Υπάρχουν τα αντικειμενικά όμορφα αντικείμενα και υπάρχουν και τα άλλα. Αυτά που είτε αρέσουν είτε όχι ανάλογα με την τρέχουσα αισθητική κι όχι με την διαχρονική αξία της λέξης «ωραίο». Υπάρχουν οι κλασικές γόβες με το ψηλό, λεπτό τακούνι που θα λατρεύουμε όλη μας τη ζωή, ακόμα κι όταν έχουμε να τις βάλουμε στα πόδια μας μήνες -που να τις βάλουμε, θα μου πεις, πλέον, με τόσο covid τριγύρω-, υπάρχουν και τα χοντροκομμένα sneakers που επίσης, λατρεύουμε. 

Μια παραλλαγή των sneakers αυτών είναι τα χοντροκομμένα πέδιλα-αθλητικά με τα velcro λουριά, τα οποία έχουν φορέσει ήδη οι πιο τολμηρές περσόνες της μόδας από πέρσι. Φέτος, το καλοκαίρι, τα είδαμε σε πολλά πόδια, ακόμα και στα δικά μας. Τι εγινε ξαφνικά και τα αγαπήσαμε αυτά τα άσχημα, πλην βολικά, παπούτσια; Τα συνηθίσαμε. Αυτό έγινε. Και καταλάβαμε ότι η εποχή δε σηκώνει φινέτσα με την κλασική έννοια του όρου. Σηκώνει στυλ που θα σε βοηθήσει να είσαι σε ετοιμότητα. 

Έτσι τα velcro sandals, τα οποία λέγονται και «σανδάλια του μπαμπά», έγιναν η νέα μανία των κάτω άκρων, τα οποία κάτω άκρα για καλή τους τύχη νιώθουν πολύ άνετα μέσα σε αυτά τα μαλακά παπούτσια. 

Ο λατρεμένος οίκος μόδας Chanel τα αποθέωσε μέσα από από μια σειρά μοντέλων του, σε άπειρα χρώματα, η οποία έγινε sold out κι ας στοίχιζε το ζευγάρι 500 δολάρια. Άλλοι οίκοι μόδας τα τίμησαν κι αυτοί με ανάλογη διάθεση να προσυπογράψουν την απόλυτη τάση της σεζόν, η οποία δεν ήρθε για να φύγει αλλά το αντίθετο.

Έτσι τα χοντρά σανδάλια γίνονται το νέο φετίχ και φοριούνται με κάλτσες χαρίζοντας στα χειμωνιάτικα λουκ μας την αλλόκοτη εικόνα τους. Έτσι είναι η εποχή, αλλόκοτη, έτσι θα ντυνόμαστε κι εμείς αν θέλουμε να την ακολουθήσουμε. 

 

Ο λατρεμένος οίκος μόδας Chanel τα αποθέωσε μέσα από από μια σειρά μοντέλων του, σε άπειρα χρώματα, η οποία έγινε sold out κι ας στοίχιζε το ζευγάρι 500 δολάρια.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Έτσι τα χοντρά σανδάλια γίνονται το νέο φετίχ και φοριούνται με κάλτσες χαρίζοντας στα χειμωνιάτικα λουκ μας την αλλόκοτη εικόνα τους.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

 

 

TAGS