαξε τόσο πολυ που αμφιβάλουμε αν θα επιστρέψει σύντομα σε αυτό που ήταν κάποτε. 

Τώρα πια το ζητούμενο είναι ένα: ρούχα και παπούτσια τόσο άνετα που μπορούν να φορεθούν τόσο μέσα στον προσωπικό μας χώρο όσο και έξω από αυτόν. Ναι, όλα αναμένεται να αλλάξουν αυτό το καλοκαίρι. Ακόμα και τα ρούχα του γραφείου.

Μαζί με αυτά θα αλλάξει ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε το κλασικό city shoe (το λεγόμενο «παπούτσι πόλης»), ένα είδος αθλητικών παπουτσιών που ακροβατεί ανάμεσα στην βολικότητα των sneakers και την κομψότητα ενός πιο επίσημου flat ζευγαριού, όπως θα ήταν μία μπαλαρίνα ή ένα loafer.

Ο βασιλιάς της παραπάνω κατηγορίας υπήρξε για πάρα πολλά χρόνια το τιμημένο Stan Smiths της Adidas, ένα μοντέλο τόσο διαχρονικό και πολυφορεμένο που δύσκολο μπορείς να το ξεπεράσεις. Γνωρίζουμε κόσμο και κοσμάκη που ορκίστηκε πως θα το φορέσει ποτέ γιατί είναι τόσο συνηθισμένο και τελικά υπέκυψε στη γοητεία του. 

Μόνο που πλέον από τον πλανήτη Γη έχουν περάσει πολλές νέες και αρκετά διαφορετικές εκδοχές των αθλητικών παπουτσιών. Από τα «άσχημα» και χοντροκομμένα sneakers του μπαμπά μέχρι την καινούργια, σούπερ ανατομική τεχνολογία του «boost», η οποία μπορεί να κόβει πόντους από το design αλλά τους χαρίζει σε άνεση, τα αγαπημένα μας αθλητικά έχουν μεταμορφωθεί.

Η νέα μας αλήθεια, λοιπόν, βρίσκεται κάπου στη μέση. Και τα παπούτσια που έχουν πια κατακτήσει την καρδιά του instagram ως τα sneakers που μπορούν να φορεθούν ακόμα και με κοστούμι δεν έχουν καμία σχέση με όσα γνωρίζαμε μέχρι τώρα.

Ιδού, λοιπόν, τα νέα New Balance 990v5s, ένα μοντέλο που πρωτοκυκλοφόρησε το 1982 και τώρα είναι ξανά εδώ σε μία ανανεωμένη εκδοχή και νέα χρώματα. Τα σόσιαλ μίντια έχουν ξετρελαθεί και oι influencers έχουν αφήσει τα πάντα και φοράνε μόνο αυτά. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Δες το εδώ

New Balance Made in U.S. 990v5 (£180)

Δες το εδώ

New Balance Made in U.S. 990v5 (£200)

Δες το εδώ

New Balance 990v5 Suede, Mesh and Leather Sneakers (£170)

Δες το εδώ

New Balance Made in U.S. 990v5 (£180)

Δες το εδώ

New Balance Made in U.S. 990v5 With Nubuck (£200)

Κεντρική φωτογραφία

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram