Η μόδα κάνει κύκλους και αυτή άλλωστε είναι και η μαγεία της. Τα ρούχα της μαμάς σου από τα ‘70s, μπορεί πριν 15 χρόνια να σου φαίνονταν αστεία, αλλά πλέον δεν είναι λίγες οι φορές που κάνεις ανασκαφές στη ντουλάπα της για ενδιαφέροντα και – σίγουρα – μοναδικά κομμάτια, τα οποία εναρμονίζονται άρτια με την εποχή. Είναι τέτοια η δύναμη της μόδας, που κομμάτια που κάποτε είχαμε αγαπήσει, μπορούμε μέσα σε μόλις μία 5ετία να τα μισήσουμε και να τα εξαλείψουμε διά παντός από την καθημερινότητά μας.

Είναι τέτοια η δύναμη της μόδας, που κομμάτια που κάποτε είχαμε αγαπήσει, μπορούμε μέσα σε μόλις μία 5ετία να τα μισήσουμε και να τα εξαλείψουμε διά παντός από την καθημερινότητά μας.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και οι γνωστές σε όλους μας μπαλαρίνες τις οποίες οι γυναίκες λάτρεψαν για πολλές δεκαετίες στη σειρά και… ξαφνικά μια μέρα απλά τις εξαφάνισαν από τη γκαρνταρόμπα τους. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τον λόγο για τον οποίο το κομψό και αρκετά βολικό αυτό παπούτσι τιμωρήθηκε βάναυσα από τη βιομηχανία της μόδας, αλλά η αλήθεια είναι ότι από τη στιγμή που το γυναικείο στυλ συνδέθηκε με τα sneakers οι μπαλαρίνες έπαψαν να παίρνουν την αγάπη που τους άξιζε.

Όλα αυτά όμως μέχρι πέρυσι, γιατί φέτος η μόδα κάνει μία πολύ μεγάλη στροφή, ή για την ακρίβεια μία εξαιρετική επαναφορά. Με μεγάλη μας χαρά και συγκίνηση, παρατηρήσαμε ότι τα πιο αγαπημένα μας brands έχουν επαναφέρει τις μπαλαρίνες στα βασικά τους σχέδια για τον φετινό χειμώνα, προκαλώντας μας ρίγη συγκίνησης. Το ίντερνετ έχει γεμίσει και πάλι με το χαριτωμένο υπόδημα που αφήνει ακάλυπτο το κουντεπιέ και χαρίζει ύψος – ναι μάλιστα – ενώ οι απανταχού fashionistas είναι έτοιμες να ταλαιπωρήσουν το κότσι τους για ακόμη μία σεζόν, προκειμένου να είναι στυλάτες και ενημερωμένες.

Το ίντερνετ έχει γεμίσει και πάλι με το χαριτωμένο υπόδημα που αφήνει ακάλυπτο το κουντεπιέ και χαρίζει ύψος – ναι μάλιστα – ενώ οι απανταχού fashionistas είναι έτοιμες να ταλαιπωρήσουν το κότσι τους για ακόμη μία σεζόν, προκειμένου να είναι στυλάτες και ενημερωμένες.

Είτε λοιπόν μας αρέσουν είτε όχι, οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι το συγκεκριμένο είναι αναμφισβήτητα το πιο απροσδόκητο comeback της φετινής χρονιάς. Μένει τώρα να μπορέσει να εδραιωθεί κόντρα στον πόλεμο – που σίγουρα – θα δεχτεί.

Kεντρική φωτογραφία: iStock

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

 

 

TAGS