Είναι ίσως τα παπούτσια που φοράμε εδώ και περισσότερα χρόνια – βασικά, σχεδόν από την αρχή μέχρι το τέλος της ζωής μας. Οι μπαλαρίνες συνήθως μπαίνουν στη ζωή μας στη νηπιακή ηλικία, στην παιδική δηλαδή εκδοχή τους, και δεν ξαναβγαίνουν, χωρίς στην πραγματικότητα να αλλάξει ποτέ ιδιαίτερα το σχέδιό τους, συνώνυμο ούτως ή άλλως της κοριτσίστικης αθωότητας. Παραπέμπουν σε μαθήματα μπαλέτου και σε νωχελικές βόλτες στους δρόμους του Παρισιού, αν και χάρη στο διακριτικό design τους, μπορούν να ενσωματωθούν σε κάθε στυλ ντυσίματος, από το πιο casual μέχρι το πιο λαμπερό.

Φέτος επέστρεψαν για ακόμα μια φορά, αλλά με ένα σχεδιαστικό twist που μακραίνει τη γάμπα, τις κάνει να δείχνουν πιο ενήλικες και τους δίνει δυναμισμό: είναι μυτερές στο τελείωμα. Φυσικά στην αγορά θα βρούμε και το πιο χαρακτηριστικό στρογγυλό σχέδιο, αλλά και τετραγωνισμένες μπαλαρίνες, ιδιαίτερα σοφιστικέ και κομψές. 

Ιδανικά, θα επενδύσουμε στις δερμάτινες, που αφήνουν το πέλμα να αναπνέει, ακόμα και όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει σε καλοκαιρινά επίπεδα. Και θα προτιμήσουμε ένα ζευγάρι με λίγο τακουνάκι, που είναι πιο ανατομικό, «φιλικό» προς το πέλμα.

Δες τρία κομμάτια που μπορείς να αγοράσεις:

Δες το εδώ

Δερμάτινη μπαλαρίνα, shop.mango.com, 29,99 €

Δες το εδώ

Μυτερές δερμάτινες μπαλαρίνες, www.cosstores.com, €115

Δες το εδώ

Μπαλαρίνες με σούρα, www2.hm.com, 14,99 €

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτό:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 


 

TAGS