Μπορεί να μην μας αρέσει κάθε φορά που το ακούμε, αλλά, μάλλον, δεν είναι η θέση μας να διαφωνίσουμε με τους ειδικούς και τους ποδίατρους του Harvard. Η καθηγήτρια πανεπιστημίου Casey Kerrigan υπήρξε ξεκάθαρη, λοιπόν: τα ψηλοτάκουνα παπούτσια βλάπτουν σοβαρά την υγεία των ποδιών μας και ειδικότερα των γόνατων μας, προκαλώντας μικροτραυματισμούς που δεν γίνονται πάντα αισθητοί, ωστόσο, προκαλούν σημαντικά προβλήματα μακροπρόθεσμα.

Με τον χειμώνα, όμως, να οδεύει προς το τέλος του (οι καλοκαιρινοί τύποι μπορούν σιγά-σιγά να αρχίσουν να ενθουσιάζονται) το μυαλό των περισσότερων βρίσκεται ήδη σε πιθανές ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές ενδυματολογικές επιλογές, και έτσι σε πρόσφατη συνέντευξη της η Kerrigan είπε ποια είναι, κατά τη γνώμη της, τα καταλληλότερα παπούτσια για τους επόμενους μήνες. 

«Το καλύτερο πράγμα που έχει να κάνει μία γυναίκα τώρα που ζεσταίνει ο καιρός είναι το πεντικιούρ. Ναι, είμαι πολύ μεγάλη φαν των σανδαλιών γιατί επιτρέπουν στο πόδι να παραμένει δροσερό και αέρινο και το προφυλλάσουν από τον ιδρώτα, την κλεισούρα και τους μήκυτες»

.Μπορεί λοιπόν τα σανδάλια να μην είναι πάντα τα πιο σταθερά παπούτσια για τα πόδια μας (πιθανότατα ούτε τα πιο ασφαλή), αλλά οι ποδιάτροι τα προτείνουν γιατί προσφέρουν στο πόδι την κατάλληλη θερμοκρασία τις καυτές μέρες του καλοκαιριού.

Δες το εδώ

Birkenstock Arizona Soft Footbed Sandals ($135)

Δες το εδώ

Staud Rio Flip Flops ($250)

Δες το εδώ

H&M Slides ($55)

Δες το εδώ

Ancient Greek Sandals Desmos Stitch Slides €271.96

Δες το εδώ

Topshop Skyla Slide Sandals ($65)

Δες το εδώ

Mango Heel Leather Mules ($80)

Κεντρική φωτογραφία:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS