Η μόδα μπορεί να αλλάζει ανάλογα με τις χρονιές αλλά το στυλ παραμένει, πέρα και πάνω από τα τρεντ. Για να περάσεις στην ιστορία σαν ένα υπέροχο πλάσμα με κοφτερό λουκ δε χρειάζεται να αντιγράφεις ό,τι βλέπεις γύρω σου. Ψάξε να βρεις το δικό σου ύφος. Θα κερδίσεις.

Δες τα πέντε σημεία που πρέπει να προσέξεις και κατά συνέπεια να ξεφορτωθείς μια κι έξω:

1. Μη θυσιάσεις την άνεσή σου για χάρη των επιταγών της μόδας. Οτιδήποτε σε στενεύει, σε περιορίζει, σε καταπιέζει, διώξε το μακριά. Είναι, για παράδειγμα, της μόδας, φέτος, οι αθλητικές κάλτσες συνδυασμένες με γόβα. Εάν νιώθεις ότι θα στενοχωρηθείς εάν τις βάλεις μην το κάνεις. Κανείς δεν θα κλάψει επειδή εσύ δεν βγήκες σαν αλαφιασμένη και ξενυχτισμένη μπασκετμπολίστρια στους δρόμους. Ούτε και τα ταλαιπωρημένα από την πίεση των λάστιχων πόδια σου. Ούτε και η μαμά σου που δεν θα καταλάβει το κρυμμένο μήνυμα του λουκ σου. 

2. Οτιδήποτε έχεις στη ντουλάπα σου και δεν το έχεις φορέσεις για πάνω από ένα χρόνο. Τι περιμένεις, δηλαδή, για να το ξεφορτωθείς; Να πιάσει και δεύτερο χρόνο ακινησίας; Τι περιμένεις πια; Όλα τελείωσαν μεταξύ σας. Κι όλα μπορεί να αρχίσουν για κάποιον άλλο, που ενδεχομένως το δωρίσεις. Τα ρούχα, όπως και τα χρήματα, πρέπει να κυκλοφορούν για να αποκτούν αξία και να μας εξυπηρετούν. 

3. Οτιδήποτε δεν σου ταιριάζει σωστά. Η εφαρμογή ενός ρούχου είναι το άλφα και το ωμέγα για το στυλ. Είναι πιο μακριά τα μανίκια του πουκαμίσου αλλά λες δεν πειράζει; Λάθος. Είναι πιο κοντή η μεταξωτή μπλούζα αλλά λες «δεν θα το προσέξει κανείς»; Λάθος. Είναι πιο στενό το T-Shirt ή το τζιν αλλά συμπεριφέρεσαι σαν να είναι κανονικά; Λάθος. Όλα λάθος. Και όλοι θα το δουν και όλοι θα το προσέξουν και όλοι θα βγάλουν τα συμπεράσματά τους.  

4. Μη φοράς πράγματα σαν πείραμα. Προτίμησε να φοράς οτιδήποτε σε κάνει να αισθάνεσαι ο εαυτός σου και οτιδήποτε, φυσικά, ταιράζει στο στυλ που έχεις χτίσει μέσα στα χρόνια. Κανένας μόδιστρος δεν μπορεί να σου επιβάλλει να εντάξεις στη ντουλάπα σου τα mommy τζιν ελαν εσύ δεν τα αγαπάς. Κανένας κομμωτής δεν θα σου πει ότι το pixie λουκ στα μαλλιά είναι τάση εάν εσύ έχεις μια φυσική αντίσταση απέναντί του. Μόνο εσύ ξέρεις τι σε κολακεύει πραγματικά.  

5. Ανακάλυψε τα κομμάτια και τα αξεσουάρ που θα χαρακτηρίζουν το προσωπικό σου στυλ και φόρεσέ τα συχνά, συνδύασέ τα με διαφορετικούς τρόπους, τόνισέ τα με ανάλογα λουκ και -κυρίως- φρόντισε να τα αναναιώνεις με αγορές που είναι κοντά τους σαν ύφος. Έτσι, θα κάνεις ξεκάθαρο στον καθένα ότι «αυτή είμαι, αυτό υποστηρίζω». Θα βάλεις τη στιλιστική υπογραφή σου στην εικόνα σου.     

Δείτε το αναλυτικό βίντεο:

 

TAGS