Μετά τα 40 το σώμα μπορεί να αλλάξει, μπορεί και όχι. Όπως και να έχει το φόρεμα παραμένει το ιδανικό ρούχο για όλους τους σωματότυπους και γι ακάθε περίσταση, από το πρωί έως το βράδυ. Ανάλογα με τα αξεσουάρ μπορεί να αλλάξει ύφος και να δημιουργήσουμε ένα διαφορετικό outfit με το ίδιο φόρεμα. Αν προσθέσουμε ζώνη ή αν αλλάξουμε κοσμήματα, για παράδειγμα. 

Επίσης, το one piece κολακεύει όσο κανένα άλλο ρούχο. Υπάρχουν, βέβαια, κάποιες συγκεκριμένες γραμμές φορεμάτων που κολακεύουν περισσότερο από κάποιες άλλες, ειδικά εάν έχουμε λίγο κοιλίτσα, ή αν δε θέλουμε να διαγραφεί το σώμα μας). 

Τα φορέματα-οφθαλμαπάτη: Τα φορέματα δηλαδή που δημιουργούν περίεργα εφέ τόσο λόγω του πατρόν τους όσο και των εμπριμέ ή ριγέ υφασμάτων τους. Ενίοτε οι ρίγες «κόβουν» πόντους, ειδικά εάν είναι κάθετες. 

Μία από τις αγαπημένες μας YouTubers, μέσα από το κανάλι της What to Wear - Fashion Over 40, καταπιάνεται σε αυτό το βίντεο με αυτό ακριβώς το θέμα: με τα φορέματα που μας «κρύβουν», με την καλή έννοια. Έτσι καταλήγει στα εξής πατρόν:

  • Η γραμμή Empire, αυτό που στα ελληνικά έχει επικρατήσει ως «αμπίρ»: Το πατρόν φαρδαίνει σταδιακά, από πάνω προς τα κάτω και πέφτει πάνω στο σώμα με χάρη. Η γραμμή αυτή αναδεικνύει τις κινήσεις και εξαφανίζει τη γραμμλη του σώματος, κάτι που στην προκειμένη περίπτωση το θέλουμε.   
  • To Wrap Dress ή αλλιώς το φόρεμα φάκελος: Κλασική και αγαπημένη γραμμή μέσα στα χρόνια, έχει ντύσει όλες μας κάποια στιγμή στη ζωή μας, αν είμαστε πάνω από τριάντα. Κολακεύει γιατί δένει σαν ρόμπα και δημιουργεί ένα όμορφο V, ενώ η ζώνη στη μέση τονίζει τις αναλογίες μας και καμουφλάρει.
  • Τα βολάν στα τελειώματα: Όσο πιο πολλά τα βολάν τόσο καλύτερο το καμουφλάζ της γραμμής του σώματος. Ειδικά αν συνδυάζονται οι δύο γραμμές, Wrap Dress και βολάν, τότε το αποτέλεσμα είναι θεαματικό.
  • Τα φορέματα-οφθαλμαπάτη: Τα φορέματα δηλαδή που δημιουργούν περίεργα εφέ τόσο λόγω του πατρόν τους όσο και των εμπριμέ ή ριγέ υφασμάτων τους. Ενίοτε οι ρίγες «κόβουν» πόντους, ειδικά εάν είναι κάθετες. 
  • Τα μονόχρωμα φορέματα: Το ένα χρώμα δημιουργεί ενιαία και πιο κομψή εικόνα, ενώ το μόνο που χρειάζεται να προσθέσουμε είναι τα σωστά αξεσουάρ για να διώξουν τη «βαρεμάρα» της μονοχρωμίας.
  • Οι κάθετες ρίγες (που λέγαμε και παραπάνω) δημιουργούν μια εικόνα πιο μακρόστενη και βοηθούν τη φιγούρα να επιμηκυνθεί -κάτι που μας αρέσει πολύ. 

 

Δείτε το βίντεο για να πάρετε ιδέες: 

 

Η αρχική φωτό είναι από εδώ:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS