Με την αναβίωση των περισσότερων -άσχημων ή μη- αθλητικών παπουτσιών τα τελευταία 2 χρόνια, σχεδόν κανένα μοντέλο δε μας κάνει εντύπωση. 

Εκτός από αυτό. 

Τα sneakers της Apple, αποτέλεσαν ένα cult κομμάτι καλυμμένο από σημαντικές δόσεις μυστηρίου στο τέλος της δεκαετίας του '80 και τις αρχές του '90. 

Συγκεκριμένα, τα λευκά ογκώδη αθλητικά με το σήμα της Apple και τα χρώματα του ουράνιου τόξου φημολογείται ότι σχεδιάστηκαν για να φοριούνται αποκλειστικά από τους υπαλλήλους της εταιρείας. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Τα sneakers δεν κυκλοφόρησαν στην αγορά και μόλις πριν 2 χρόνια, ένα σπάνιο ζευγάρι εντοπίστηκε σε παζάρι second hand ρούχων στο Palo Alto της Καλιφόρνια, ακριβώς έξω από τα κεντρικά της Apple στη Silicon Valley. Τα παπούτσια τέθηκαν σε δημοπρασία στην τιμή των 30.000 δολαρίων. 

Αυτή η ξεχασμένη ιστορία ήρθε ξανά στο προσκήνιο με μια φωτογραφία που ανάρτησε στο Instagram ένας από τους σχεδιαστές του οίκου Versace, o Salehe Bembury .  

Στη φωτογραφία φαίνεται να κρατά ένα sneaker ίδιο με εκείνα της Apple, μόνο που το logo έχει αντικατασταθεί από αυτό του Versace. «Ένας σοφός άνθρωπος, κάποτε δεν είπε τίποτα», ήταν η αινιγματική λεζάντα που συνόδευε τη φωτογραφία. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Έτσι, και καθώς κανείς δεν έχει ακόμη αποκαλύψει τίποτα, δε γνωρίζουμε αν πρόκειται για μια επαναφορά που επιχειρεί ο ιταλικός οίκος ή για ένα μοναδικό, συλλεκτικό κομμάτι με σύντομο κύκλο ζωής. 

 

 

TAGS