Ο μέσος άνθρωπος διανύει συνολικά έως και 300 χιλιόμετρα τον χρόνο περπατώντας – χωρίς να συνυπολογίσουμε αθλητικές δραστηριότητες όπως η πεζοπορία και η προπόνηση στον διάδρομο του γυμναστηρίου. Φανταστείτε, τώρα, να κάνουμε αυτά τα χιλιόμετρα με τα πλέον ακατάλληλα παπούτσια. Τα οποία πιθανότατα φοράμε καθημερινά, καταστρέφοντας τα πόδια μας χωρίς να τα συνειδητοποιούμε. Ας δούμε λοιπόν τις πιο επικίνδυνες κατηγορίες παπουτσιών και ας προσπαθήσουμε να συνδυάσουμε το στιλ με την άνεση.

-Τα θηλυκά ψηλοτάκουνα μειώνουν το μήκος των μυών της γάμπας κατά περίπου 13%, αποδυναμώνοντας έτσι το πόδι, και μπορεί να προκαλέσουν διαστρέμματα, τραυματισμούς στα νύχια των ποδιών, βλάβες στα νεύρα και πόνους στην πλάτη.

-Οι πολύ τρέντι φέτος πλατφόρμες είναι το αντίθετο της ευελιξίας, με αποτέλεσμα το πέλμα να μην κάμπτεται φυσιολογικά κατά το περπάτημα επιβαρύνοντας τα πόδια.

-Οι φαινομενικά άνετες σαγιονάρες με την πάροδο του χρόνου μπορεί να οδηγήσουν σε δυσμορφίες των δαχτύλων και των οστών του ποδιού.

-Κατάλληλα παπούτσια είναι η επιτομή της ισορροπίας: αρκετά ευέλικτα ενώ ταυτόχρονα προσθέτουν στήριξη και σταθερότητα. Όπως ένα ζευγάρι ποιοτικά sneakers.

Δείτε παρακάτω τις πιο επικίνδυνες κατηγορίες παπουτσιών και με ποιες πρέπει να τις αντικαταστήσετε για άνετο περπάτημα.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram.

TAGS